Kost, Läkemedel & Hjälpmedel

Mat intoleranser - överkänslighet - tarm/EDS?

2012-10-11 21:30 #0 av: [TrollKvinnan_66]

Berätta gärna vad ni har för erfarenheter kring detta, har ni ändrat er kost, tänker ni på att viss föda kan ge symtom som gör både fibromyalgi, IBS och EDS sämre?

*nyfiken*

Finns det studerat eller forskat kring detta?

Sambandet hjärna, tarm (slemhinnor) bindväv, smärta, överrörlighet osv. Vet nu flera stycken som har tex. kombinationer mellan NPF + IBS + FMS och olika allergier, intoleranser = föda

Anmäl
2012-10-11 21:41 #1 av: Chestnut

Om jag nte minns helt tokigt håller väl Britta Berglund på och forskar i ämnet?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-10-11 22:09 #2 av: [TrollKvinnan_66]

skall googla...tack

Anmäl
2012-10-12 00:47 #3 av: [Tassy]

Allergier och intoleranser, va sa någon mitt namn? 
Ush, jag har en fruktansvärt kinkig mage. Jag kan inte äta för mycket fibrer, fett eller kolhydrater. Lagom är bäst och det är olika varje dag.

Jag tål inte ägg, nästan ingen frukt, en del nötter och skaldjur är kört.
Därtill reagerar jag på lite allt möjligt om magen är på surhumör, allt är inte kartlagt. När mitt "system" är överbelastat tar kroppen ut det via magen och allergierna. Allt blir tio resor värre. Blir riktigt sjuk. Ush!

Min första läkare jag var i kontakt med angående EDSen sa att "min EDS verkar utgå ifrån magen". Han hade stött på en sådan patient tidigare i sitt liv, och jobbat många år med EDSare. Han berättade att det är nästan ett signum för oss att ha någon form av problem/avvikelse i mag/tarmsystemet, men att det kan te sig väldigt olika. Vanligen är det just IBS dock, men ibland kan det bli allvarliga problem.


Anmäl
2012-10-12 01:37 #4 av: hus-musen

Det kan ju förklara mina magproblem isåfall, har väldigt känslig mage. Vissa dagar är allt katastrof, levde ett tag på kokt ris med lite salt och mosad banan för de var det enda jag fick behålla. Kött. grönsaker, pasta, bröd gick helt bort. Kan äta det nu i mindre mängder, men äter jag mjölprodukter får jag utslag på magen. Laktosfria produkter är ett måste.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.