Aktivt liv

Projekt Träna höften

2013-01-07 22:08 #0 av: [Aquelegia]

Från och med imorgon börjar träningen av höften. Testat lite i helgen hur det låg till med höften och har bestämt att jag vill försöka träna rätt på den istället för en till kortisonspruta. Kommer i slutädan ändå få träna upp muskulaturen och hoppas att jag genom träningen aktiverar den anturliga läkeprocessen.

Hittade några länkar för träning av alla höftens muskler. Fick ett gummiband ,att träna höftmuskulaturen med, utav sjukgymnasten för ett år sedan. Detta har jag tills nu haft liggandes då det gjorde för ont.

Dessa gummiband finns i olika densiteter/styrkor. Jag börjar med det lättaste.

Får se om jag är för lat får ni länkarna. Annars skall jag försöka filma/fota övningarna.

Har insett att löpträning är en bra bit ifrån i alla fall. Blev nämligen fundersam när jag började gå i trappor igen och kände direkt hur den svidande känslan kom tillbaka och jag även knixade till i höften.
Måste vara för svag höftmuskulatur då minsta lilla feltramp/obalans gör ont.
Dock ej den där agressivt inflammerade känslan.

 

Då det varit en hel del som påtalat höftproblematiken så hoppas jag att detta kan inspirera vidare till att ta hand om sina muskler och träna upp så mycket det går. För förhoppningsvis, hjälper mer muskulaur till med mindre skaderisk. Vore ju trevligt!

Anmäl
2013-01-07 22:53 #1 av: Anterrabae

Jag ser fram emot att läsa vidare om din träning, ska börja jag med, så fort förkylningen är över och jag är feberfri och sånt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-01-07 22:58 #2 av: [Aquelegia]

#1 Ibland blir saker bara inte av men lovar man ett helt forum det så har man ju lite press på sig hihi ^^ Är lätta övningar med. Gummibandet kommer vara motståndet. Kändes inte alls lockande att göra dessa vningar på gymmet då vikterna var på tok för tungt för höften och då gick jag ju fortfarande med inflammationen.

Vet inte riktigt, kan inte säga att jag är fri från inflammationen men hoppas verkligen att kroppen klarar det själv nu!

Anmäl
2013-01-07 23:00 #3 av: Anterrabae

Jo visst är det så, jag hoppas också du får bukt med den där inflammationen. Cirkulation är ju a och o för läkning.. Glad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-01-07 23:12 #4 av: [Aquelegia]

#3 Det är så intressant att jag oftast märker något med min kropp som inte står rätt till och sedan, när jag börjar läsa på lite så visar det sig att mina misstankar stämde. Som med höften, att det var en inflammation, sedan med höften att kroppen inte själv kunde handskas med inflammationen mer och jag därför gradvis i år endast märkte försämring istället för året innan då det var en evig berg och dalbana.

Just när inflammationen var som värst var det dessutom, som jag tyckte, att det var vila INTE träning som gällde.

 

Efter kortisonsprutan fick jag ju förklarat att jag kommer bli helt friskt ifrån detta. Inväntade den utlovade effekten (fick påtalat att det nog krävdes en till) men nope. Inte är jag fri än, långt ifrån!
DOCK tro till min fövåning, när jag gick till jobbet en dag och märkte att "hej, detta går ju smidigt och utan knixande" väl framme på jobbet höll den sig HELT, jag skojjar inte HELT smärtFRI! Första timmen.
Sedan dess jag insett att jodå, jag KAN blir helt friskt. Kan jag vara det i några timmar så kan jag öka på timmarna till dagar, månader.
Kändes skönt att få en glimt av att jag faktiskt kan uppnå det jag siktar emot. Skrattande Försöker ha känslan i minnet <3

Anmäl
2013-01-08 07:36 #5 av: qawqaw

#4 Jag var ju på akuten i fredags och jag blev desperat och frågade om kortison sprutan skulle hjälpa min smärta men hon sa att den inte hjälper närdet handlar om leden.

