2015-05-05 17:03 #0 av: iristhevirus72

Hej!

Har en dotter på 3,5 år som inte har någon riktig diagnos men överallt vi hamnar så får vi höra att hon är på gränsen till extremt överrörlig. Senast idag var det tandläkaren som reagerade på hennes allt för överrörliga käkar!

Vi har varit och träffat sjukgymnast på barn- och ungdomsmedicin för något år sedan men hon hade inga egentliga rekommendationer. Det enda hon sa egentligen var att hon apselut inte får spela fotboll, samt gav oss stödskor som unga fröken givetvis vägrar använda. Inlägg fick vi åxo och det använder hon iaf. Sjukgymnasten sa åxo att när hon säger att hon är trött så ÄR hon trött och att hon kommer att åka vagn länge. Än så länge stämmer det. Hon orkar inte gå särskilt långt och klagar ofta på ont i benen och ryggen.

Till saken hör att hon är väldigt aktiv och uppåt framåt och vi upplever att hon, trots överrörligheten, har en väldigt god kroppsuppfattning för sin ålder. Vi ser att hon kan räkna ut hur man ska göra när man exempelvis svingar sig i en lian och gör allt rätt men att det sedan är kroppen som fallerar till skillnad från storasyster som är snart 6 och inte alls har samma problematik men som inte alls har samma kroppsuppfattning (även om den nog är tillräcklig för sin ålder).

Givetvis älskar ungen fotboll åxo. Vill spela hela tiden! Sover med bollen i sängen etc. Det kommer hon inte få göra dock, iaf inte i organiserad form. Skulle gärna ha tips på andra träningsformer/aktiviteter som är bra. Än så länge är hon ju så pass liten att det räcker gott och väl med en aktivitet. Vi har kört på barndans hon och jag ett tag nu t. ex.  Men sen, när hon kommer upp i ålder och det börjar bli viktigt på riktigt, då skulle det vara bra att ha några spår till hands man kan försöka leda in henne på.