Ehlers Danlos (EDS) & Hypermobilitetsyndrom (HMS)

Stora bröst = nackproblem

2012-08-02 14:33 #0 av: Chestnut

Sen jag böt hormonpreparat så har mina bröst vuxit explosionsartat. 3 kupstorlekar pang boom (och jag hade stora bröst innan...). Har inte gått upp i vikt utan tvärtom; ner.

Det känns något oerhört i nacken (utöver det faktum att hitta kläder som passar över dem och BHar framförallt har blivit ett ännu större projekt). Vart hittar man snygga klänningar som täcker "lagom" mycket men inte då blir som ett tält i övrigt?

Men men, har någon tips på stabila BHar i stora kupstorlekar som inte har jättehårda byglar men ändå är stabila? Har just nu en BH från H&M men den har så hårda byglar så att jag får blåmärken under brösten (nej den är inte för liten i omkrets, testat att ha den snäppet lösare men får fortfarande blåmärken). Finns det något man ska kika efter som hjälper till att avlasta nacke/axlar mer än breda band? Är korslagda band bättre t ex?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-08-02 14:50 #1 av: hus-musen

Är inte direkt platt själv, och fel bh sabbar ryggen och axlarna rejält.. De är ju redan känsliga liksom.

Mitt tips är att skaffa bh med breda axelband, och absolut inte halterneck-bh. Sånna som går i kors i ryggen kan funka.
Sportbh till vardags annars är grymt skönt.

Och gå till en affär som provar ut en bh på dig, är den för stor eller liten runt om så sitter den knas och kan orsaka mer problem. kupan är inte rätt om den klämmer så du får blåmärken, en bh ska för övrigt alltid knäppas på yttersta fästet när den är ny och lagom. Knäpper man den innerst så är det fel storlek.

Anmäl
2012-08-02 15:57 #2 av: kkarinn

jag får köpa stora storlekar men får alltid sy in banden när jag kommer hem. har en skaplig hylla men med väldigt liten omkrets. sportbh är ju skönt också. och som husmusen säger, tjocka bh band!

och till tältproblemet haha: jag är som sagt stor uppe och liten nere. han önskat mig en RÖV i julklapp varje år men får ingen. så brukar alltid tillsammans med klänning köra med ett skärp i midjan, för att inte se "tältig" ut. annars kjol är ju favoriten, och för att gömma brösten lite mer (arbetsplatser) ja då brukar det bli en liten sjal till Glad

Anmäl
2012-08-02 16:47 #3 av: hus-musen

50 och 60-talsmodeller är sjukt snygga på mig iaf, vet inte om de kan vara något? De som är snyggt skurna över bysten, intagna i midjan och sen går ut..

Anmäl
2012-08-02 20:13 #4 av: [Tassy]

ush ja, dessa förbannade tuttar rent ut sagt! Har försökt skänka bort mina i flera års tid, utan resultat. Tungan ute

I perioder har jag nu börjat gå utan, då jag har stora problem med nyckelbenen, och peppar peppar, det känns bättre i nacke och rygg!


Anmäl
2012-08-03 10:13 #5 av: hus-musen

Du är galen, bröst är bra ju! Åtminstonde tills nacken pajjar haha Tungan ute

Anmäl
2012-08-06 00:19 #6 av: RuiXue

Aire bra eller likvärdigt säger jag bara! Helt underbara! Mamma och jag köpte ett set från Homeshop för ett tag sedan och jag bor i mina BHar.

Finns styckvis på KappAhl också (om man nu inte vill köpa Aire bra från TV). Det ska tydligen finnas på Netto denna veckan också.

En storlek passar alla kupstorlekar, storleken är samma som man har på tröjor Skrattande Köper jag vanlig BH har jag 90C och det första som åker av när jag kommer hem är BHn! Med mina Homeshop aire bra kopior så har jag gladerligen BH på mig för de trycker inte, skaver inte och stöttar upp precis lagom och det känns som om man ingen BH har på sigFlört

Jennie


Anmäl
2012-08-06 12:18 #7 av: [Tassy]

#6 Spännande, finns det någon länk? Glad


Anmäl
2012-08-06 12:28 #8 av: [Fröken P]

Ni som har stor byst och stadiga bh:ar, har ni problem med att ta på er dem? Jag kan inte ha sportbh, då jag måste kunna knäppa bh:n framtill och sen dra runt den, kan inte knäppa direkt på ryggen. Och att använda en bh som är tajt och som jag måste krypa in i, det funkar inte heller, då jag inte kan röra armar och axlar normalt.

vill också se länkar till bra bh:ar! Glad

Anmäl
2012-08-06 13:28 #9 av: RuiXue

http://homeshop.se/Butik/docs/StorBild.asp?bild_id=425397b.jpg&bredd=250&hojd=250

Det är dem jag har. Går tyvärr inte att posta direktlänk till varan, men den heter Stretch BH Bravo 3 pack och finns på http://homeshop.se/butik/default.asp När jag precis gick till sidan så var den på startsidan.

