Kost, Läkemedel & Hjälpmedel

Skav på huden

2012-12-06 22:29 #0 av: [Aquelegia]

Jag blir precis skogstokig på skavet jag får på handlederna när jag skriver på laptopen. För att inte få kramp i händerna avlastar jag emellanåt mot kanten av laptopen men det bränner på nästan direkt på huden.
Nu när jag är lite frusen om händerna är det snäppet värre.
Hjälper inte med tröjkanten för den åker ner hela tiden under skrivande.

Funderat på bomullshandskar att ha på så jag inte fryser och har ett lager mellan handlederna och laptopen som skyddar mot skav.

Vad gör ni åt skav på huden?
Tips och råd mottages gärna!
Kan påpeka att skavet inte syns som skavsår utan det är en känsla jag får i huden och det går aldrig så långt som till skavsår men jisses vad ont det gör i huden om jag fortsätter avlasta handlederna.

Anmäl
2012-12-06 23:01 #1 av: [Tassy]

Du får skaffa en liten avlång gel-kudde som avlastar handlederna, finns i diverse datorbutiker. Glad


Anmäl
2012-12-09 16:49 #2 av: [Aquelegia]

Problemet är att jag hatar massa småttigt att hålla koll på och köpa en gelkudde som jag får bära runt på i lägenheten och hålla koll på när jag ska använda laptopen är inte min bästa sida. Rent utav min sämsta. Skall kolla upp vad det kostar.

Kan ju ha den i vardagsrummet där jag sitter mest med laptopen och alltid sitter så att det skaverFlört

Anmäl
2012-12-09 17:06 #3 av: [Tassy]

Jo, ska du slippa skavet får du nog stå ut med en liten kudde, laptops är ju ökända för sin urusla ergonomi, tyvärr. Glad


Anmäl
2012-12-09 19:43 #4 av: rogart-63

Tennissvettband?

Anmäl
2012-12-09 23:08 #5 av: [Aquelegia]

#4 Försökte med sådana när jag började få problem emd handlederna på mitt förra jobb men slutade med skavsår, då tyvärr riktiga skavisar med skorpa och alltSkäms

 

Någon som har en aning om varför min hy är så extremt känslig för beröring osv vissa perioder och framförallt på vissa ställen?

Anmäl
2012-12-10 07:51 #6 av: [Jasså]

Vet inte om du menar detsamma, men jag får ilsket röda märken så fort jag har något mot armar och händer. Har jag en kundkorg över armen (kan vara tom och lätt) då har jag röda ränder som sitter i några timmar, armen mot bordet när jag laptopar, en för trång mudd osv. Det ser inte klokt ut faktiskt, ser nästan ut som om man fått något piskrapp :) Skavsår får jag inte, men dessa röda märken som man fått lära sig att dölja.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.