Allmänt prat

babbeltråd vecka 24!

2013-06-10 09:19 #0 av: [Tassy]

Ny vecka, ny tråd. :)
Hur mår ni i sommarvärmen?
Själv mår jag toppen! Är dock galet badsugen!
Här är inget särskilt planerat i veckan. Vad händer hos er?


Anmäl
2013-06-10 09:52 #1 av: DesK

Härligt sommarväder här också Glad Nu börjar studentveckan så här är fullt upp Glad

Désirée

Anmäl
2013-06-10 14:55 #2 av: RuiXue

Blir nog några turer till Göteborg i veckan för ditten och datten, annars har jag inget planerat men ska nog försöka komma ner i någon sjö snart också för nu borde det ha blivit såpass varmt i vattnet så man kan börja fundera på att badaLipar Hoppas på att det ska gå att grilla någon dag denna veckan också. Mamma och pappa kom hem från sin semester redan igår på grund av helgens händelser så förutom turerna till Göteborg som vi vet kommer bli, bara inte när, så är hela veckan ledig. Bara det inte regnar och blåser så...

Jennie


Anmäl
2013-06-11 21:12 #3 av: Chestnut

Känns att det bara är ett fåtal veckor kvar av skolan, avslutar en kurs helt så fort jag har fått in den förbannade labbrapporten och andra kurser är också inne på slutetappen. 

Idag har jag mest vilat pga smärtor. Fick en chock imorse då en av mina små älsklingar var på rymmen och hade hoppat ner i vår pool (som dock var tom) och förståeligt nog inte kom upp igen. Ett under att hon inte bröt nacken, den är som grundast drygt 1.5 m. Vi fick upp henne oskadd och sen dess har det som sagt inte blivit många knop. Gosat lite med alla hästarna, målat ett par hinderstöd och sitter nu med labbrapporten... Ge mig sommarlov snart!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-06-12 01:10 #4 av: RuiXue

Lite av en heldag i Göteborg med besök på Sahlgrenska igen, denna gång för att åka upp på avdelningen och återigen tacka personalen för allt de gjort för mormor och för oss som anhöriga. Hade tur och fick träffat sjuksköterskan som var där i Lördags så även mamma fick prata med henne. Tyvärr var inte vår favorit undersköterska där idag, men vi bad dem hälsa extra mycket till henne. 

Sen en tur till anhörigrummet för att mamma också skulle få ta farväl (innan begravningen) av mormor. Jag var med också, mest som stöd åt mamma så hon slapp vara ensam i en så svår stund. 

Eftermiddagen ägnades åt möte med entreprenören, väldigt produktivt möte med en hel del skratt, glada minnen, val av allt inför begravningen och utifrån det vi valde, så kommer det bli en mycket vacker akt som verkligen visar på hur mycket mormor betyder för många, och det blir i Frälsnings Arméns regi för att mormor var med i kåren under många många år, dock var hon inte soldat utan bara vanlig medlem. Frälsnings Armén har en mycket mer lättsam stil, det kan pratas om glada minnen, roliga minnen och på något sätt så minns man mer det som var, än sörjer det som försvunnit. På min mormors sambos begravning för 4 år sedan, det var också i Frälsis regi, så satt vi alla i kyrkan och var nära på att skratta högt åt roliga anekdoter som kom upp under akten, och det är detaljer man minns än idag, och skrattar åt, glädjs utav de minnen man har utav honom, och på samma sätt så kommer jag minnas mormor!

Kom hem sent på eftermiddagen/tidig kväll, då blev det sängen direkt och sen var den kvällen borta... Sov bort det mesta utav 5 timmar av ren utmattning. 

Jennie


Anmäl
2013-06-13 20:50 #5 av: [Aquelegia]

Hänt MASSA i veckan men det är för mycket att dra upp så har låtit er vara lyckligt ovetande om alla händelserLipar

Ber er hålla tummarna för mig imorgon hihi glad flicka här! Berättar om allt går vägen!

Anmäl
2013-06-13 21:15 #6 av: Anterrabae

Är helt slut som artist nu.. Sov nästan två timmar i natt. Har hunnit vara på diabetesmottagningen i Mölndal i morse. På Torp i Uddevalla i eftermiddag samt proviantering i Stora Höga (strax söder om Stenungsund) har duttit i bilen närmare 25 mil idag. URK värken är vidrig. Jag mår skit på kortisonet, men har i alla fall fått handlat de sista avslutningspresenterna, även en bröllopspresent till maken. (10 årig bröllopsdag imorrn ju)

Pratade även med min reumatolog idag. Han beklagade sig och meddelade att jag blivit avskriven från reumatologen på SU, jag har blivit utsparkad (för andra gången) för att vissa läkare på det bygget inte anser att jag är reumatiker, att jag inte har där att göra för att. Jag inte följer normen. Min läkare kan inte ta tillbaka mig utan ny remiss från tex ögonläkaren.. Bye, bye for now de nya medicinerna, ev hjälpmedel samt samarbete med reuma, neuro och ögon.. Helt plötsligt verkar ingen hålla i mig eller min medicinering efter sjukhuset heller..