 

Här är originalet: http://www.tvins.com/products/snl-aire-bra/snl-aire-bra.php

 

Den från KappAhl: http://kappahl.se/article/soft_bh_308536

Jennie


Anmäl
2012-08-06 22:08 #10 av: Ladydragon

9# tack för dom bra tipsen jag har oxå funderat på om Airbra kan va något o ha men jag börjar med o köpa kopian på Kappahl o ser om den funkar bra Glad

Anmäl
2012-08-06 23:14 #11 av: RuiXue

Det bästa med den typen av BH är att de är lätta att ta på och av trots att det är "sportmodell" på dem. De är så himla töjbara men ändå stabilaGlad

Jennie


Anmäl
2012-08-11 23:22 #12 av: [Aquelegia]

Här har ni någon som lärt sig ett och annat om bhar! För det första BANNLYS H&MS MED MERAS BHAR dom är totalt värdelösa! Dessutom vet jag av personlig erfarenhet att nästintill alla ,som inte kollat med proffesionell personal, går med fel bhstorlek. Det syns på bland annat när folk böjjer sig framåt och man får en tjuvkik på tuttarna (för stora bhar) eller på att folk har "tuttvalkar" alltå en valk ovanför bhn som visar på för små bhar.

DÄRTILL har dom flesta bhar på bland annat h&m katastrofalt med stöd vill säga: För smala band runtom under bysten, för små kupstorlekar, för löst tyg som stretchar ut sig efter några användningar och för smala axelband!!!

Jag och en väninna skulle på skoj testa "riktiga" bhar och helvete! Jag skojjar inte. Efter att vi fått reda på våra riktiga storlekar som var för min del 4 storlekar större så slängde jag den bhn jag hade på mig i butik och vandrade ut med en av dom jag hade köpt. Sedan dess har nackvärken släpp lite åt gången. Axlarna värker mindre och jag går mer upprät.

Att gå utan bh löser inga problem då tuttarna hänger ut sig och senare i livet blir ett problem.

Tipsar bland annat om Twilfit och dylika butiker som har hjälpt mig, min mor, mina arbetskollegor och vänner att hitta sina rätta storlekar.

 

Anmäl
2012-08-13 11:34 #13 av: RuiXue

Lindex har bra bh tycker jag, har köpt många favoriter där som stöttar bra, har bra storlek OCH är hyfsat bekväma för att vara bygel bh.

Däremot har jag tyvärr bitter erfarenhet utav en riktig BH butik som rekommenderade mig en BH som senare visade sig vara fruktansvärt obekväm på alla sätt och numera använder jag inte den bh:n alls ens om det är den sista rena jag har! 500kr åt helsike! Har även haft andra dyra märkes BH som suttit mycket bättre (som jag själv provat ut i samma typ utav butik) och de har vart toppen tills bygeln helt sonika knäckts på mitten på inte mindre än 2-3 bh:ar utav samma modell. Nu funkar den förvisso utan bygel också, men har haft bättre kvalitet i en billig Lindex BH än en dyr TriumphSkrikandes

Jennie


Anmäl
2012-08-13 11:38 #14 av: [Tassy]

#13 Har tyvärr liknande erfarenhet som sig, fast från twilfit Rynkar på näsan


Anmäl
2012-08-13 11:42 #15 av: RuiXue

#14 Min bittra erfarenhet är tyvärr från ren Triumph butikRynkar på näsan Man kan ju tycka att de borde kunna sin sak, men när jag bad om hjälp så verkade de mest virriga och resultatet blev en BH som känns 10 storlekar för stor, bygeln skär in under armarna och axelbanden kanar ner och den sitter för löst runt om även när jag knäpper den så långt in det går.

Jennie


Anmäl
2012-08-13 11:43 #16 av: [Tassy]

#15 Fy vad trist!

Min var alldeles för liten, skaver med mera


Anmäl
2012-08-13 11:56 #17 av: RuiXue

#16 De tyckte jag skulle ha 95C, min storlek som ALLTID fungerar är 90C. Var inget som stämde på den BH:n de tyckte jag skulle haSkrikandes

Jennie


Anmäl
2012-08-13 14:03 #18 av: [Aquelegia]

Haha ja obekväma var mina med i början men jag gav mig inte. Man är bara ovan då man bär på alldeles för slappa och "bekväma" bhar i vanliga fall. Även om man nu tycker sig ha med bra stöd.

Nu när jag gått in mina bhar sitter tuttarna på plats och nackvärken har som sagt släppt. Svor ve och fasa övert twilfit i början då jag har lagt 3000:- på bhar där men som sagt dessa bhar sitter nu som ett smäck. Sedan trodde jag i början dom skämtade när dom sade att jag hade 4-5 storlekar större än med den jag kom dit med men nu inser jag vad fel jag trodde om mina bröst.

Anmäl
2012-08-13 16:49 #19 av: Chestnut

Var faktiskt inne på twilfit idag apropå denna tråden. De bedömde att jag skulle ha exakt samma storlek som den jag köpte senast på H&M Tungan ute

Och visst finns det mycket skit när det gäller BHar! Har senaste tiden blivit väldigt kräsen, köper endast de som är minst tre hakar i bak, måste vara ett visst tyg och en viss modell som jag vet ger bra stöd = där faller 98% av de flesta klädbutikers sortiment bort...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-08-13 18:47 #20 av: RuiXue

Den BH:n jag blev lurad till att köpa på Triumph gav inget stöd alls utan skavde bara och var för slapp. Både fel storlek och modell på den men personalen tyckte jag skulle ha denSkrikandes

Jennie


Anmäl
2012-08-13 19:18 #21 av: [Tassy]

jag får inget stöd. dubbeltuttar och axelbanden skär in i axlarna utav min enda twilfit bh


Anmäl
2012-08-13 21:35 #22 av: hus-musen

Handlar typ bara twilfits standardbh, de är sköna och mjuka.  Tycker de funkar klockrent!
Men som med alla andra så beror det ju på vilken expedit man har, finns de som är duktiga och de som inte kan något alls såklart.

