Ehlers Danlos (EDS) & Hypermobilitetsyndrom (HMS)

Vanligt överrörlig eller HMS?

2012-10-10 12:21 #0 av: jussivuori

Ny här! Gick till sjukgymnasten för att mina knän gått ur led ett antal gånger och att jag brukar ha värk och obehag i både muskler och leder. Hon konstaterade att jag var överrörlig och ska gå hos sjukgymnasten ett tag nu.

Min fråga är.. Är jag "vanligt överrörlig" eller har jag hypermobilitetssyndrom? Jag förstår inte riktigt den biten. Har egentligen ingen betydelse men känns ändå bra att veta. Vad är skillnaden? Är det något de kollar på sjukhuset eller kollar man det själv?

Äter vanlig alvedon på kvällarna. Det svider och gör ont inne i benet och knät och gör ont i höfterna.(vet inte om det har med överrörlighet att göra. Men det va det enda sjukgymnasten sa om det) Men alvedon hjälper inte. Finns det någon receptfri tablett som hjälper mer än alvedon? :/

 

Anmäl
2012-10-10 12:26 #1 av: hus-musen

Skillnaden mellan vanlig överrörlighet och hypermobilitetssyndrom är att vid hms så har du ont av det. Man kan ju vara överrörlig och inte lida av det alls.

HMS är en diagnos som din läkare ställer, du kan be läkaren om en utredning.
Inget receptfritt fungerar för mig, men olika antiinflammatioriska NSAID kan fungera. Tex voltaren, diklofenak, naproxen, pronaxen osv. De finns som receptfritt.

Anmäl
2012-10-10 12:29 #2 av: jussivuori

Okej. Tack för ditt svar :)

Anmäl
2012-10-10 12:31 #3 av: hus-musen

Har du kikat på denna artikel förresten? :)

http://hypermobilitet.ifokus.se/articles/4d7134cfb9cb46222d04c96d-vad-ar-hypermobilitetssyndrom?articles-1

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.