Utanför ämnet (OT)

God morgon 29/11

2012-11-29 09:30 #0 av: Chestnut

Hur mår ni idag?

Nu har snön hittat ut till oss på landet också... Kallt!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-29 10:46 #1 av: qawqaw

Jag är så nöjd med att jag tar tag i saker nu, jag fick nog igår kväll efter 2 låsningar i ena foten, bort domnat ben, rygg smärta och känsla av att vara 100år så imorse tog jag mig i kragen och åkte in till stan för att gå på REHAB drop in.

Anmäl
2012-11-29 13:51 #2 av: [Aquelegia]

God morgon, god morgon. Hade lite svårt att vakna imorse (men sov oförskämt bra).
Hade i nattmössan stängt av mobilen och tappat bort den under sängen?
Tack vare att katten min vart hypergosig och fick för sig att massera mig på ryggen (jippi) seriöst urskönt, tills han tog över min kudde PFFF! Vaknade jag till i tid ändå för att hinna till KBTn imorse där jag fick god kopp kaffe ÅH vardagslyx!

På vägen hem avvek jag från "leden" hem och styrde in på Glädjes gårdsbutik, jisses, jag var i himlen. Vad så lite kan framkalla så stor lycka inombords. Matnörd in i benmärgenOskyldig

Fick gå myrsteg till KBTn för inte kunde jag cykla (för mycket rörelse för höften plus halka) så fick gå. Behöver jag säga mer än att det gör jag inte om mer idag! Det är tusen ggr bättre än igår men saknar rörligheten, smärtar vid snabb rörelse så det är vila som gäller.

Resten av dagen blir det soffa.

Dagens önskan:
Inget emot om någon skickar en lussebulle och glögg genom cyber! Skrattande

Anmäl
2012-11-29 14:48 #3 av: Chestnut

Själv är jag hemma och sjuk med vad jag tror är migrän. Inte konstigt med tanke på gårdagen och när det varit bättre (var som värst vid 06-07 imorse, då var jag väääldigt ynklig gömd under täcket med spypåsen i näven...) har jag fått en hel del gjort med allmänt vardagsstök och ringt en del samtal. Den viktigaste fick jag inte tag på men övriga gick bra så någon dag när jag har ork kan jag arkivera en hel hög med papper på skrivbordet. Glad

Nu väntar pållarna och sen ska jag nog vila igen. Bäckenvärk och mensvärk deluxe är inget roligt ovanpå huvudvärken och allt sånt där...Obestämd

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-29 14:53 #4 av: qawqaw

#3 har du hormonell migrän?

Anmäl
2012-11-29 14:59 #5 av: Chestnut

#4 hur vet man om det är hormonell migrän? Skiljer sig symptomen på något sätt?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-29 15:11 #6 av: Anterrabae

När jag vaknade till en vit omgivning i morse så förstod jag varför det gjort så infernaliskt ont igår!

Hur kommer det sig att snö gör så mycket ondare än regn? Jamenar, det borde vara lågtryck och nederbörd som lågtryck och nederbörd..

Nu är det i alla fall lättare Glad

 

Jag bakar vörtbröd och väntar på att maken ska komma hem med den nya tvättmaskinen. Dottern är ute och leker i snön och det känns ganska bra. Ska ge svärfar ena värtlimpan som tack för hjälp med skottning, saltning av trappan och hjälp med kånkning av tvättmaskiner, dels en ny som ska på palts, och dels en gammal som ska ut.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-29 15:12 #7 av: qawqaw

det finns flera olika sorters migrän som ter sig olika och triggas av olika. En hormonell migrän triggas främst av hormonpikar som vid ägglossning och mens. Till viss del kan det lindras med p-piller och hormonspiral, vissa blir bättre i samban med graviditeter men sen finns det en skara som får förvärrad migrän vid graviditet och p-piller. Jag jobbade på ett helt "underbart" ställe som inte trodde mig när jag hade migrän varannan vecka så dom skickade mig till företagsläkaren som skulle syna min bluff, men tji fick dom för jag fick komma till en neurolog som specialiserar sig på migrän som i sin tur drog en massa info om dom olika. Han sa att några få akupunktörer i västra götaland är tillräkligt duktiga för att nästan bota hormonell migrän. Har det och andra sidan andra triggare som t.ex viss sorts mat, stress, oregelbunden sömn så kan man behandla det med sunt förnuft. En person med migrän ska inte jobba skift bl.a äta sova och leva efter rutiner enligt honom.