Anmäl
2012-08-19 13:07 #23 av: [Fröken P]

någon som har stora problem och har sökt remiss för kirurgi? jag har stora problem med både nacke och axlar och ska göra en bröstreduktion så småningom. det ska även fettsugas lite också Flört jag tycker att det är jättejobbigt att ha bh på mig, får ont i axlarna, och ju stadigare och lyftande bh, desto ondare får jag. så jag slänger av mig den så fort jag får chansen! Cool

Anmäl
2012-08-19 13:17 #24 av: Chestnut

#23 Funderat på det men känner inte att det är värt det med tanke på riskerna och hur mina tidigare operationer har gått. Väger dessutom alldeles för mycket så får se vad som händer när jag gått ner i vikt, kanske blir det aktuellt då...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-08-19 13:27 #25 av: [Tassy]

#23 Funderar starkt på det, och har så gjort i flera år. Men är rädd för komplikationer.


Anmäl
2012-08-19 14:17 #26 av: [Fröken P]

Jag skulle ha opererats för tre år sen, men var rädd för fula ärr, men nu måste jag göra det. Eller måste och måste, men jag har vägt fördelar mot nackdelar och jag ska genomföra detta. Är ju inte ung heller, så ärren är det ingen som behöver se, då jag inte har små bikinisar på mig ;) har redan fula ärr, och ett par till kan jag stå ut med. Men visst är jag nervös!

Anmäl
2012-11-22 18:37 #27 av: qawqaw

Gammal tråd kanske men jag har jobbat med underkläder i 6 år, har problem fortfarande trots en bröstfömrinskning. Jag kan säga så här, Details kedjan har bra utbud och passa då på att gå på rean. Är man händig kan man sy om dom, jag sydde oftast om då jag kände det var billigast. Nu kan jag bara ha sport toppar eftersom mina giganto ärr efter operationen gör sont och jag klarar bara någon timma. Eftersom jag inte har något problem att böja bak mina armar kan jag knäppa bakom på ett kick.

Anmäl
2012-11-22 22:39 #28 av: Anterrabae

Som sagt gammal tråd, men högst intressant och aktuellt problem!

Min fundering går lite runt vad som klassas om stora bröst? Det var länge sen jag hittade något på hm, kappahl, twillfit och liknande. När jag hittade grejer där hade jag inte så stora problem. Nu drar jag 80 I eller J beroende på modell, och de som ger mig bäst stöd är minimizer-modell med breda band, och hake, så jag får kryss i ryggen.

Visst har jag övervägt bröstreduktion, men måste ner i vikt först. Vill inte göra operationen, och riskera att lägga på mig på brösten så det blir ogjort arbete så att säga.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-22 22:41 #29 av: Anterrabae

Haha, och så måste jag länka till en skojig sida i ämnet: http://bustygirlcomics.com/

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-22 22:50 #30 av: qawqaw

IDa- jag hade 70-75 g-h i västragötaland är dom hårda på vikten, jag låg i kg över ich vart tvungen att gå ner det innan op. Jag läkte fort sen blev hälften av ärren kolioderade eller vad det ny kallas. Jag har samna ryggsmärta men mundre trötthetskänsla i ryggen nu. Jag som har drömt om att köpa bh på hm får liv att gå i sporttopp men jag kämpar för en ny op ändå.

Anmäl
2012-11-22 22:58 #31 av: Anterrabae

Jo jag har förstått att de är hårda med vikten, och så länge jag går med den (svårt att komma ner med kortisontabletter, insulin och låg ämnesomsättning) så ligger de planerna på is. Men en dag så ;) drömmer jag om att blomkål smal så att jag orkar med mig, och mår bra, samt fixa brösten, helst så jag kanslippa bh om jag vill, men ha om jag väljer det!

Jag vet att detta är ganska orealistiska drömmar, men varför drömma litet, när man kan drömma stort ;) eller vad gäller vikt och bröst, tvärt om! :D

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-22 22:58 #32 av: Chestnut

Funderade för några dagar sedan också över det - vad räknar ni som stora bröst?

Jag har för tillfället ingen fungerande BH då jag av misstag lyckades förstöra min 75F och går nu med typ sportBH (som ger noll stöd) eller klämmer in boobsen i en galet mycket för liten annan (typ 80DD). Har kollat i de flesta klädaffärer här, hittade 1 75F och testade men den var för liten. Och den förra var ärligt talat precis gränsfall också!

Jag släpar ju på en rätt kraftig övervikt men stora bröst har jag onekligen... Tycker jag själv iaf!

