Kost, Läkemedel & Hjälpmedel

Värktablett som inte ger magkatarr?

2014-02-10 03:33 #0 av: FjantYoda

Har ju problem med smärta i lederna mer eller mindre varje dag, tar jag ipren eller liknande så kan jag få bort endel av smärtan även om inte hela försvinner, tar jag alvedon så blir det ingen effekt alls.

Problemet är att jag dessutom har lätt för att få halsbränna och magkatarr så... hur lindrar man ledvärken utan att ta död på magen i samma veva? 

Anmäl
2014-02-10 10:09 #1 av: Chestnut

Paracetamol (dvs Alvedon osv), coxiber (Celebra/Arcoxia), utvärtes preparat (ipren gel osv) eller till sist morfin & morfinliknande läkemedel.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2014-02-10 15:20 #2 av: hippoteket

om man av någon anledning behöver regelbunden medicinering mot de besvär man har och man har hittat en medicinering som fungerar bra, då kan det vara värt att ta ytterligare läkemedel för att minska problemet med biverkningar.

I ditt fall, fungerar det med Ipren så kan det vara värt att ta Omeprazol också för att minska påverkan på magen. (du kan kombinera Ipren med Alvedon/Panodil för ännu bättre effekt mot smärtan, de förstärker varandras effekt)

Anmäl
2014-02-11 00:35 #3 av: Ladydragon

#2 det är ett bra tips att kombinera med Omeprazol

sen finns det ett ytterligare alternativ man kan prova suppar istället för tabletter det kan lindra magbesvären.....

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.