Kost, Läkemedel & Hjälpmedel

Hjälpmedel i köket

2012-09-26 10:23 #0 av: [Fröken P]

Nu har jag beställt en Nicer Dicer Plus Flört Såg den på tv-reklamen (som jag vaknade till i soffan, brukar inte se sånt annars) Om det är något att ha, det vet jag inte, men något jag vet är att jag drar mig för att ta fram tunga hushållsmaskiner så detta kanske kan vara ett alternativ. Om inte annat så får väl ungen ta med sig den när det blir flytta-hemifrån-dags Cool

har du någon bra pryl du använder i köket?

 

http://www.tvins.com/products/nicerdicer/nicerdicer.php

Anmäl
2012-09-26 10:36 #1 av: Chestnut

Jag har börjat investera i bra knivar och det är helt klart det bästa jag gjort på länge!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-09-26 10:41 #2 av: [Fröken P]

Ja, jag har också tänkt på det, mitt problem är dock att jag har svårt att hålla i skaftet, har lite problem med greppandet. att bli vänsterhänt är inget alternativ Flört

vilket märke har du på knivarna? har sett att de brukar ha rea på ett knivset på cervera, Anders Petter. Annars ska väl Globalknivar vara bra, men hutlöst dyra.

Anmäl
2012-09-26 10:54 #3 av: Chestnut

#2 Har lite alla möjliga men favoriten är en allroundkniv från Claes Ohlson faktiskt. 49:- och är super till det mesta. Är lätt också och den är belagd med non-stick. Håller på och sparar ihop till att köpa ett set med globalknivar så att jag kan skrota gamla slöa knivar helt men det tar tid, är inte direkt högsta prio Flört

På Claes Ohlson och Varsam finns ergonomiska knivar med vinklat skaft som ska vara lättare att hålla!

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-09-26 11:10 #4 av: [Fröken P]

Jag har ju problem att hålla skaft (och andra saker naturligtvis) oavsett hur skaftet ser ut. Även om jag har en bra kniv, så är det jobbigt att skära några paket bacon i bitar, som ett exempel. Låter helst andra skära eller köper färdigskivat.

Anmäl
2012-09-26 11:28 #5 av: Chestnut

#4 Har du testat knivar som ser ut som denna? De ska tydligen vara bättre som sagt eftersom det inte blir någon böj i handleden. Själv försöker jag låta matlagningen ta tid och se skärandet osv som handträning när tid finns. Annars ska det gärna vara färdigskivat eller något annat som kräver minimal arbetsinsats.

Är denna kniven jag gillar skarpt. Visst, den håller inte så länge men med det priset tycker jag att det är okej. Den ligger så bra i handen tycker jag så den slår betydligt dyrare knivar!

 

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-09-26 11:49 #6 av: [Aquelegia]

Knivslip var ett måste för slöa knivar är fy och blä.

#4 När det gäller att inte hålla knivar hoppas jag du snart får hjälp att träna upp finmotoriken. Skära bacon gör jag med saxar eller en supervass kniv endast. Man måste lägga vikten rätt för att få till bra tyngd i kniven och slippa ta i. Sedan spelar även hur man stbiliserar upp handleden in, jag har mjuka handledsskydd, korta som jag använder vid matlagning när händerna behöver extra stöd.

Något kockarna på jobbet lärde mig var att skära hihi dom skrattade gott åt oss servitriser för dom tyckte att vi "hackade" eller sågade sönder kyckling/bröd med mera istället för att skära.

Nicer dicer har jag haft en liknande sak, blev slö jättefort och alla små delar som skulle diskas och tog upp plats, den åkte i soporna fort som attan faktisktSkäms Skar mig jämt på skärgrejjerna med när man skulle plocka ur skåpen.

Jag har faktiskt väldigt mycket prylar hemma men oftast så lägger jag upp arbetet som så att jag skär upp saker efterhand jag lagar. Testat att skära till allt i förväg vilket bara slutade med att händerna gjorde för ont för att kunna röra och hålla på med kastruller.

För att korta ner det lite mina hjälpmedel i köket: Sambon, vänner familj och bekanta som hjälper mig hålla koll så jag kan koncentrera mig på det jag gör.
Handledsskydden som stabiliserar upp och hjälper handen att inte krampa varpå finmotoriken håller sig under hela matlagningen.

Anmäl
2012-09-26 12:13 #7 av: [Fröken P]

#4 och 5, det har inte med handleden att göra, utan fingrarna och, ja hela handen.. det har varit så sedan jag för några år sedan föll, och tog emot med handflatan. Vänster hand är"normal", jag får bara tumvrickningar och ömhet/svaghet i handen till och från.

Nuhar jag dammsugit och hela handen ömmar och känns svullen.

Anmäl
2012-09-26 12:20 #8 av: Chestnut

#7 usch, låter som något de borde utreda vidare och se om man kan operera kanske? Obestämd

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-09-26 12:33 #9 av: [Fröken P]

#8 Har besökt handkirurgen ett flertal gånger, men de kan inte göra något det kan bli sämre om de rotar i handen, mjukdelsskador har nämnts. För ett par år sedan så skulle jag opas, hade t.o.m. bytt till den vita rocken och svabbat av handen, men då sa kirurgen att han inte ville opa för att det var för stor risk att det kunde bli värre.

Anmäl
2012-09-26 13:54 #10 av: [Tassy]

Jag håller alltid span efter saker som underlättar i hemmet. Bra kockknivar, lökhack, diskmaskin och burköppnare är favvisar hittils i köket.


Anmäl
2012-09-26 13:58 #11 av: [Fröken P]

Diskmaskinen är en underbar uppfinning! ^^

Anmäl
2012-09-26 13:59 #12 av: [Tassy]

Oooja! Jag brukar säga att om min levde så skulle jag gifta mig med den!


Anmäl
2012-09-26 18:21 #13 av: [TrollKvinnan_66]

wow...skall läsa tråden noga strax men ville bara säga...meddela en då du fått den (trådskaparen) hur det funkar för jag har också funderat på den då min matberedare är så stor och otymplig, tung och besvärlig för händerna :) nu skall jag läsa alla tips här...superbra!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.