Funderar på att chansa och beställa någon i typ 70G eller H men vette tusan om jag vågar. Obestämd

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-22 23:23 #33 av: Anterrabae

Kolla om du hittar en change-butik. De är specialiserade på stora kupor och smal omkrets. Jag hittade min i Göteborg, arkaden. Men det blir väl en bit för dig? ;)

Annars finns det återförsäljare av deras produkter i "okedjade" underklädsbutiker. Dessa brukar tyvärr vara dyrare än change-butiken själv.

http://change.com/se/lingerie/bh.html

Jag har den som heter Sophia, och är en sk full shaper, både den vita och en liknande svart: http://change.com/se/lingerie/bh/full-shaper-bh.html

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-22 23:30 #34 av: [Aquelegia]

Jag och en väninna trodde vi var på det klara med bhar.

Att siffrorna betyder hur stort det är runtom under tuttarna alltså bandet eller vad heter det? Som håller upp bhn iaf (ej axelbanden)

Sedan att a-b-c-d osv betyder själva kupan SEN DÅ? När vi går i butik förlorar vi allt vi trodde vi visste när vi ser en 80d som är stort att få in mitt huvud i medans f som borde vara störra i kupan ser mäkta ynkig ut bredvid.

Vad hände där? Nu får någon tala om för mig vad som egentligen gäller. Framförallt varför det bara finns 2 mått på bhar ett siffrigt och ett för kupan. Dock behöver ju vissa mindre runtom tuttarna och störra utåt eller tvärtom.

En sak är säker. Jag köpte för liten bh för 75 fanns inte i min storlek så fick ta en mindre.

Anmäl
2012-11-22 23:40 #35 av: Anterrabae

Ja det är som du säger Aye, MEN, det är även så att kupan växer med stigande omfång.

90A har samma kupa som 85b, 80c, 75d och 70dd/e

Så att en F-kupa var mindre än D, har med omfånget att göra. 80d är samma kupa som 75e eller 70f. En 90d har samma kupa som 75g eller 70h!

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-22 23:51 #36 av: Chestnut

#33 Njae, bara min "Göteborgs-guide" kommer till Sverige igen så ska jag nog kika in där. Tack för tipset Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-22 23:53 #37 av: [Aquelegia]

Men nu är det ju så att jag lade exakt 75e mot en 80d och kuporna var potatissäcksskillad. *med lite överdrift*

Jag skulle aldrig få på mig en 80d även om jag skulle sy in.

Har fortfarande inte hittad rätt storlek antar det är för jag är så liten under bysten men själva bysten (som jag dock är mästare på att dölja hehe) är stora. Det dumma är också att under mensturation så blir mina bröst MYCKET mindre och jag får gå ner en kupa, när sedan ägglossningen är skenar dom iväg och jag har inte hittat bh för det tillfället än.

Jag pratar inte om exakt vilken storlek jag har då jag alltid får höra då det blir sådan fixering vid just mina bröst när folk får veta storleken Obestämd
Är glad sedan bysten kom att min insjunkna bröstkorg inte är diskutionsämne längre. De gör dock att bysten med tshirt på ser många storlekar mindre ut. Tröttsamt att få förklara just varför min byst döljs så bra i kläderTungan ute

Angående stor byst= nackproblem så har jag inte märkt några nackproblem just av orsaken bysten sedan jag bytte till bh med rätt omfång.

Anmäl
2012-11-23 00:23 #38 av: Anterrabae

Sen har det givetvis med märke och modell att göra ;) men så är standardtanken, grovt förklarat i alla fall :D

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-23 00:31 #39 av: [Aquelegia]

#38 Och utseende. Visst, superfint med spets och allt men jag är inte tonåring längre och tycker därmed inte det är så sexigt när det syns spets igenom tshirten eller pyntade axelband. ^^ Dom som oftast sitter snyggast, för dom just skall framhäva former osv. Tungan ute Har vilket som erkänt att jag har stora bröst och har börjat visa upp dom lite mer igen. Inget vulgärt men liiite klyfta börjar känas okej igen. Därav jag känner det är så viktigt med bra sittande bhar. Man vill ju inte ha dubbelbröst eller att bhkanterna trycks ut när man böjjer sig framåt.

Skulle kunna köpa massa bhar som sitter snyggt men sen var det ju det där med stödet STÖDET UNDER bysten, för det är inte axelbanden som skall hålla upp fröknarna. Stödet under bysten är nästan omöjligt att hitta på lindex, hm osv. För större byst är det bäst med 3knäppen i bak. Då sitter dom på plats!

Anmäl
2012-11-23 00:34 #40 av: [Tassy]

Suck ja, om man bara kunde hitta en BH med ordentligt understöd, som INTE innehåller latex! Skrikandes alla ska ju ha den där JÄVLA remsan för att BH:n ska sitta så bra som det går. Det får mina axlar lida bittert för, som om dom inte hade nog ändå, så måste dom bära dom här jävla tunga hängpattarna också Obestämd


Anmäl
2012-11-23 00:53 #41 av: [Aquelegia]

#40 Tack för dagens skratt. Välte precis en glaskanna med vatten över vardagsrumsmattan för jag inte hade koll på lemmarna så svor utav det värsta och vart skitarg. Tack för du lättade mitt humör hihi "så måste dom bära dom här jävla tunga hängpattarna också" Cool <3

 

Köpte en ny bh härmodagen den som vart lite för liten, och fick några rejäla skavsår/bristningar/såraktigt vid nyckelbenen utav dom. Detta trots att pattarna inte hängde i just axelbanden utan dessa var ganska så "lösa" vet inte vad det var men har inte haft på mig den bhn sen dess. Något kändes obehagligt med axelbanden redan innan Sår/märkena

Anmäl
2012-11-23 01:32 #42 av: [Tassy]

Bjussar så gärna på skratt, det lättar upp att ta det med en klackspark.

