Allmänt prat

God morgon måndag 4/2!

2013-02-04 07:23 #0 av: [Tassy]

God morgon allihopa!

Hur mår ni idag?
Själv har jag inte sovit en blund i natt Skrikandes AS + gruppträning = vissa problem. Obestämd men jag ska dit!


Anmäl
2013-02-04 11:35 #1 av: Chestnut

Hoppas att det gick bra tassy!

Här har OTA för justering av aircast och sjukgymnast som knäckte ländryggen hunnits med. Supertrött, inte sovit alls inatt jag heller.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-04 11:44 #2 av: [Tassy]

Är på väg hem nu, yoga är inte min grej tyvärr, alldeles för slitsamt för lederna, men bra gick det. :) men så fick jag prova det!


Anmäl
2013-02-04 14:17 #3 av: [Aquelegia]

Ledig idag och ÄNTLIGEN ENSAMTID!!!!! Har hela tiden haft någon runt mig så har inte varit ensam nått alls!

Har varit på körlektion idag och efter 6 lektioner till skall jag TA KÖRKORTSkrattande

Pluggar teori varje dag nu minst en halvtimme. Fattar inte vad programmena vill mig trots jag svarar rätt ur körkortsboken ibland så en timme är max så jag inte blir ett grönt monsterOskyldig

Till lunch blir det tacos så det är lite "festligt" hihi. Slog på stort med en godispåse med så här blir det ensammys till max när sambon drar till jobbet.

Höften verkar *peppar peppar* börja förstå hur man tar ett steg framåt utan att svajja hejvilt så jag ser ut som ett dagsfylloCool Tror dock stenhårt på att det börjar släppa from idagSkrattande

Ta hand om er och vila era lemmar och muskler!

Anmäl
2013-02-04 15:25 #4 av: Anterrabae

Nej yoga ska vi överrörliga vars lie försiktiga med, det sa min sjukgymnast vid första besöket.. Det går ju ut på ökad rörlighet och balans. Bättre då med pilates, rent. Det är stabilitetsträning.

Har åkt på en ny dagisförkylning. Men den tar inte så hårt. Har dessutom. Startat på en ny Gersonvända, denna gången ska jag läka bort parasiter, borrelia och annat skit som ställer till det. Det går bra, men jag mår inget vidare så här på dag tre. Värk på konstiga ställen, feber och influensakänningar och andra detoxsymtom. Fördelen är att den intensiva smärtan jag hade i går och i förrgår har lättat.

Nåväl, det SKA bli bättre, jag vet att det går att starta kroppens egen självläkning..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-02-04 17:34 #5 av: qawqaw

Jag blev less på allt gnäll över hur dåligt det är med morfin, och visst jag kan hålla med om att det är skit att behöva ta och jag vet att det är beroende framkallande men hur ska man välja dagligsmärta så man vissa dagar inte kan stå eller ta risken att bli beroende? Jag har nu varit utan smärtstillande i 3 dagar och kännir inget som helst beronde om man nu inte räknar längtan att bli smärtfri till beroendeskalan? hur gör ni och hur tänker ni, jag har så ont att jag knappt kan gå nu :(.

Anmäl
2013-02-04 17:56 #6 av: qawqaw

Jag blev less på allt gnäll över hur dåligt det är med morfin, och visst jag kan hålla med om att det är skit att behöva ta och jag vet att det är beroende framkallande men hur ska man välja dagligsmärta så man vissa dagar inte kan stå eller ta risken att bli beroende? Jag har nu varit utan smärtstillande i 3 dagar och kännir inget som helst beronde om man nu inte räknar längtan att bli smärtfri till beroendeskalan? hur gör ni och hur tänker ni, jag har så ont att jag knappt kan gå nu :(.

Anmäl
2013-02-04 18:03 #7 av: [Tassy]

#6 är man i behov av morfin är det svårt att bli beroende. Annat är det vid missbruk.


Anmäl
2013-02-04 18:13 #8 av: [Aquelegia]

#6 Har du fått någon behandlingsplan för smärtlindringen? Tex endast vid behov eller så?

#7 Funderade faktiskt på det, att det borde vara skillnad på behov och beroende. Dessutom spelar väl en stor skopa respekt för tabletterna, sunt förnuft och en hållbar behandlingsplan beroendet under kontroll eller?
Hur är det som vid "behovstablett" att man tar det enstaka dagar. Om man tar det vid enskilda dagar borde väl inte något beroende uppstå?

Anmäl
2013-02-04 18:28 #9 av: qawqaw

#8 jag har ingen behandlingsplan vad jag vet, den läkaren på vc som har mig är ett är helt inkompetent när det gäller mig. Vad innebär behandlingsplan?