Jag hakar iafl på dig i att träna höften, jag ska till sjukgymnasten med den idag så vi får se om jag får något på land program också Skrattande

Anmäl
2013-01-08 14:47 #6 av: [Aquelegia]

#5 Det beror ju på vart ditt problem ligger i höften. Är det så att den glappar så är det enda som hjälper träning då kortisonet endast är till för att ta bort inflammation. Den tar alltså inte bort värk som orsakas av en glappande höft.
Såg i tidningen idag en steppmaskin med träning för armarna för 299:- på netto. UNDRA vem som skall köpa denCool Det är ju muskelgrupperna jag använder för att gå uppför trapporna som inte funkar. Även andra men det är ett steg i rätt riktning. Kan ju ändå inte springa på löpband än så det tar lite plats och kräver inte extremt med kondition i början.

 

Hittar inte mitt gummiband så får be snällt om ett tillOskyldig Skall även fråga sjukgymnasten om jag 1-2 gånger i månaden får gå på sjukgymnastik igen för att bygga upp grundstyrkan då jag tappat allt.

Anmäl
2013-01-08 16:40 #7 av: qawqaw

jag var hos sjukgymnasten och fick bäcken/höftövning som jag kan göra på torra land och som jag sa till henne, när jag fyller 30 ska jag banne mig känna mig som 35 och inte som 65år och och tycke det lät rimligtSkrattande

Anmäl
2013-01-08 20:18 #8 av: [Aquelegia]

Köpte en Trappmaskin idag. Skulle tydligen vara bra för knä, höft osv så för 299:- var det värt att testa.

Dessutom var jag GALET rastlös. Behövde få lite positiv aktivering.

Så fort jag var hemma åkte den fram och körde på den i 15min PUH svetten rann. Körde dock lite försiktigt. Jobbar imorgon och vill verkligen inte halta fram.

Vill känna mig sådär ung ovh vital igen hihi inte bara i sinnet.
Tränade också lite på min balanskudde, armhävningar, sit ups och små övningar för små muskelgrupperna runt lederna som sjukgymnasten visat mig.

Jag höll mitt ord! Projekt höft är igång from idagSkrattande Är nogrann med energi nu också. Inga tomma kalorier och så mycket frukt och grönt det bara går.

Jag som legat och somnat till i soffan halva dagen är nu plötsligt pigg och "med" underbart. Därför jag älskar träning!

Anmäl
2013-01-10 14:10 #9 av: hus-musen

Hade du några länkar till höften? funderar på att haka på projekt höft, har avstannat helt och behöver dra igång igen Flört

Låter ju toppen att du kommit igång! Håller tummarna för mer energi och bättre muskulatur Skrattande

Anmäl
2013-01-10 23:49 #10 av: [Aquelegia]

#9 Kollar upp det imorgon! Mitt projekt får avstanna till söndag då jag jobbar alla dagar nu och jag bara tränar lediga dagar. Lugnt och försiktigt heter det! ^^ Ska dock göra lite "armhävningar" och sit ups imorgon. Allt såklart på en modifierat sätt så inget belastar höftenTungan ute

Anmäl
2013-01-12 01:05 #11 av: [Aquelegia]

Hittade länken till övningarna nu. Höftövningar

 

Projekt träna höft har avstannat helt nu igen. Försökte somna men gick icke. Höger höft skriker rätt ut och kräver uppmärksamhet igen. FAN jag som tänkte ringa ortopeden idag men tänkte "jag får se hur det går med träningen längre fram först" Tji, där fick jag.

Att få problem direkt efter första träningen (märk att det var MJUKSTARTTRÄNING) Kan jag knappast kalla för att ha blivit bra i höften. Just nu i denna stund är jag riktigt ledsen faktiskt. Vill inte tänka på det som känns oundvikligt nu (en andra kortisonsprutomgång).

Har en massage för höften inbokad 17e men den får nog siktas in på rygg och axlar istället. Jaja, tar inte ut något i förskott men jag vet efter 2 år att, känns höften såhär, då går det inte bort av att vänta ut.

Anmäl
2013-01-12 08:31 #12 av: qawqaw

Be att få prova vatten gympa, den träningen du visade i länken är ju inte den mildaste direkt ;) eller du kanske använder gummiband?

Jag har fått liknade övningar att göra i vattnet och sen har jag fått torr övningar på pilatesboll och det är nog tufft för mig än så länge, jag får ofta inflamation i höfter och knän och det är just för att jag ibland kör på för hårt av ren gammal vana.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.