Mest har jag lust att haka av dom och lägga dom i en låda nånstans så man kunde få sträcka ut och vila musklerna!

Jag har nog fått min attityd på grund utav unga tjejer som sjåpar sig över om deras bröst är tillräckligt stora, fasta och fina, uppnosiga och bla bla. Jag har PATTAR. Dom HÄNGER ivägen, och dom är jobbigt stora. Punkt. Cool

Jag kallade dom för blöta lovvikavantar med grus i inför sambon en gång, han typ small av och dog. (Akta vattenkannan). Han lär inte förlåta mig i första taget. Cool


Anmäl
2012-11-23 08:04 #43 av: qawqaw

Jag var ute och reste ed en killkopis engång och det är ju ganska svårt att hitta bekväma sovställningat på t.ex flyget, då på små fyllan frågade han om jag inte kunde lägga över ena bröstet mer på sidan så han kunde få låna den som huvud kudde en stund.

Anmäl
2012-11-23 21:02 #44 av: Anterrabae

Haha, vilken rolig tråd det här blev.

Kan ju då informera att ingen av de två bharna jag köpte för vår veckor sen har latexremsa, och båda har med tre hakar bak, ingen genomskinlig spets även om det är lite pynt. Städade ganska heltäckande oc allt man kan änska. Tom ganska breda axelband. Det finns varianter med fyra hakar också utan latex..

Man blir fin i dem, fin form och siluett (undantaget det där man inte kan gömma i en snygg bra bh, rumpa tex)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-23 23:00 #45 av: [Aquelegia]

Haha ja har man stora tuttar får man vara med om en hel del märkliga kommentarer. Både katten och sambon älskar att sova mellan mina tuttar. Numera dock mer katten för jag köpte nya kuddar för ett tag sedan. Men när vi hade dom hårda "spånkuddarna" så var det mina tuttar som var number one. ^^

Upptäckte igår att en BH jag köpte för 2 år sedan som då satt som ett smäck, provade inför en bhspecialist!, sitter precis så den KNAPPT täcker bröstvårtorna.

Uscha, fattar ingenting måste till bh specialist igen. Då fattar jag varför den storleken jag köpte nu, som brukar passa ändå, även fast den är något liten, inte sitter bra alls nu. Har gått upp i storlek IGEN!

Tänkte köpa fina men praktiska bhar på Feminint i stockholm men hade så ont så jag klarade inte gå så långt. Synd för på deras hemsida fanns det superfina bhar en bra bit över min vanliga storlek så där hade jag nog hittat något! Snart får det bli sportbhar på jobbet så slipper jag vara rädd för att tuttarna ramlar ur sina hålor.

Anmäl
2012-11-24 09:01 #46 av: qawqaw

Aquelegia I Herrljunga finns en rätt vettig affär där personalen är rätt kunniga på sin sak. Sen har vi Abecitas Outlet butik i Borås, personalen är kan inte sin sak men vet man själv hur det ska vara så är det helt klart värt det. Med dyrare behår har man iafl hade 1års garanti om man följer tvättrådet så det kan man oxå ha i tanke. Jag älskar underkläder och har även gjort special arbete om det och det gör mig ledsen att jag inte kan ha en stadig snygg bh med bygel igen.

Anmäl
2013-01-08 01:49 #47 av: RuiXue

Finns en underklädesbutik i Alingsås också som var riktigt bra förr, vet inte hur den är idag (annat än dyr som attan)

Jag håller mig till Homeshop's variant på Aire braTungan ute Den sitter skönt, skaver inte och axelbanden kanar inte ner. Det är dock inte världens sexigaste BH så lär nog få tänka om när det blir dags att ha linnen igenObestämd

Har tack och lov en "normal" storlek... 90C Så det är inte allt för svårt att hitta vanliga BHar.

Jennie


Anmäl
2013-01-08 07:08 #48 av: qawqaw

#47 menar du sunnergrens?

Anmäl
2013-01-08 14:34 #49 av: hus-musen

Börjar fnissa lite nu, ett nytt kriterium för EDS = stora bröst? Skrattande Låter ju så i tråden haha!
Eller lider vi bara mer av vikten kanske hmm..

Jag är rätt smal, någonstans runt 47-51 kg men har ändå 70 E/65F i storlek. Ju mer jag väger desto större tuttar. Mitt nya mer irriterande problem är inte att nacken och axlarna tröttnar (vilket de fortfarande gör iof) utan att jag inte kan ha något som sitter åt runt kroppen för det gör ont i huden och revbenen. Troligtvis någon muskelinflammation men har haft det någon månad nu och tröttnar snart. Vad göra? 
Sportbhs sitter för tajt och får ju gå upp på L-XL för att tuttarna ska få plats och då finns det ändå inget stöd kvar.

 

Anmäl
2013-01-08 14:44 #50 av: [Aquelegia]

#49 Samma här, ett kilo mer och det märks direkt på brösten.

