Allmänt prat

Babbeltråd v 33

2013-08-12 19:28 #0 av: [Aquelegia]

Sedär ja, förra veckan är över och nu väntar en höst med de utmaningar det innebär.
Javisst är det sommar än (tror jag?) men det märks allt att det går mot kallare tider.
Hur har eran sommar varit sammantaget?

Nätterna är kallare nu, hur sover ni? Märker ni någon skillnad på kroppen när det är kyligt om kvällarna?

Anmäl
2013-08-12 19:32 #1 av: [Aquelegia]

Den här sommaren har varit alldeles utomordentlig, känns som att den var kort men med tanke på allt som hunnits med och vad mycket bättre jag mådde i år så har det varit fantastiskt!
Första sommaren på 2 år jag ej varit sjukskriven DET NISkrattar

Jag sover bättre nu när det inte är så förbenat kvavt och varmt. Synd däremot att man alltid får ha med sig jacka eller tröja när man går till jobbet då det är för kallt i bara linne/klänning eller dylikt om kvällen.

Från denna sommaren tar jag med mig alla minnen från de ljuvliga sommarkvällarna, allt grillande och de mängder med vänner man träffat som varit saknade.
Allt resande (ej utomlands) och att det bara varit som en sommar SKA vara!


Anmäl
2013-08-12 19:36 #2 av: DesK

Jotack vi har haft en riktigt fin sommar med mycket sol och värme. Här har varit några rejäla åskväder på senare tid och det har kommit välbehövligt regn Glad

Sover fortfarande med fönstret lite öppet, det är så skönt att bo så till att man inte hör någon trafik Glad

Anmäl
2013-08-12 19:43 #3 av: [Aquelegia]

#2 Välbehövligt hihi det kan diskuterasSkämtarVar något lerigt att gå på festival och varken regnponcho + regnkläder och gummistövlar höll en torrPartajar


Anmäl
2013-08-12 19:46 #4 av: DesK

Oj! De skorna såg inte nådiga ut! Förskräckt

Här behövdes regnet, t o m gräsmattan höll på att vissna!

Anmäl
2013-08-12 19:53 #5 av: [Aquelegia]

#4 Då skulle du sett gummistövlarna hihi jag fick hälla ut pölar med vatten och vrida ur strumporna för det var dygnsurt SkrattarFick sova med tröjan på för att lyckas torka den under natten då jag bara hade en tröja med mig.

På bilden ser man hur djupa lerspår det är så såg det ut på hela campingen ^^

Men ja regnet var faktiskt välbehövt, blir alltid lite orolig när branfara varningar går ut. Gillar inte tanken på att allt är så lättantändligt.

Anmäl
2013-08-13 11:46 #6 av: [Aquelegia]

Glad tjej!

Har äntligen varit hos sjukgymnasten för ryggen och visst attans hade jag rätt känsla angående att låsningen inte var något jag hade kännt förut.

3e kotan i ländryggen som hade låst sig vilket jag aldrig haft förut och den påverkar ryggen både upp-och nedåt vilket innebär kaos för resterande kotor. Som vanligt hade jag även låsningar mellan skulderbladen men det är ingen nyhet.
Känner mig ett ton lättare i ryggen och ryggmusklerna kan äntligen slappna av.
Hoppas aldrig jag får låsningen i den 3e kotan igen för det gjorde mordiskt ontArg

Resterande dagen ska jag bara vila och göra övningarna jag fick för att stärka ländryggen och höften.
Hoppade samtal om akupunktur för höften, ska kontakta läkaren för magnetröntgen först så vi får förklaring till varför det inte släpper.

Anmäl
2013-08-13 22:47 #7 av: Chestnut

Här är det en hel del "aj" från kroppen men framförallt har jag tidsbrist! Ska hinna plugga + svara på ett par mejl till och gärna sova några timmar innan jag måste upp vid 07 och gå ut på min morgonpromenad för att sedan fortsätta med resterande av dagens vedermödor. 

