Kost, Läkemedel & Hjälpmedel

Melatonin

2012-09-29 23:15 #0 av: [Aquelegia]

Fick frågan om mediciner av läkaren i fredags varpå jag förklarade honom skälet till varför jag vill undvika starkare än alvedon, i alla fall så förslog han hör och häpna naturläkemedel, en läkare ojoj sedär ja.

Då pratade han om melatonin, fattade inte vad det skulle vara bra för först och han abd mig läsa på och återkomma med vad jag tyckte, han vet att jag vill kolla upp saker på egen hand och "känna in" om det känns värt att satsa på.

Läste på om melatonin och är helt kluven. Fattar nada verkligen men det jag förstod är att det hjälper för sömnen och ökar välmåendet.

 

Fritt att diskutera!

Anmäl
2012-09-29 23:17 #1 av: Chestnut

Alltså melatonin finns som "riktigt läkemedel" på recept. Det är naturligt på det sättet att det är ett kroppseget sömnhormon.

Har ingen egen erfarenhet så kan inte yttra mig om effekten.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-09-29 23:21 #2 av: [Aquelegia]

#1 Jaha för han sade att det var ett naturläkemedel, kanske för han försöker få mig att våga testa mediciner Tungan ute Läste dock en del oroande saker på wikipedia som gör mig fundersam. Jag jobbar ju dessutom och har redan svårt att vakna på morgonen :S

 

Anmäl
2012-09-29 23:25 #3 av: [Aquelegia]

http://sv.wikipedia.org/wiki/Melatonin

Anmäl
2012-09-29 23:26 #4 av: Chestnut

Cirkadin, bipacksedel

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-09-29 23:32 #5 av: [Aquelegia]

#4 Har inte du och tassy snackat om cirkadin någon gång?

Anmäl
2012-09-29 23:34 #6 av: Chestnut

#5 Har vi säkert Tungan ute

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-09-29 23:47 #7 av: [Tassy]

öhm, njae, jag har babblat om vicadin, som är dr houses favvo"godis" Tungan ute


Anmäl
2012-09-30 00:24 #8 av: RuiXue

Jag har tagit Cirkadin, fick det utskrivet i Danmark. Rena dyngan enligt min erfarenhet, och dyrt! Cirkadin är Melatonin i depotform så finns ett flertal som har liknande erfarenheter som mig med det. Bättre att satsa på ren Melatonin i form av kosttillskott om man alls ska ta det.

När jag tog Cirkadin så sov jag inte bättre och jag vaknade lika trött på morgonen som alltid, om inte tröttare.

Har bättre effekt och mindre biverkningar utav Zopiklon (insomningstablett) och Propavan. Tar jag Zopiklon och/eller Propavan somnar jag lättare, sover bättre och har ingen "baksmälla" på morgonen.

Jennie


Anmäl
2012-09-30 18:14 #9 av: [TrollKvinnan_66]

Cirkadin rekommenderar jag inte...det är ej studerat på unga människor utan ges till dom över 55 år för tex. insomnia eller sömnstörningar...

Cirkadinen är som ett syntetiskt melatonin kan man säga...

Mitt barn fick detta först, hen har insomningsproblem pga. sin funktionsnedsättning men efter 3 veckor funkade det inte längre och biverkningarna kom som ett brev på posten...

Då fick vi ren melatonin som är kroppens egna hormon (naturligt) och man måste ha licens för det i Sverige via Apoteket...det hjälper en att somna, även att sova under natten - inte vakna upp flera gånger per natt...Tyvärr så är mitt barn väldigt medicin känsligt och även detta slutade verka efter ca. 3-4 veckor...

Vet ej om det går att få Melatonin som kosttillskott i Sverige men värt att kolla upp och hellre prova ren Melatonin än Cirkadin, om det är så att du har insomning och sömnsvårigheter...vill säga :)

 

Anmäl
2012-09-30 19:20 #10 av: [Aquelegia]

#9 Precis som jag misstänkte då enligt wikipedia det inte finns så värst mycket fördelar med denna medicinen faktiskt.
Varför jag har problem med sömnen är ju på grund av värk, ofta rastlöshet som resulterar i att tankarna far och håller mig vaken. Plus allt vändande i sängen som gör att jag väcker mig själv under sömnen. Det är snarare värkebarbetning och undvika att hamna i tankebanor istället för medicin.

Är väldigt känslig för biverkningar så det vill jag inte ha.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.