Kollade på fina b-c bhar igår och har ledsnat nu. Kommer försöka träna ner brösten lite. Ja, träna ner = går ner i fettmängd=mindre bröst?

Inget fel på min vikt (nått kilo mer eller mindre rör knappt bmiet) så det är inte där det ligger utan stortuttade släkten som gjort sitt tillTungan ute

 

När det gäller hur det sitter åt runt bröstkorgen uscha. Har den bhn som sitter bekvämast för tillfället. Har nått mysko med bröstkorgen (som brösten numera döljer tack och lov) som gör galet ont av att ha en tajt bh sittandes på sig. Nu går jag iofs i för små bhar då jag vägrar köpa en storlek större till utan som sagt, skall försöka träna iordning problemet.

Anmäl
2013-01-08 15:02 #51 av: hus-musen

#50 Jo minskar man den totala fettmängden så följer ju brösten med, men har man stortuttar i släkten så kan det nog bara svårt ändå Tungan ute

Aa tajta bh är inget alternativ, vissa dagar sitter tajta linnen för hårt som det känns. Vet inte riktigt vad jag ska göra, funderar på att tejpa dem lr något sånt haha Skrattande

Anmäl
2013-01-08 15:06 #52 av: [Aquelegia]

#51 Jag tar på mig en för stor bh när det känns så med byglar dock för löst kring midjan. Skönt! Nåja, gillar bättre dock när tuttarna sitter på plats och rör sig nollTungan ute Operera är dock ingen lösning för min del för jag gillar mina bröstCool Fick alltid höra som liten att "du kommer få små bröst så tro inget annat" ojoj, vad jag kämpat med tankekraft för att få dessa. Lite väl mycket men men inget är perfektOskyldig När dom inte slutade växa tog morsan fram fotoalbumet och jodå där var tuttarna både på mormor, moster, fastrarna och farmorTyst

Anmäl
2013-01-08 16:33 #53 av: qawqaw

Jag vägde som minst 45 och som mest 85 kg och skillnaden på mina bröst var knappt en storlek så för min del gör vikten ingen skillnad.

Anmäl
2013-01-08 17:21 #54 av: RuiXue

Ja, Sunnergrens i Alingsås. Där har de i alla fall lite experthjälp. Om man nu bor i närheten, har vägarna förbi osv haha

Jennie


Anmäl
2013-01-08 17:27 #55 av: qawqaw

#54 Då kan jag erbjuda mig som expert i så fall, jag kan bra mycket mer än dom :).

Anmäl
2013-01-08 17:32 #56 av: RuiXue

#55 HärligtGlad

Jennie


Anmäl
2013-01-08 17:47 #57 av: [Tassy]

#49 Jag tror att alla EDSare av manlig sort opponerar sig Cool


Anmäl
2013-01-08 17:52 #58 av: RuiXue

#57 HAHAHAHASkrattande

Jennie


Anmäl
2013-01-08 18:00 #59 av: hus-musen

#57 Haha jo kanske blir lite protester i och för sigSkrattande

Anmäl
2013-01-08 19:04 #60 av: Anterrabae

#57 haha, nog för att kvinnliga könshormonerna kan ställa till en del i eds-sammanhang, men det vore taskigt med ett sånt kriterium ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-01-31 22:54 #61 av: [Aquelegia]

Har en fundering nu! Om 80d är samma kupa som 70f 75e hur sitter en sådan på mig då?

Är inte 80 för lång runtom? behöver den isf sys in? För 80d har jag sett riktigt fina i butiker och jag har löst mysteriet med potatissäcksbharna! Det var "generous" som ställde till detFlört

Anmäl
2013-01-31 23:10 #62 av: Anterrabae

Jo om du onormala fall har 70-75 runt om, så kommer 80 att vara för stort. Du kommer inte få stöd och om det ens blir något, så kommer axlarna få ta smällen. Men ska ju bära sin byst med stödet från bhn runt ryggen. Men visst kan man sy in dem. Det rådet fick jag av en i en underklädsbutik, när man nyaste, knappt använda, bh nu är förstor runt om.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-01-31 23:15 #63 av: [Aquelegia]

#62 Bra, då kommer jag provköpa en och sy in den. Åh, att jag inte tänkt på det ! Har 3 stycken som blivit för lösa i omkretsen, skall be min symaskin att hålla sig såpass duglig att den vill sy de ynka stygnen FlörtDet är mest stödet under bysten jag behöver. Är just kuporna jag ahr problemet och att omkretsen blir för lös. Vill att mina bhar sitter åt ganska hårt så tuttarna verkligen får så pass stöd att jag kan ha axelbanden precis så de bara håller bhn där den sitter. Är ju inte axelbanden som skall stödja upp, så pass vettja! Man skall kunna släppa på bhbanden och bhn skall sitta exakt likadant. Annars är något fel på kupan!

Anmäl
2013-02-01 08:42 #64 av: qawqaw

jag har som minst haft 65 h och fått sy in och om mina behår i 10 år, mitt tips är att klippa isär på sidörna och lägga omlott och sicksacka skarvarna så slipper man en skavande söm.

 

Anmäl
2013-02-01 13:13 #65 av: Anterrabae

Vilket bra förslag. Tack för det! Detta ska lommas ihåg när jag ska sätt vid symaskinen.