Ska jaga SU-cheferna imorrn, samt klinikchefen för reumatologen.. Denna nyhet och medföljande stress har gjort att jag känner av svullnaden infallen igen.. Trots högdos kortison, jag som ville börja trappa ner! Har ju så ONT av kortisonet, plus de andra 15-20 biverkningarna..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-06-13 22:08 #7 av: RuiXue

Men fy vad jobbigt Ida! Andra läkare på bygget ska väl ge fasen i om DIN läkare hjälper dig och vill hjälpa dig! Idag är jag glad! Har äntligen fått min efterlängtade ringortos till tummen! Silver ring ortos från silverringsplint, och den inte bara ser himla bra ut, den är underbar att ha på sig!Kär

Jennie


Anmäl
2013-06-13 22:20 #8 av: RuiXue

Här kommer en bild på tumortosenGlad

Jennie


Anmäl
2013-06-13 23:25 #9 av: [Aquelegia]

Blir mer aktiv nästa vecka igen, som det ser ut nu är jag bokstavligen talat uppbokad på jobb i princip varje timma from 08 imorgon till 18 på söndag kväll. Någon timme sömn skall jag nog smyga in det är a och o och maten! Har mina muskelavslappnande i högsta hugg. Kollar igenom era inlägg när jag hinner!

Kram på alla så hörs vi!

Anmäl
2013-06-13 23:48 #10 av: Anterrabae

Vilken fin Jennie!

Jobba inte ihjäl dig Aye! Men ha så kul i alla fall ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-06-14 17:05 #11 av: [Tassy]

Tjo, hemma en kortis och ser över lägenheten, måste ju passa på att nyttja datorn lite i samma veva! I övrigt är jag ju hos gubben nuförtiden som de flesta redan vet. Skönt att komma bort från datorn säger jag bara!


Anmäl
2013-06-14 18:49 #12 av: Chestnut

#11 Härligt!

Haft en jobbig dag idag, fick jobbigt brev från FK bland annat och fått ringa runt som en galning. Byta VC var en STOR tabbe uppenbarligen efter att ha fått prata med 3 olika sköterskor bara för att boka tid varav 2 idiotförklarade mig och var allmänt arroganta. Så har bytt tillbaka from måndag till min gamla VC igen... Har ont i massor också efter att ha stått i ett par timmar imorse och sen storhandlat. Är inne i en fasteperiod också pga tarmproblem så varken humör eller ork är på topp.

Sammantaget är jag alltså väldigt glad över att det äntligen är helg igen! Glad Nu ska jag bara vila ikväll och titta på diverse serier Drink

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-06-14 20:36 #13 av: RuiXue

Njuter av lugnet idag. Bara vart hemma med min Nisse Katt hela dagen, och skiftat mellan att läsa Hobbiten och bara spela spel på Facebook. Njuter även av att grundsmärtorna är mer hanterbara idag och förhoppningsvis så kommer att förbli efter att min medicinering skiftades igår från tabletter till plåster. Förhoppningen är att grundsmärtan ska minska och att antalet smärtskov ska minska är därmed minska eller helt ta bort mitt behov utav v.b medicinenGlad So far so good!Tummen upp Och jag älskar verkligen min tumring! Helt klart värt priset på över 1250kr för det är den absolut bästa tumortosen jag någonsin provat, och dessutom kan de sitta på hela tiden även vid matlagning, handtvätt osv. Att den dessutom ser ut som ett fashionabelt smycke gör ju inget hellerSkämtar

Jennie


Anmäl
2013-06-16 19:13 #14 av: [Aquelegia]

Överlevde helgen och har nu semesterSkrattarBallongBlommaSpelar pajasPokal

Anmäl
2013-06-16 22:11 #15 av: Anterrabae

Är mer eller mindre slutkörd.. Försöker återhämta mig, läka och landa..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-06-16 22:18 #16 av: qawqaw


Anterrabae tråkigt att det stökar till det för dig inom vården.

 RuiXue Är det Eva so fixat den?    

Anmäl
2013-06-16 22:31 #17 av: Anterrabae

Tack! 💖

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.