Ehlers Danlos (EDS) & Hypermobilitetsyndrom (HMS)

Smärtkänslig

2012-11-08 18:35 #0 av: Anterrabae

Med EDS/HMS, blir man mer smärtkänslig eller mindre smärtkänslig då? Kan det höra till en problematik med att känna smärta?

Låt mig förklara min fråga.

Jag har en dotter på 4,5 år. Och hon har aldrig ont. Inte när hon är sjuk, har aldrig hört henne klaga över smärta, ens när hon ramlat. Om jag frågar om hon har ont i halsen, så kan hon svara ja. Men det verkar inte göra ont, utan mest vara irriterat.

Idag sa hon vid middagen att hon det sved på det där röda på handen. När jag tittade efter hade ungen brännblåsor! Jag frågade om hon lagt handen mot stekpannan när jag gjorde maten, och det kröp fram att hon gjort det. Men Hon har inte sagt att det gör ont. jag frågade, och hon svarade nej. Jobbigt kändes det, inte ont.

 

Jag tycker det känns lite otäckt..

 

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 18:37 #1 av: Chestnut

Det låter INTE som något HMS/EDS relaterat!

Däremot kan alla kroniska smärtor påverka smärttröskeln i båda riktningar och så även psykiska upplevelser men det där är ju inte alls samma sak... Obestämd

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-08 18:46 #2 av: Anterrabae

Nä, jag känner inte igen det heller. Jag har en hög vardagssmärttröskel, men typ NOLL tolerans mot smärta utöver det. Typ massage, spräckt svanskota osv.en bara för att jag inte känner igen mig, skulle det inte nödvändigtvis betyda att det har med hms att göra.

 

Både jag och maken är överreöliga, och dottern har visat småtendenser i typ armbågar.. men inte för övrigt.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 18:56 #3 av: hus-musen

Det är inte något eds/hms relaterat!!

Det måste kollas upp, hon kan ha nedsatt känsel i vissa delar av kroppen eller rent allmänt, isåfall kan det vara farligt för hon känner inte om hon skadar sig. 
Men hon kan vara som jag oxå, avskyr att gnälla när jag gör något så säger ingenting. Men ont gör det definitivt.

Anmäl
2012-11-08 19:10 #4 av: Anterrabae

Men när jag frågade om brännskadan gjorde ont så svarade hon nej..

 

Har kommit på flera knepiga exempel där både jag och andra reagerat, Blir att ringa bvc imorrn och be om remiss till någon som kan. eller om det blir jobbigt kräva en Flört

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 19:23 #5 av: [Tassy]

Säger som övriga, det där är inget som hör till hypermobilitet. Det låter riktigt otäckt! Tvärtom är nog många av oss "gnällungar som jämt hade ont" som liten.


Anmäl
2012-11-08 19:44 #6 av: Anterrabae

Det känner jag igen. mamma trodde inte att det var så farligt när jag åtta år gammal bröt armen, för jag skrek ju alltid för allt. Det räckte att någon tittade på mig. Flört När den sen började svullna åkte vi till doktorn. För "Ungen slutade ju aldrig"

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 21:24 #7 av: [Tassy]

#6 Det där låter mer i våran "stil" Tungan ute


Anmäl
2012-11-08 21:40 #8 av: Anterrabae

#7 Fniss Flört

Hon satt vid matbordet och nöp sig med en klädnypa i ansiktet ikväll. Aj! sa jag, i rena förskräckelsen.

Inga blåmärken blir det heller. hehe.

 

Kan ju lägga till att för övrigt har inte inte nedsatt känsel. Hon reagerar på allt, är jättekittlig. Och även där jag skulle ryggat i smärtväg så reagerar hon, tar bort handen osv. men verkar inte få ont.

En gång blev hon slagen i skallen på dagis, och fick en rejäl bula. Hon blev lite chockad och ledsen för det. men sen lekte hon vidare. Fröken berättade detta vid hämtningen, med kommentar om att Räkel är en kämpe och tuffing. Förvånad

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 22:02 #9 av: Chestnut

Låter verkligen som att ni behöver utreda det där. Hon kanske har förändrad känselupplevelse och inte känner smärta men beröring är förstärkt? Med tanke på att hon är så kittlig.

 

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-08 22:09 #10 av: Anterrabae

Jo jag ska ringa imorrn och boka tid till doktor, sen be om remiss till specialist.

har reagerat lite smått förr, men efter att hon brännde sig idag så blev jag lite skärrad. jag vet ju hur ont det gör att bränna sig. och det var ingen liten rodnad, och blåsa hon fick. Jämfört med hennes lilla hand.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-08 22:24 #11 av: [Tassy]

usha, tur du tar tag i detta, det låter som sagt otäckt!


Anmäl
2012-11-09 11:56 #12 av: DesK

Det låter läskigt! Hoppas att du får fatt på nån som kan förklara det hela!

Désirée

Anmäl
2012-11-09 12:35 #13 av: hus-musen

#8 Det är ju olika känsel man kan ha, en del känner inte smärta, men de känner beröring tex. En del känner värme andra inte. Hoppas ni får en vettig utredning, kan ju vara svårt med små barn och hur de upplever saker.

Anmäl
2012-11-09 18:49 #14 av: Anterrabae

Hon reagerar normalt på varmvatten och så, drar ner och känner obehag. Idag klämde hon sig och blev lite ledsen och sa aj.. men det gick över fort.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.