Allmänt prat

vad jobbar ni som?

2013-07-03 10:18 #0 av: kkarinn

hejhej,

jag behöver lite tips om yrken om passar när man har ont/trött?


vad jobbar ni som? eller vad har ni jobbat som inte har fungerat?

jag har försökt pluggat ekonomi men det krockade med min dysleksi. annars har jag inte gjort så mycket vettigt här i livet.

jag vet att det är olika från person till person men behöver lite ideer :)

Anmäl
2013-07-03 10:27 #1 av: [Tassy]

Jag arbetstränar för tillfället som "trivselvärdinna" på ett äldreboende, ett aktivitetsboende dit pensionärer kommer för att fika, umgås och ha det trevligt. Inga tunga lyft eller massa spring.


Anmäl
2013-07-03 10:38 #2 av: Chestnut

Jag hade praktik förra sommaren på tandläkarmottagning - jag älskade det men mina händer gjorde det inte! Känns lite hopplöst för tillfället, vet inte riktigt vad kroppen kommer hålla för en längre tid (då särskilt händerna)... Ledsen Just nu pluggar jag upp gymnasiet och satsar då på att läsa så brett jag kan så att jag har behörighet för nästan alla högre utbildningar. 

De utbildningar jag har tittat mest på är tandläkare (mer eller mindre kört), läkare, veterinär, jurist (och då sen bygga på med en masterexamen i internationell rätt/mänskliga rättigheter, vill inte jobba som åklagare etc) eller statsvetare med säkerhetsinriktning (dock dåligt med jobb).

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-07-03 15:41 #3 av: [Aquelegia]

Något jag skulle vilja jobba som är kundansvarig, personalansvarig, verksamhetschef, utbildning, coachning, receptionist, konferensvärd tja allt inom hotell i allmänhet, allt som har med pepp att göra och fartfyllda jobb så jag får mycket skratt/glädje. Det är världens bästa ersättning för kaffe och värktabletter.
Jobbar just nu inom servicebranschen med lite olika saker har svårt för att bara göra en grej just för att det funkar bäst för kroppen att byta av kroppsarbetet lite.
Jobba heltid som servitris funkar inte alls och skulle inte klara av hotellstäd numera, lagerarbete funderar jag inte ens på. Big nono även om jag alltid velat testa på det.
Det jag hittills trivts bäst med är kock/bartender. Man jobbar mycket enskilt på sina områden och kan då lättare anpassa efter sina behov. Medans jag är ung passar jag på att göra dessa yrken men siktar på lugnare jobb längre fram mer administrativt.

Anmäl
2013-07-04 01:34 #4 av: RuiXue

Har arbetat inom hemtjänst, lager och industri, dock mest lager där jag plockade och packade ordrar i nästan 4 år innan jag blev uppsagd på grund utav att chefen såg hur min kropp förföll och inte hängde med längre. Körde 1.4 tons plocktruck och hade det jätteroligt på det jobbet, men chefen hade rätt och sedan jag slutade på det jobbet har jag gått hemma för min EDS har snabbt blivit värre de senaste 2 åren. Har inte hittat något som min kropp skulle hålla för då fysiska arbeten numera är omöjligt och jag kan inte ens sitta "vanligt" många dagar (och än mindre stå) så inte ens kontor har vart aktuellt. 

Skulle väldigt gärna vilja jobba med astrofysik men har inte hjärnkapacitet nog för all den matten, så universum är något som får förbli på hobby nivå. Skulle behöva läsa upp större delen av gymnasiet för att få behörighet till Fysik programmet på universitetet. I dagsläget är jag snart 28 och har bara Matte A och Biologi A och Naturkunskap A och B inom det naturvetenskapliga. Fysik programmet kräver topp kurser i alla NV ämnenYrar

Jennie


Anmäl
2013-07-04 21:01 #5 av: Anterrabae

Jag har jobbar inom restaurang, och det höll jag inte för. Har inte klarat att jobba mer än ett par månader år gången. Sen har kroppen pajat.

Sen tre år har jag permanent sjukersättning. Och kan därmed jobba på att bli arbetsför. ;) just nu siktar jag på alternativmedicin, näringsläar och biokemi. Jag planerar att försöka bli terapeut och jobba med frekvensmeducin. :) vi får se vart jag landar ;p

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-07-22 00:01 #6 av: Suskiv

Jobbar som uska inom hemtjänsten och nej det är inget min kropp håller för, men man får ta de jobb man får. Skolar även om mig till läkare, men har studieuppehåll just nu. 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.