Allmänt prat

God Dagens 14/1

2013-01-14 13:10 #0 av: [Aquelegia]

Här sitter jag nu ändå framför datorn. Jag som skulle vila armenSkäms
Suttit med det sedvanliga administrativa som förföljer många utav oss i vardagen.
Mailat uppföljningar, ringt ortopeden (dom ringer upp senare) och försöker fundera ut vad jag vill med detta året och min kropp.

Förra året hade jag som mål att kunna fungera på ett arbete igen, bli fri från sjukskrivning och komma upp ett snäpp i smärtskalan. Allt lyckades. Dock var planen att det skulle fungera långsiktigt hehe vilket det såklart inte gör utan fler problem och fler utmaningar väntar hela tiden med en skruttkropp!

Borde ringa sjukgymnasten också för att lägga upp ett träningspass för höften. Borde ha någon som övervakar mig för jag nog trots all försiktighet tog i för hårt ändå.

 

Går annars runt som en fjolsträng för tillfället och allt drar, svider, sliter och ömmar. FantastisktFlört Har därför börjat dagen med lättare uppmjukande rörelser som att rulla axlarna i olika varianter och skaka loss nattens spändhet. Funkar lite iaf.

Syster min kommer på besök senare för att hämta hem sin vovve, kommer kräva akupressur av henne då som tackOskyldig

Hur sover ni just nu?
Jag har återfått mina insomningsproblem.

Annars? Händer och sker ute i det avlånga landet?

Anmäl
2013-01-14 14:55 #1 av: hus-musen

Sitter oxå framför datorn men har fått en hel del gjort ändå med räkningar och kontakt med diverse människor.

Sover gör jag för jämnan känns det som, men pigg är jag inte Tungan ute Så trött, seg och öm överallt är väl som det har sett ut de senaste veckorna.
Händer inte särskilt mycket nu mer, ska se till att få klart saker med försäkringskassan och sen blir det nog återuppta träningen lite mer aktivt om inte kroppen säger ifrån igen.

Anmäl
2013-01-14 16:53 #2 av: qawqaw

Jag har fått lov att erkänna för mig själv att jag inte klarar mitt liv som det är och när förskolan gör sin kommande ändring är jag totalkörd så nu drar jag i bromsen hårt för att mildra kraschen som kommer. Jag ska i morgon när jag ska till vc be om att få bli sjukskriven för att hinna med min rehabilitering så jag orkar jobba fram över.

Angående sömn så är det någon jag vill göra hela tiden, jag är så i trötthetsträsket att jag inte orkar med allt jag Måste/Ska under dagen. På nätterna drömmer jag massvis med smärtdrömmar och vaknar av att t.ex armen ligger lite ur läge eller foten har fastnat Rynkar på näsan

 

Anmäl
2013-01-14 21:24 #3 av: [Aquelegia]

#1 Samma som mig alltså. Är det mörkret och bristen på dvitamin som gör oss så otroligt slöa och sega månne tro?

#2 Jaha, jobbar du på förskola, hur har det funkat för dig med dina besvär? Har du märkt av begränsningar i och med ditt tillstånd?
Sjukskrivning är ett måste för att hinna ikapp med alla problem. Jobbar man samtidigt är det snudd på omöjligt att bygga upp muskler då man hela tiden sliter på kroppen.
Verkar som att folket genomgående är slöa, trötta och ömma i kroppen för tillfället. Får hoppas att det lättar snart för man känner sig helt urlakad.

Ortoped ringde eller ja, en sjuksköterska. Visade sig att han hade skrivit att min VC läkare skulle ta den andra sprutan. Märkligt då varken jag eller min läkare fått reda på detta.
Pratade med läkaren om hur jag skulle göra och då rekommenderade han mig att ta en till spruta hos ortopeden.
Sjuksköterskan ville först avfärda mig men sa att jag inte ville ha fler inblandade nu och att jag kände mig trygg med ortopeden då han stack så bra sist. Så hon skulle be honom boka in mig och påpeka min önskan om att ha just honom.
Vill inte att någon annan pillar där när jag vet en som kan sin sak! Varför skulle en vcläkare göra detta? Känns osäkert då vcläkarna gör detta sällan medans det nog är snarare vanligt inom ortopedin.
Hoppas att jag får sprutan NU NU NU! För jag kan inte sova ordentligt. Går inte att hitta bekväm liggställning som inte belastar höften.

Anmäl
2013-01-14 21:49 #4 av: [Aquelegia]

Den här måndagen skulle jag vilja avsluta med ett härligt glas rödvin, ETT GLAS RÖDVIN! Inte har jag ens en skvätt rödvin här hemma! Så kan det gå gott folk *fniss*

3 dagars ledighet kvar <3 (råkade bli så att mina lediga dagar från förra veckan och denna ligger intill varann och sammanlagt blev 5 dagar)

Anmäl
2013-01-15 05:13 #5 av: Chestnut

#3 är lika vanligt nästan att vc läkare ger kortisonsprutorna som ortopeder även om reumatologerna nog är de främsta experterna ;) men känner du dig trygg med ortopeden blir det nog bäst så.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-01-15 08:59 #6 av: [Aquelegia]

#5 Sedärja, menja, jag känner mig tryggare med ortopeden han var verkligen prick på. Har inga bra erfarenheter av sprutor på vc dessutomTungan ute

Anmäl
2013-01-15 09:34 #7 av: qawqaw

#3 Jag skrev kankse lite luddigt, jag jobbar inte på förskola utan har p.g.a nedlägging av mitt förra jobb blivit arbetsökand. Nu har jag bara rätt till att ha barnomsorg 15h/v och tidigare har vi haft 5h 3 dagar i veckan och nu ska dom ändra till 3h 5 dagar i veckan. För mig tar det ca 45-50 min för varje hämtning och lämning så dom nya tiderna gör det omöjligt att hinna med mina åtagande som arbetsökande och rehab är bara att glömma. Mina symtomer på att jag inte klarar vardagen är många, varav smärtan och tröttheten är mest påtaglig, jag tror att min kropp har gett mig 2 stora varningar nu på ett halvår vilket har resulterat till 2 inläggningar på stroke avd.

#6 ibland så jobbar det ortopeder på vc, många staffettare har spec områden och hoppar in på vc för lite extra pengar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.