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-02-01 18:28 #66 av: chilisalsa

Ja egentligen borde jag väl hålla mig härifrån....

pga ämnet alltså. Men så läste jag några inlägg och började fundera på det här med BH-konstruktion. Stora bröst ger ryggproblem.... ändå pratar alla om bysthållarkonstruktioner Glad

Vart är alla kvinnliga uppfinnare i landet ???

Jobbade på distans med en innovatör som hade latex-baserade hållare till BH:n. Det kändes konstigt då från början, innan jag fattade att vitsen skulle vara att det skulle vara så osynligt som möjligt, typ med axellösa dresser. Då jobbade vi lite med möjliga kopplingar... typ zip-loc-metod och annat, vete tusan vad som hände med det sedan !?!

Anmäl
2013-02-01 19:39 #67 av: qawqaw

Jag själv har gått mönsterkonstruktionsutbildning i underklädsömnad och jag försökte själv komma på en bra lösning som samtidigt kunde kännas smickrande att bära vilket var väldigt svårt. Men sverige över lag har kasst på våra större kedjor, det är ju inte så att storbystade är en minoritet direkt.

Anmäl
2013-02-01 20:06 #68 av: chilisalsa

Varför ????

Varför är inte stöttning en faktor ?

Nå jag är ju inte deprimerad över översvallande byst lixom,,,, dock bekymrad över eventuella hälsobekymmer pga det ! Flört

Anmäl
2013-02-02 08:13 #69 av: qawqaw

#68 är frågorna riktade till mig?Skäms

 

Anmäl
2013-02-02 09:08 #70 av: [Aquelegia]

#68 Vi har pratat bra mycket om vikten av bra stöd men rätt kupa är svårast att hitta då kuporna och omfånget är så galet för många utav oss. De störra kuporna går oftast att hitta som 80-85 och det är ju omfånget som skall ha ett bra stöd i form av små skenor, stabilt tyg osv. Bandet till omfånget skall vid större bröst dessutom ha 3 knäppningar för bredden på bandet i omfånget avgör också hur bra stöd man får.
Bäst stöd får jag när det är små skenor i och bhn har latexremsor innanför i ytterkanterna.  Kupan dock den där eviga kupan. För att hitta bhar som dessutom är snygga! Jag har senaste 2 åren fått gå i beiga, svarta och vita enkla. Lite småtristt sådär. Dock går det att åtgärda genom att söka sig till större omfång som går att sy in då kuporna iom omfånget blir större. Hoppas du fick svar lite på din fråga angående stöd därGlad

Anmäl
2013-02-02 10:01 #71 av: chilisalsa

#69

Näe de är inte riktade till någon egentligen mer mina egna funderingar och frågor ;-)

#70 Tack! En del.

Jag förstår bara inte varför det inte finns bra grejjer som ni skulle trivas med och som kan underlätta för ryggen... Kunskapen finns ju men ingen verkar vilja ta tag i det.

Att vara fin betyder inte att lida pin Flört

 

 

Anmäl
2013-02-02 10:23 #72 av: [Aquelegia]

#71 Jadu, jag skulle önska bredare under bysten ändå, finns ju bhar som går nästan ner till naveln. Tror inte att det i bröjan endast var en "snygg" grej utan för att ge större stöd. Banden i omfånget på bharna på hm tex har ynkligt med stöd under brösten och banden töjjer snabbt ur sig. Önskar bättre och hållbarare elastisitet i omfånget och ett stabilare tyg så man slipper skenorna. För även fast de ger bra stöd så är det ju inte särskilt skönt. Faktiskt märkligt att det inte kommit längre. JO iofs skall kika upp senaste "trenden" som ger ypperligt stöd tydligen skall leta! Finns ju utan sömmar osv!

Wonderbra! Heter de! De stödjer upp bysten genom brett omfång och inga axelband.

Anmäl
2013-02-02 10:29 #73 av: qawqaw

#72 när du skriver skenor menar du då byglar, eller dom nylon skenor som ibland sys in i sidan?

Jag tyckte lättvadderade formpressade kupor med breda sidpartier var bäst, nu när jag drar 70/75 E-F så funkar det lika bra men även balconet.

Anmäl
2013-02-02 10:35 #74 av: [Aquelegia]

#73 Inte byglarna! Måste vara nylonskenor då jag menar, jag har inga större kunskaper om bhar vad saker och ting heter Tungan ute Hua balconet sitter inte bra på mig någonstans. Ser ut som silicontuttar dåObestämd Föredrar tshirtbhar som döljer bysten lite.

Anmäl
2013-02-02 10:39 #75 av: [Tassy]

För mig ger balconetterna bästa stödet. I övrigt har jag etter svårare att hitta stadiga BHar, på grund av den där jävla latexremsan! (latexallergiker, skitkul!). Inte blir det bättre av att gubben förbannar sportBHar långt bortanför där pepparn växer. Obestämd


Anmäl
2013-02-02 10:43 #76 av: qawqaw

Jag lever i mina sportbehåhar eftrsom mina keloid ärr efter bröstförminskningen för 2 år sedan är så förbannat ömma.

 

Anmäl
2013-02-02 10:54 #77 av: chilisalsa

Alltså s.k. sport_BH måste man väl kunna använda till vardags oxå...