På fentanylförpackningens lapp som dom sätter på så står det inte vid behov som deet brukar stå utan bytes var 3:e dag. Bytes enligt ordination :?

Anmäl
2013-02-04 18:40 #10 av: Chestnut

#9 Fentanylplåster ska man ha regelbundet, inte vid behov och sen ska dem trappas ut, man får inte sluta tvärt. Alltså ska de bytas var tredje dag eftersom de är till för människor med svåra smärtor dagligen oberoende aktivitet. Kanske är som så att du ska ha någon vid behovs tablett typ tramadol, oxynorm eller temgesic istället?

Här har det tillstött grejer, nu igen... Blir att tankarna mal lite extra, vill inte bli nedsövd igen även om jag förstår idéen bakom och undersökningen inte går att göra med mig vaken. Gråter Men men, inget beslut fattat utan det är bara ett förslag än sålänge från en specialist som en helt annan specialist får ta ställning till först.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-04 19:10 #11 av: qawqaw

Jag har provat olika tabletter och det hjälper inte mot mina smärtor, jag fick föslaget att prova oxynorm men jag har provat det vid ett tillfälla tidigare utan bra resultat så jag fick då plåster utskrivet på akuten och sen en remiss till vc att dom skulle fortsätta med det om det funkade. Annars förutom plåster så har jag bara fått liknade smärtlindring med ketogan sprutor.

Anmäl
2013-02-04 19:37 #12 av: [Aquelegia]

#9 Behandlingsplan är där du och någon läkare går igenom vad du skall göra med medicinerna vid smärta osv. Du får ordinationer på hur ofta du får äta tabletterna, hur länge och dylikt. Fast nu kanske jag snurrar till det. behandlingsplan är iaf "vägen till att bli bättre" en plan!

#10 Ska de gå in i foten och kolla läget? Blir lite nyfiken nu hur pusslet foten skall göras. Lite ivrig att få följa dig på vägen till förbättring med såklart! Låter dock som en allvarlig undersökning då du verkar orolig. Är det mest nedsövningen som oroar dig?

#11 Har du fått prova något muskelavslappnande? För min del tar det inte bort grundvärken men stoppar smärtintensifieringen.

Anmäl
2013-02-04 19:57 #13 av: Chestnut

#12 Det har inte med foten att göra det här utan blåsan. Infektion misstänker att eftersom jag gått med bakterier sålänge har jag kronisk inflammation och då måste urologerna in och kika. Gillar varken cystoskopi eller att bli nedsövd och definitivt inte tillsammans... Aja, får se vad urologerna säger först innan jag förhastar mig.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-04 20:09 #14 av: qawqaw

#12 jag har fått kämpa mig till den smärtlindring jag har fått och den muskel avslappnade jag har att ta vid behov är spasmofen men den tar bara glattamuskler.

#13 jag brukar inte vara nervös vid op men nu sist var jag det och då fick jag lite sovdos itaget som lugnade.

 

Anmäl
2013-02-04 20:20 #15 av: [Aquelegia]

#13 Jaha! Läste om specialister osv och fick j i tankarna direkt då. Jaja, så kan det gå, är ju mycket att hålla reda på så försöker göra så gott jag kan men nu hänger jag med! Vad går att göra om det är kronisk inflammation?

#14 Ahkej, första vårdcentralen jag gick på herregud. Den var skrattretande. Där hade jag sannerligen inte fått ett dyft! De avvisade mig från första början iofs.
Den läkaren jag har nu började försöka ge mig smärtlindrande för länge sedan men jag gav med mig först när vi var på samma plan och han var med på att få saker åtgärdade och att smärtstillande endast var under tiden saker skulle lösa sig.
Att varken få stöd och hjälp med problematiken eller en ordenlig smärtlindringsplan. Går det att byta läkare eller vårdcentral?

Anmäl
2013-02-04 22:16 #16 av: Chestnut

#15 Inte en susning du vad dem ska hitta på i så fall... Är mycket runt mig så förstår att det kan vara förvirrande ibland Glad J får vi se när jag får träffa, förhoppningsvis snart!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-04 23:29 #17 av: [Aquelegia]

#16 Såsom jag uppfattat iaf innebär att den där aldrig ivägskickade remissen från c och r till gbg, ger dig och j fullt ansvar över dig igen?
Vore ju bra om du får hjälp av j och fasiken hum minns inte den andra stjärnortopeden iaf. Att om de verkligen kan hjälpa dig till 100% så kan du ju förhoppningsvis åka direkt till de och få hjälp istället för att sitta på akuten eller?

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.