Var dock suuuperbusig idag... Tjejen som red förstod inte helt hundra vad jag menade så jag hoppade upp och visade. Över ett hinder, utan stigbyglar Tyst

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-08-15 19:59 #8 av: [Tassy]

Nu har vi äntligen fått parketten lagad, slipad och fixad. Vi har kånkat tillbaka alla möbler och boat in oss på nytt. Tummen upp Dessutom fick jag några extra dagars gymvila som gjorde riktigt gott! Nu är jag tillbaks på banan igen med ny energi. Skrattar


Anmäl
2013-08-15 20:04 #9 av: DesK

Tassy att kånka möbler och annat bohag kan ju lätt kallas för att gymma! Galen

En annan har fått fart på sin gamla surdeg och bakat 4 limpor idag Skrattar

Anmäl
2013-08-15 20:23 #10 av: [Tassy]

Haha oja! Rena rama work-outen! Gud jag hade varit helt knäckt om jag hade varit lika otränad som när jag började gymma! Jag är SÅ GLAD att jag har byggt en bra grundstyrka och stabilitet. Jag har mig själv att tacka för så mycket sparad värk! Dessutom lyfter jag automatiskt mer ergonomiskt eftersom jag har bankat in så hårt hur jag ska lyfta och bära. Enda "nackdelen" med all denna träning är att jag inte kan sitta som en slashas i soffan utan att få ont längre! GalenGapskrattar


Anmäl
2013-08-15 20:25 #11 av: [Aquelegia]

Fick ännu en rejäl käftsmäll på jobbet less på skiten! Tja kommer bli allt annat än roande närmaste tiden men vi säger så! Tur jag har annat för mig till vardags så jag inte lever för jobbet längre. En skulle ju bli totalt hjärndöd annars XD

Anmäl
2013-08-15 22:08 #12 av: Chestnut

Åkt buss större delen av dagen idag, strax över 2 h på en och samma buss för att vara i Trollhättan i 5 min (hämta en sadel) och sedan över 2 h på bussen tillbaka till stan igen och sen hem... Nåja, kom hem med vad jag skulle och hade gott om tid att filosofiera över allt mellan himmel och jord på bussen. Men ajaj vad ont det gör i bäckenet att sitta still så länge!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-08-16 19:27 #13 av: [Tassy]

Sådärja, nu har jag vridit upp ett ton med blåsor i händerna trots handskar på gymmet. Vilar huvudet i handen men i övrigt går det fortsatt bra.


Anmäl
2013-08-16 22:03 #14 av: [Aquelegia]

Fick hjälp så nu är allt klart inför högskolan i höst eller tja, skall jag bara få schemat att gå ihop med 2 jobbSkrattar Ursäkta språket: SKITRÄDD men skall bli så otroligt kul, hoppas jag!

Står lite vid ett vägskäl, har lite för mycket val hur jag kan lösa med jobb/ekonomin.
Egentligen är det bara jag som behöver bestämma hur jag vill ha det  och förankra det med respektive ansvariga.
Vad håller mig tillbaka? Jo: TÄNK OM DET INTE FUNKAR?! Vaddå vad händer då liksom inget neh precis(eh jo gapande konton men äsch) Visst blir det kämpigt ekonomiskt men för att nå framgång måste man tillåta förändring! 

Anmäl
2013-08-20 10:18 #15 av: Anterrabae

Nu sitter jag på ögonmottagningen för check-up. Jag tror läget är ok. :)

Igår fick jag hem vrålåket till rullstol ;) nuhar jag en egen, och det ger upphov till blandade känslor vill jag lova. Men jag vet att jag behöver den..

Annars är jag lycklig över att sommarens måsten är över, att vi som familj kanske kan få lite vardag, ifred. Utan långväga och långa besök. Det hela avslutades med fest i fredags so. För visso var jätteskoj och lyckad och så, men jag har inte hämtat mig än. Känner mig helt urvriden.

Jag önskar mig en lugn höst.. Utan hysteri, knäppa grejer och annat tjafs! Jag har haft nog av det. Idag började tösen för övrigt på förskolan! ❤ Vardag ❤

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-08-20 12:51 #16 av: Chestnut

#15 Håller tummarna för att ögonen är ok!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.