Ehlers Danlos (EDS) & Hypermobilitetsyndrom (HMS)

Hållningsväst/hälsoväst?

2014-05-19 18:53 #0 av: Eds SueZ

Har av sjukgymnasten blivit rekommenderad att prova nåt som heter hälsoväst. Det ska hjälpa mina ihoptryckta nyckelben och framåtroterade axlar. Någon med Eds som testat? Fungerar? Skavsår?

Anmäl
2014-05-20 13:14 #1 av: RuiXue

Har en enkel variant som jag hittat i den lokala second hand butiken. Samma typ som man brukar kunna köpa på HomeShop. Stödet från den är jätteskönt! Men materialet i just den skaver på mig så ska se om jag kan få något för rygg och hållning genom ortopedtekniska istället då jag behöver stöd hela vägen både för hållning och i sidled. 

Men ja, hållningsväst som liksom drar axlarna bakåt lite lätt, det är riktigt skönt!

Jennie


Anmäl
2014-05-20 23:35 #2 av: [Lilja3]

Har velat testa, glömmer alltid av att prata med sjukgymnast om det. Har varit på tavlan förr men jag vill inte gå runt med massa hjälpmedel. Skaver tydligen enbart om man har fel storlek och lägger all tyngd i selen. Selen skall påminna om att man skall räta på sig och stör därför ej musklernas funktion och försvagar inte nämnvärt om man använder den rätt.
Fick testa en kollegas en gång och det var en lättnat för axlar och rygg under den korta tiden jag fick prova i alla fall.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.