Allmänt prat

Godagens 27/11

2012-11-27 13:38 #0 av: [Tassy]

Hur är det med alla i ruskvädret?

Igår lyckades jag få vänster axel paj, troligen en ny kraftig ac-luxation. Något hoppade iaf ur led och var ur led hela natten (trodde jag hade fått leden rätt, men icke) medan jag svällde kraftigt i musklerna runtom. Vägrade akuten. Men när jag precis var på gränsen att inte fixa mer värk så hoppade leden rätt igen när jag klädde på mig, fy f*n vad ont det gjorde! Jag vrålade rakt ut i flera minuter Gråter men nu börjar smärtan att lägga sig. Den intensiva värken gick ju över direkt, men alla muskelinflammationer lär ta veckor att läka. Suck. Jag måste verkligen ta tag i min rehab igen, det börjar bli för kritiskt med axlarna.

I övrigt ska jag bara ta det lugnt nu och julpyssla lite försiktigt, och återgå till soffan och en god bok. Men jag är iallafall frisk igen!


Anmäl
2012-11-27 13:57 #1 av: [Aquelegia]

Uscha då vad illa det gick Förvånad Muskelinflammationerna är nästan värst efter luxationer och låsningar. Inte avis på dig! Du får ligga och mysa med dina böcker!

 

Idag vaknade jag 12.30, sätter på mobilen och har sms i inkorgen som säger "är du på g du har körlektion nu" FAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAN

Andra gången denna veckan jag tar fel på tid och datum!!!Skrikandes Men men nya tag nästa vecka. Så dumt dock då jag ju skrev på whiteboardtavlan igår alla jobbtider och tidsbokningar. Tänkte dubbelkolla onsdagens körlektion i almanackan men tänkte "jag tar det imorgon det är ju onsdag jag skall dit"

TÄNK om jag hade kollat i almanackan igår! Då hade jag sluppit ha legat back 800:- på körlektioner redan nu. Tur man har råd tack vare att sjukersättningen kom i en klumpsumma. Så ingen panik eller ångestattack och jag vägrade klandra mig själv. Misstag kan hända allaGlad

Kroppen behövde sömnen så det var väl bra ändå att jag fick sova ut.

Väl uppe gjorde jag klart min första ruffelcake. Den påbörjades förra veckan onsdag, ej ätbar längre alltså men nu vet jag hur man "rufflar" iaf ^^

Tnkte julpynta idag men orkar inte riktigt. Blir nog till att kolla ikapp dom programmen jag missat i förra veckan istället och bara vila.

Anmäl
2012-11-27 14:37 #2 av: lejerblom

Huu.. jag beklagade mig för maken i morse om att jag legat sömnlös och att nacken värker. Kändes som ett ganska angenämt bekymmer när jag läser hur din natt varit Tassy.  :S
Hur ofta händer det?

Ännu en sjukdag för min del. Passade på att träna lite försiktigt för att sedan besöka ortopedservice när jag ändå var kvar i stan. Kom hem med en ryggortros. Sen ringde jag och bokade tid hos arbetsterapeut. Bra saker blev gjorda!
Nu tar jag siesta med katterna, de vet verkligen hur man tar det lugnt!
Ska prova värme på nacken och hoppas det lindrar lite. Klämma en DOX på svtplay känns som en bra grej när det ruskar så där ute, så det blir nog soffan resten av dagen för min del.

Fast allt julpysselprat gör mig julpysselsugen. Min bror har slängt upp julpynt hemma hos sig nu. Det känns som jag måste..

Jag ska julpynta!
Sen.

Anmäl
2012-11-27 14:51 #3 av: [Aquelegia]

#2 Då gör jag det med, julpynta alltsåSkrattande Vad bra att du fick ryggortos. Hoppas det underlättar vardagen lite.

 

Sambon ringde från jobbet nyss och undrade om hans paketavi kommit, attans det hade det så det blir till att ta en sväng förbi stan ändå. Han bara skrattade i telefon åt min gnällighet hihi jag ville ju bara mysa och vila hela dagenSkäms Jag som precis ätit frukost. Blir nog bra om jag kommer ut lite så jag kanske skärper till mig och släpper lite gnällighet ^^

Anmäl
2012-11-27 15:23 #4 av: [Tassy]

#1 Jo, jag missbedömde kroppen eftersom jag nyligen var sjuk, jag var tydligen skörare än jag brukar.

