Ehlers Danlos (EDS) & Hypermobilitetsyndrom (HMS)

Idag kom mitt F-kort för tandvård:-)

2014-06-18 14:46 #0 av: Eds SueZ

Så jag råder alla er med EDS att be om ett intyg från läkaren om att denna diagnos finns om ni har problem med era tänder! Sen lämnar ni det till er tandläkare som skickar en ansökan till ert landsting. Så är det iallafall i Skåne. Det tog 5 veckor till jag fick godkänt. F- kort innebär att tandvård räknas som sjukvård och räknas in i högkostnadsskyddet. Men viss behandling som ex. implantat/bro/brygga ingår inte.

Mitt blev beviljat till 31/12-16 sen måste man söka nytt. Detta beror på att regeln om detta infördes 2013-01-01 och det är från den dagen och 4 år framåt. Gissningsvis beroende på vilka politiker som beslutar i frågan.

Anmäl
2014-12-28 08:41 #1 av: [Marie Granberg]

Hej...ville bara skicka länken till ansökan man skriver ut och fyller i med sin läkare plus då ett läkarintyg med diagnos ställd...

http://www.socialstyrelsen.se/blanketter/Documents/blankett-sjukdom-funktionsnedsattning-tandvard.pdf

Man fyller i för sällsynta diagnoser och läkaren bör veta vart det skall skickas (Landstinget/Socialstyrelsen) Skickar även med en länk till Riksförbundet för EDS där man kan läsa om tandvårdsstöd och då läkaren skriver läkarintyget som skall följa med ansökan - var noga att skriva med vilka besvär man har i munnen med tänderna, tandkött, svälja och så vidare!

http://www.ehlers-danlos.se/documents/dokumentarkiv/EDS_Tandvard-meddelandeblad-soc-styr.pdf

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.