Ehlers Danlos (EDS) & Hypermobilitetsyndrom (HMS)

Byta läkare?

2014-02-01 04:50 #0 av: FjantYoda

Har i ca 10 års tid haft problem med kraftig smärta i lederna, började främst i fotlederna till den grad att jag inte ville stå och gå de värsta stunderna , sökte då hjälp 2007 hos min läkare som gav diagnosen "överrörlig" men inte något djupare än att tipsa mig om att skaffa bra skor och göra tåhävningar..

Problemen har sedan fortsatt.... Och blivit värre! Från enbart fotleder och lite smärta i andra leder till och jag har fått ännu ondare i fler och fler leder och har även fått sjukanmäla mig från jobbet för jag har så ont att jag mår illa!

Sökte ännu en gång hjälp hos min läkare som fortfarande skyllde på överrörlighet och "ta en Ipren om du har jätteont, de blir bättre då du blir gammal och stel... Om några decennium!"

Känner inte att jag får någon ordentlig hjälp och utredning, senast vickade han lite på handleden och kände på nacken.

Men hur gör man? Går nu hos privatläkare och vet inte riktigt hur man går tillväga för att byta och kanske få chansen att få ordentlig hjälp med sina problem.

Anmäl
2014-02-01 06:09 #1 av: VSK

Be att få utredning om EDS. Kanske hos annan läkare än den du har idag.

34 titlar20 SM-Guld, 7 World Cup, 5 Europacupen & 2 Svenska Cupen. 
Gillar du att fota eller att kolla på foton, kika här. Gillar du allt som har med fågelskådning att göra så kolla här

Anmäl
2014-02-01 17:21 #2 av: Razzora

Du kan byta vårdcentral helt och hållet. Du har all rätt i världen att få en läkare som lyssnar på dig och kan ge dig råd om vad du ska göra. Och kan denna inte göra det så ska du be om en remiss till en specialist. Vart i landet bor du om man får fråga?

Anmäl
2014-02-01 23:07 #3 av: FjantYoda

Är bosatt i Västerbotten

Anmäl
2014-02-02 00:39 #4 av: Razzora

Kollade lite snabbt vad som finns i Västerbotten.. Men det verkar som om det var talan om att det skulle bli ett team för EDS patienter där, i allafall enligt denna artikeln.

Men jag kan tyvärr inte hitta några specialiter. Kanske någon annan som har några namn som man kan ge?

Annars kan jag rekommendera Dr Hani Hattar som jobbar i Västervik. Många som åker överallt i landet för att ta sig till honom. Det var av honom jag fick min diagnos. Dessutom förklarar han väldigt bra. Sambon och jag bara gapade när han kollade igenom mig och gav mig svar varför jag hade ont! 

Anmäl
2014-02-03 15:38 #5 av: FjantYoda

Tar samma tråd.. 

Har hela mitt liv varit listad hos privatläkare, men gick idag in på mina vårdkontakter på internet å där står den hälsocentral som är närmast. 

Betyder det att jag tillhör BÅDE min privatläkare och den hälsocentralen = kan jag boka tid på hälsocentralen som står under hälsoval utan att säga upp privatläkaren? 

Anmäl
2014-02-03 15:48 #6 av: Razzora

#5 ja det skulle jag tro. Att du är listad hos en privatläkare är en sak, men jag tror att du ändå måste tillhöra någon vårdcentral/hälsocentral. Så det ska nog inte vara några problem att ringa till dom och boka tid.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.