#2 Det är ett fenomen som har kommit dom senaste månaderna och successivt blivit värre. Såhär illa har det bara varit en gång tidigare, men då hade jag mer ont direkt i leden (då var det höger, nu vänster, den gången löste jag det med att byta sovsida (är en sidosovare)), nu stack smärtan och svullnade upp i halsen samt halva ansiktet och gav fruktansvärd huvudvärk plus konstig yrsel. Sen stack värken ner i min krånglande käkled och svullnade upp där så jag fick en bula som pulserade så man såg det med blotta ögat. Högröd i hela huvudet blev jag också. Blev lite spak hehe, det verkade ganska otäckt men jag visste att det inte var något allvarligt. Hade ingen allmänpåverkan utöver huvudvärk.

Så det är inget som hör till mina normala svårigheter, men det verkar som om det kan komma att bli återkommande krångel framöver. Obestämd Därför måste jag ta tag i det.

 

 

Nu har jag mjukat upp och värmt musklerna försiktigt, samt fått upp gardinerna. Jobbigt att jobba med händerna ovanför huvudet, men det var ju snabbt gjort. Stog mest vid strykbrädan. Hann precis få till alla gardiner innan kroppen sa ifrån. Nu är det sträng vila som gäller.


Anmäl
2012-11-27 16:01 #5 av: [Aquelegia]

#4 Blev gardinerna fina? Skrattande Dom där kapporna var ju minst sagt söta!
Det är ju det som orsakar att det blir så illa när man går med det länge, länge utan att få bukt med det i tid. Sedan är det som du säger att det kan ställe till problem längre framöver om du inte får hjälp.

Orkar inte julpynta iaf. Cyklade i motvind och regn till stan och handlade lite snabbt, skulle tagit rullkorg i affärn för höften sa ifrån. Sedan till gallerix som har lagt ner så ringde flyförbannad till sambon och meddelade idiotin att det inte finns något utlämningsställe för postens paket i centrum länge, IDIOTER!

Tur han har bilen efter jobbet så han kan hämta det själv. Borde städa innan julpyntet åker upp men äsch nu får det faktiskt vara nog. Nu blir det vila framför "Nanny Diaries" på 4an.

Sen kolla fler serier. Känner mig så sjukt missnöjd och otillfreds med allt senaste. Sådär lite halvilsken, kanske för jag inte kan träna. Vill kunna åtminstonne göra sit ups men går inte för höften.

Anmäl
2012-11-27 16:04 #6 av: [Tassy]

#5 Ja gardinerna blev toppen!

Men fisst fan är det korkat att de har tagit bort alla möjigheter att sköta postärenden i stan!? Skrikandes jag har 3 brev som inte går på låsan som måste iväg. Hur då? det går inga bussar till nya postställena! Det är så vansinnigt jävla idiotiskt! Jag är så ARG!


Anmäl
2012-11-27 16:18 #7 av: [Aquelegia]

#6 Låsan? Du skriver i gåtor hihi jag förstår inte vissa ord iblandSkäms Är det brevlådan du menar månne tro?

Neh sedan går det knappt några gåvägar dit heller SKITBRA! Skrattande Stolt över framtidsstaden skövde! Snart drar jag till hjo eller nått, någonstans där dom har centralt postkontor Cool

Anmäl
2012-11-27 16:23 #8 av: [Tassy]

haha ja jösses, på lådan som i brevlådan var det menat ja, slarvpottan i farten här Tungan ute


Anmäl
2012-11-27 23:07 #9 av: [Aquelegia]

Nu blev jag plötsligt supernervös inför morgondagen, insåg nu att det är på riktigt att jag äntligen ska till ortopeden för höften. Vill så gärna få hjälp och få bot på den eländiga värken som stör min vardag och framförallt försurar jobbdagarna!
Borde jag ha med mig något uppskrivet månne tro?

Anmäl
2012-11-27 23:09 #10 av: [Tassy]

#9 Håller tummarna och väntar spänt på utlåtande. Glad


Anmäl
2012-11-27 23:19 #11 av: [Aquelegia]

#10 Vad händer egentligen vid första besöket? Känns som att det bara kommer böjas, bändas, kännas och klämmas första gången. Men det har ju redan sjukgymnaster och flera läkare gjortObestämd Har ju inte tid till någon MR så det är det inte. Dock är det ju det som behövs för att se vad som döljer sig därinne. Med tanke på att inte ens massageterapeuter kunde känna vad det var för muskulatur elelr liknande det var som smärtar.

Anmäl
2012-11-27 23:23 #12 av: [Tassy]

Det är nog just det som väntar. Ortopeden måste bilda sig en egen uppfattning om din höft, sen får du sitta ne och prata om den, sen fattas beslut om vidare uppföljning/utredning.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.