Okänd diagnos & övriga hypermobila sjukdomar

Roterad höft

2017-06-01 17:40 #0 av: TatsuOni

Är det någon mer här som har problem med höftrotationer?

Framförallt min högra höft gör detta och oftast tar det timmar med försök att få den på plats. Därför undrar jag om någon här har något bra tips för hur man kan få den på plats.

Jag använder mig redan utav vetekudde/varma bad för att mjuka upp musklerna för att underlätta.

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl
2017-06-26 10:21 #1 av: CasaRamon

Kan tyvärr inte ge dej tips på vad man kan göra vid dessa problem. Jag fick en ny höftled 2013 p.g.a. artros i höften. Och har sen dess problem av att det känns som att höften hoppar ur led. Ibland smäller det till som ett pistolskott och gör djävulskt ont. Vågar nästan inte böja mej ner om jag ska plocka upp något. Har talat med läkaren om detta, men han verkar tycka att jag överdriver. "Det kan ibland knäppa lite i höften" säger han, och tycker inte att det är så farligt.  Det kan ta timmar ibland dagar för att  smärtan (obehaget) ska gå över.

Anmäl
2017-06-26 12:47 #2 av: TatsuOni

#1 Tyvärr så är det vanligt att läkare inte vill ta en på allvar och tycka att man överdriverNörd

Vad jag har förstått så kan det vara senan/ledbandet som hoppar fel (då kan det också låta) eller så kan det vara att höften roterar. Det senare tror jag är vad som händer för mig.

Jag kan inte göra t ex situps eftersom att det då hoppar till i höften på mig.

När jag går så kan det ofta "knäppa till" vid varje steg men det är en enorm skillnad mot hur det låter när jag knäcker höften på plats...

Värd för hår. Medarbetare på te.

Home is where the heart is ~ http://tatsu.blogg.se/

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.