Anmäl
2012-11-29 16:42 #8 av: qawqaw

Ida så mycket snö vill jag också ha :D

Anmäl
2012-11-29 16:47 #9 av: DesK

God kväll, här har kommit lite snö och temperaturen sjunker stadigt! Önskar er alla en trevlig kväll!

Anmäl
2012-11-29 16:48 #10 av: [Aquelegia]

#7 Det är något jag märkt inte funkar för mig, sena jobbpass. När jag jobbade som servitris, jobbade jag oftast sena och långa pass som värst till 2-3tiden på natten. Mådde precis uruselt och gick med migrän stup i kvarten.
Sen ajg bytt arbetstider till senast 21-22 tiden mår jag SÅ mycket bättre trötthetsmässigt. Går inte med nattmössan på om dagarna om jag inte får skylla mig själv för jag avrt uppe förlänge såklart.

Hormonell migrän har jag aldrig hört talas om. Den har jag dock inte men intressant att veta då migrän ligger i familjen.
Att maten triggar visste jag med. Sköte rjag inte kosten och äter mycket grönsaker utan äter mycket socker är migränen ett faktum.

Tydligast var när jag hade mycket kvällspass för 3 veckor sedan och jobbade nästan 100% i 2 veckor. Åt skräpmat och extremt mycket godis/socker. Hade migrän av helvete varje vecka.

Denna veckan har jag klarat mig utan och det är första veckan jag varit nogrannare med maten. Undviker socker och äter mer grönsaker/frukt.
Kan få migrän av en sådan dum sak som att hoppa över en måltid på jobbet.

Anmäl
2012-11-29 16:51 #11 av: qawqaw

Bläää vil krypa under en sten och bara försvinna för ett tag.

Ont i:

Armarna, den ena känns som den ska släppa från axeln.

Knät, precis som igår kväll har tappat styrseln och jag kan inte stödja mig på det för att det kan knäckas.

Höften, har börjat bli inflamerat precis som väntat så en underbart ihållande ilande känsla strålar ner i benet.

Anmäl
2012-11-29 17:25 #12 av: Chestnut

Om det bara är attden förekommer vid hormonpikar som kännetecken blir det svårt att säga om det är hormonell migrän jag har... Har dock migrän/huvudvärk överlag väldigt sällan så påverkas inte särskilt mycket av det faktiskt generellt även om det inte är kul alls de dagar det slår till...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-29 17:35 #13 av: qawqaw

Har du migrän med aura?

Anmäl
2012-11-29 18:44 #14 av: Anterrabae

Jag har hormonmigrän, med aura- och ögonmigrän.. Den känns som hjärnan sväller och skallen blir för trång, samtidigt som någon kör en tältpinnen via ögonhålan ut i nacken. Tungan ute

det drygaste är när man har den en veckan runt både äl och mens. då har man ont i skallen som inte går att medicinera i två veckor av fyra. Oftast är det inte så. utan bara någon enstaka dag vid AL om ens en. Och en till tre dagar vid mens.

 

Sen är förgiftningsmigränen inte att leka med den heller. Den som kommer av att man käkar mer medicin än kroppen kan hantera.

 

Förlåt att jag kapade lite, kände att jag ville lägga mig i! Flört Vörtbrödet blev för övrigt fantastiskt gott. eller som dottern säger "vårtbröd". Det är något hon inte gillar.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-29 19:04 #15 av: Chestnut

Aura ibland, tack och lov inte idag!

Mår rätt bra nu på kvällen faktiskt, om man bortser från smärtorna från buken och bäckenområdet dårå...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-29 19:31 #16 av: qawqaw

#14 precis så känner jag också och sen att ögat ska hoppa hur sockeln, det värsta är med dubbel sidig migrän fast syn mässigt sätt blir jg nästan blind på mitt "friska" öga så det blir hugget som stucket.

Anmäl
2012-11-29 20:56 #17 av: [Aquelegia]

Angående auramigrän, jag hade min första förra eller förrförra veckan. Som #16 Så kändes det som att ögat skulle hoppa ur.
Har hört att har man det än gång är risken stor att det återkommer. Dubbelsidig "vanlig" migrän är SÅ mycket lättare att handskas med. Auramigränen var precis urvidrigt elak. Stämmer det att jag nu har risken att återfå auramigränattacker?

Anmäl
2012-11-29 23:46 #18 av: [Tassy]

Har legat däckad i svår huvudvärk hela dagen, kanske vanlig migrän? Har bara haft svår hormonutlöst auramigrän förut, biverkning av p-piller. Återkommer när jag är på benen och har tillgång till dator.


