Myndigheter och sjukvårdsorganisation

Äntligen!

2015-03-01 17:30 #0 av: viktoria91

Jag träffade en läkare för någon vecka sedan då den förra rakt ut sagt att det satt i huvudet på mig och inte kollat mina leder alls. Nya läkaren var väldigt duktig, kollade alla leder och kunde konstatera grav hypermobilitet-han var själv inne på EDS. Det enda negativa när jag bad om remiss, som han skickade, var att han sa att han inte förstod vitsen med att veta om det är EDS då det inte går att bota. Tja, tabletter som funkar mot smärtan när man har så ont att man knappt kan andas är väl trevligt? Hjälp med sömnproblem, ortoser för ens stackars leder också kanske. Den 7:e april ska jag till reumatolog, hoppas hon är bra!

Anmäl
2015-03-01 20:30 #1 av: Chestnut

Håller tummarna för en bra reumatolog :)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2015-03-01 20:32 #2 av: viktoria91

#1 Tack! Är så trött på att ha ont och begränsa sitt liv, har på ca 1,5 år blivit markant sämre. Dock har jag bokat skidresa till 2016. ;)

Anmäl
2015-03-01 21:53 #3 av: Chestnut

Ja varför inte?
Jag funderar också starkt på skidresa nästa säsong (dock inte utförsåkning utan längdskidor). Vill bara få lite besked från en ortoped först innan jag vågar spika något ;)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2015-03-01 22:27 #4 av: viktoria91

#3 Brorsan bjöd med oss så det var bara att slå till! Det får bära eller brista-sjukstugan låg nära iaf. 😂

Anmäl
2015-03-02 10:10 #5 av: Bittie

Man kan ju fråga sig hur en läkare tänker när han kan säga att det kvittar med  diagnostisering eftersom det ändå inte finns ngn botande behandling ?! Han har rätt i, att det inte finns ngn strålande behandling att erbjuda oss, men det är dock ALLTID viktigt, i alla olika vårdsammanhang, att en patient kan uppge om det finns ngn grundsjukdom med i bilden att ta hänsyn till ! INTE MINST när det gäller EDS/HMS som kan spöka till det rejält för oss, på många olika områden, vid olyckor, graviditeter/ förlossning , blödningar, hos tandläkare, vid sövning/bedövning m.m. m.m. Listan kan göras lång. Är själv 65 år gammal, f.d. barnmorska, fortfarande odiagnostiserad (eftersom ännu ingen läkare jag sökt för mina besvär känt till diagnosen...) . Ta det nu lugnt i skidbacken Skrattar!

Anmäl
2015-03-02 10:53 #6 av: viktoria91

#5 Precis! Lösning finns inte men det finns hjälp och olika hjälpmedel jag har rätt till som svensk medborgare. Jag påpekade faktiskt själv för läkaren om EDS. ;-) Haha, lugnt ska jag ta det!

Anmäl
2015-03-03 11:53 #7 av: CasaRamon

Jag har också precis varit hos husläkaren för att få remiss till specialist för EDS . ( jag är helt övertygad om att jag har en lindrig form av EDS) Har googlat och läst om flera symptom som jag har. Men läkaren tror inte att jag har det. Tycker att det är onödigt med utredning, eftersom mina symptom är så lindriga. Men jag  får väl fortsätta att tjata om remissen eller byta läkare.

Anmäl
2015-03-03 12:53 #8 av: viktoria91

#7 Segt är det! Var glad att det iaf är lindriga. Mina är rätt allvarliga, kan knappt rida, gå med hunden, gå upp till lägenheten m.m. Får jag ingen hjälp snart låter gatuheroin lockade, då kanske dem börjar lyssna!😝👍

Anmäl
2015-03-06 14:37 #9 av: CasaRamon

#8

Med lindrig form av EDS menar jag att jag inte har så många symtom. Jag kan knappt gå. Vi har 450 meter till vår brevlåda ( alla i området har brevlådor på samma plats) och jag måste då stanna och vila 5-6 ggr på den korta sträckan. Hade hund till för 2 år sedan (tyvärr fick vi ta bort honom pga sjukdom) men nu är jag glad över att jag inte har hund, eftersom jag inte skulle kunna gå ut med honom. Har ständig värk. Både när jag sitter, går och ligger ner. När jag handlar måste jag alltid ha kundvagn att hålla mej i.

Även om du skulle börja med droger så tror jag inte att dom skulle lyssna. Det är sjukvården  idag.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.