Myndigheter och sjukvårdsorganisation

Sjukreseersättning

2014-03-23 12:52 #0 av: [Lilja3]

Jag har fått en kallelse långt borta åt skogen hos en specialistklinik (väldigt tacksam) dock medför detta lång resa.

Har du fått sjukreseersättning?

Hur har du gått tillväga och vad är det för begränsningar i bokningen. Kan man ta en resa som är kortare som medför mindre smärtmässigt?

Kan man ta en resa tidigare som dock är dyrare men medför mindre stress, då detta är en ny ort jag aldrig varit i, behöver jag ha tid på mig att hitta och ha tid ifall att kollektivtrafiken försenas med mera.

Dela med dig av dina erfarenheter kring detta!


Anmäl
2014-03-23 17:54 #1 av: Anterrabae

Åker sjukresor typ jämt! :) varifrån åker du till vart? Får man vara så närgången?

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-03-23 20:44 #2 av: Chestnut

Mejla sjukreseenheten, de är jättetrevliga. Men de är inte intresserade av så mycket mer än om du åker kollektivt el egen bil, bara du sparar kvitton från det kollektiva så att de vet hur mycket det kostade. Alltså är tider etc skitsamma.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2014-03-23 20:45 #3 av: Chestnut

Dock får du bara ersättning för det billigaste alternativet så glöm 1:a klass ;-)

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2014-03-23 20:46 #4 av: Anterrabae

#2 Det gäller inomläns, inom västra Götaland annorlunda i Sthlm och om man behöver riksresa

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-03-23 22:02 #5 av: [Lilja3]

Har mailat sjukreseenheten. Bra att höra att andra fått det godkänt så det inte är någon svår process!

Anmäl
2014-03-30 03:21 #6 av: RuiXue

Tror det är inomläns men i vissa fall till grannlän om avtal finns. Tycker mig ha läst någonstans om att man i Västra Götaland kan åka till Region Halland också och få ersättning, men är inte helt 100% säker, bara något som jag tycker mig minnas. Kollade just Google, och ja, Västgötar kan åka till vård inom Region Halland också där avtal finns. 

Jennie


Anmäl
2014-03-30 17:41 #7 av: [Lilja3]

#6 Yes, alldeles rätt och riktigt. Har fått svar från enheten och det är klart så nu behöver jag bara skicka in alla kvitton. Då jag blev skickad till klinik med avtal inom Hallands län så får jag hela resan ersatt förutom självkostnaden på 120kr (60x2)

Måste komma ihåg att spara kvitton från bussen (station till sjukhus) tågbiljetter (kvittona) och besökskvittot från kliniken. Jag som alltid tackar nej till papperslappar. Skall ha med mig ett kuvert jag sparar allt i adresserat och med frimärken så jag bara kan lämna det i brevlådan väl hemma.

Blev lite fundersam nu. Behöver ta buss hemifrån till station inom hemstaden med då jag bor en halvtimmes gång från station. Kan jag få det ersatt med tro?

Anmäl
2014-03-30 17:43 #8 av: Anterrabae

Ja det är från din dörr till mottagningen. Och sen tillbaka igen :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-03-30 17:48 #9 av: [Lilja3]

Oj, sedär ja. Bra jag frågade. Men vad mycket jobb för ett besök. Det kommer behövas bra många fler besök, nästan så man ångrar att man tackade ja till så långt bort. Men jag gör faktiskt allt för att få bra vård, blir det bra därborta så är får det vara okej. Jag går ju ändå bara hemma så att resa lite kan väl vara trevligt. Vad nere jag låter. Är lite stressad och orolig hur allt kommer gå.

Vad tror ni, skall jag boka endast ditresan? Hemresan vet jag ju inte när det passar bäst. Tänk om jag får stanna kvar för undersökningar.
Hur lång tid brukar ett första besök bli på en ny klinik?


Anmäl
2014-03-30 17:53 #10 av: Anterrabae

Oj, svårt att säga.. Beror på mottagning och så.

Jag brukar oavsett om jag åker kollektivt rapportera det som egen bil. Då behövs bara mottagningskvitto.. Och det brukar gå på ett ut i pris, härifrån i alla fall.

Bara Taxi som jag skickar som taxi. Med taxikvitton och mottagningskvitton :)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2014-03-30 17:59 #11 av: [Lilja3]

#10 Min Enhet sa till mig att skicka alla kvitton på reseköpen så jag gör så denna gången. Är snurrig som det är med allt, vad mycket det är man måste ta reda på jämt. Skrämmer nog mest upp mig själv men fy vad läskigt det är att åka till en främmande stad, främmande klinik och främmande läkare.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.