Anmäl
2012-11-30 00:54 #19 av: [Aquelegia]

#18 Är det där du hållit hus! Har du någon fungerande migränmedicin?

 

Julpyntade lite iaf men orkade bara vardagsrummet. När jag kom ner till förrådet har gubben slängt in kontorsstolen PÅ glasflaskor och allt julpynt med glas/porslin med mera Skrikandes Hade lust att fyra iväg ett förbenat argt sms men höll migTungan ute Röjde upp och där togs all energi som skulle gått åt till att pynta och sortera strumpor ^^

Anmäl
2012-11-30 00:59 #20 av: Chestnut

Var värst vad svårt det var att sova inatt då...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-30 01:18 #21 av: [Tassy]

#19 tyvärr, har bara citodon som inte tog ett dyft. Bägge axlarna är paj samtidigt, inflammation upp i nacken och mördande smärtor i ögonen. Måste logga av igen, skärmen skär som eld i ögonen så tårarna forsar av irritationen. Återkommer när jag är kry(are).


Anmäl
2012-11-30 14:23 #22 av: [Tassy]

#14 Ah, så det var det som var aktuellt denna gång! Sa precis till gubben att det kändes inte som min vanliga migrän, det kändes som om nån hade kört in ett glödgat spett i ögat som pekade ut i nacken på mig! Så var det migrän det också med andra ord. Pust, jaja nu är det över. Äckligt trött idag. Brr!

Tidigare har jag bara haft auramigrän vid mens, men nu är det kring ÄL så säkert hormonellt nu med. Attans, jag som trodde detta hade försvunnit med p-pillrena som triggade igång alltihopa. Nog har det blivit väldigt mycket bättre dock.


Anmäl
2012-11-30 14:32 #23 av: Anterrabae

Huga, krya Tassy!

Jag som trodde jag fick spett-i-ögat-migrän för att jag har så sjuka ögon. Det är visst vanligare än jag trodde. Man kan hu ha hormonellt utlösta migräner av olika slag också :P

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-30 14:36 #24 av: [Tassy]

#23 Ush, jag hoppas verkligen inte att mina ögon ska ha hunnit bli så skuttiga över en natt Skrattande


Anmäl
2012-11-30 14:43 #25 av: Anterrabae

Hehe, det skulle du märkt på massa andra sätt. Tex synbortfall :P när mitt började för över 12 år sen så var det med att jag förlorade synen på höger öga. Allt blev grått och suddigt. Inget man missar.

Sen vandrar migränen säkert runt lite och yttrar sig på olika sätt från gång till gång. Som om jag har en kass-nacke-dag så gör det ondare i "utgånshålet" i nacken än i själva ögat.. Det är även alltid det sämre av ögonen som får ta migrän-spettet.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-30 14:51 #26 av: [Tassy]

hehe Tungan ute synbortfall får jag bara av aura, då kan jag bli nästan stenblind.


Anmäl
2012-11-30 15:02 #27 av: Anterrabae

Men inte på det sättet ;) detta är mycket typiskt det är mer som att du har ett suddfilter i vägen, som att titta genom något grått, ogenomskinligt och det går inte över, eller varierar inte. Det är som tät dimma inne i ögat. Och kan även göra sjukt ont. Inte spett-ont bara värk-i-ögat-ont. Det är svårast att skilja det från huvudvärk, men det liknar mer spänningsvarianten.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-30 15:21 #28 av: qawqaw

Finns det någon Migrän/huvudvärks tråd? Jag har ständig huvudvärk tack vara ryggen och tar gärna imot massor av tips även kring det.

Anmäl
2012-11-30 16:10 #29 av: [Tassy]

#27 Hehe jag förstår, tror inte det är någon fara med mina ögon Glad

#28 Inte så direkt, nej. Däremot finns en hel ifokussajt dedikerad till ämnet Glad tror den heter huvudvärk ifokus


Anmäl
2012-11-30 16:35 #30 av: qawqaw

Jo den är jag med och följer men sen sitter dom flesta av i en härlig sitts med medicinöverkänslighet och brist på önskad smärtlindringseffekt. Jag har som sagt nått botten på piller träsket och vc tror mig inte så jag är nu öppen för alla alternativa förslag som man kan göra hemma, dvs jatt jag sätter mig inte och åker 8 mil för att få hjälp när jag har migrän eftersom jag blir smått blind ;)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.