Där har man ju byggt in en funktion i tyget. Fiberval + stickning. Det töjs olika mycket i olika ledder. Kan man inte göra en funktionell vardags-BH som är snygg ?

Och lätt att ta av för oss fumliga som tycker att skosnören är ett otyg !Skrattande

Anmäl
2013-02-02 10:58 #78 av: qawqaw

Det är inte lätt med stora rattar och sportbh heller jag har fått köra trippla när jag spelade fotboll.

Anmäl
2013-02-02 11:12 #79 av: Chestnut

Apropå sport-BH, jag fyndade en Swegmark på Hööks-rean, halva priset (dvs 199:-). Bästa sportBHn jag någonsin haft! Otroligt skön och stabiliserar fantastiskt bra Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2013-02-02 11:12 #80 av: chilisalsa

Fast min utgångspunkt är att det inte är rattarna det är fel på utan BH-arna....Flört

Sen finns det såklart individer med för stor byst för att vara bra för ryggen,  trots ingen direkt stor övervikt. Kan bero på allt möjligt som gener eller rubbad hormonbalans.

 

Anmäl
2013-02-02 11:13 #81 av: [Tassy]

#78 Ush ja, men som tur är har jag hittat en (ful som stryk) som verkligen håller brösten på plats! Var tvungen att verkligen hitta DEN sportBHn när jag tränade och tävlade i judo. Man ville ju inte riskera fadäser när man brottas med folk Tungan ute


Anmäl
2013-02-04 15:42 #82 av: Anterrabae

#80 ett av de stora problemen är ju att vi med stora, tunga bröst och en mer eller mindre kronisk smärtproblematik får för ont av de stadiga, snygga och relativt funktionsdugliga bhar som finns. När man har överkänslig om hud som protesterar mot allt som sitter åt eller kan störa och skava är det svårt att få något att sitta stadigt. Är man dessutom skör är det lätt att få skavsår. Dessutom drar den tunga bysten den instabila nacken och övre bröstryggen fel. Så det blir felställningar och låsningar i rygg, axlar och nacke. Lägg därtill kronisk mjölksyra i trötta muskler :P sen kan jag väl hålla med om att det inte borde vara bröstens fel, utan bhns :D

#72 synd att de inte går upp till I eller j-kupa ;) när man drar den storleken så måste man ha sele från alla håll ;) gärna med kryss i ryggen. Och fyra hakar.

För mig finns det ingen sportbh alls som passar, för om brösten ska få plats i, utan att tryckas upp och ut på mitten som extra halsmandlar så är de på tok förstora runt om! Dessutom hålls de då inte på plats eller så blir det så tajt att det blir svettigt och exemigt i stället :P för mig funkar den heltäckande minimizer-modellen bäst. Dom är dessutom ganska söta (om man nu kan prata om söta bhar i 80J...)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-02-04 17:22 #83 av: qawqaw

#82 så var det för mig med, ibland så tejpade jag in tuttarna med sport tejp. Dom problemen du beskriver hade jag oxå, eller nu är det kroniskt men betydligt bättre. Mitt bästa tutt beslut var att förminska dom, tyvärr tog dom bort förlite en de som var bestämt så när jag väl får komma dit på återkontroll ska jag försöka få dom att ta bort mer och ska försöka få hjälp och stöttning av ortopeden och sjukgymnasten så dom inte viftar problemet.

 

Anmäl
2013-02-04 18:25 #84 av: chilisalsa

#82

Jo jag vet, har ju vänner med samma problematik. Men om dom nya produkterna blir bättre om man håller på och syr och ändrar för att dom ska bli bättre, och dom blir det, så finns det ju produktförbättringspotential. Och jag tror marknaden är större än man tror. Och man behöver ju inte följa gamla måttsystem, vilka säkert har förändrats över tid som för de flesta klädesplagg.

Störst belastning blir väl när man är ute och går eller jobbar och rör på sig. Rör det sig bara om ett par timmar åker ju stödkorsetten ofta på. Men oftast är det väl bara för nedre ryggen. En längre korsett som också stöttar bysten underifrån kanske vore ett alternativ. Kanske finns ? Men den åker ju av såklart efter svampturen eller vad det nu är pga känslig hud.

 

 

Anmäl
2013-02-04 18:36 #85 av: qawqaw

Absolut men, som liten designer så har man inte råd att sattsa på det och det vore ett underbart om dom stora kedjorna kunde inse att alla inte är en 75B.

Jag kan tipsa för er som syr om att åka till Gekås och shoppa, dom har stora storlekar så det krävs inte så jätte mycket för att få till det.

Anmäl
2013-02-04 22:14 #86 av: Anterrabae

Gekås är bra, har köpt swegmark där till mycket förmånligt pris, när jag bara hade G-kupa, sen har jag inget hittat. :) Sen har man ju även problemet med kläderna över. Blusar, skjortor är ju bara att glömma.. Likaså allt med söm under bysten. Antingen hamnar sömmen mitt på, eller så kommer tuttarna ut i urringningen och man måste ha linne under ;)

#82 visst finns det utvecklingspotential! :) men så länge man är utanför normen så går det långsamt..

#83 sjukgymnasten tyckte att jag skulle kolla upp förminskning, med min problematik och storlek borde jag få det betalt :P är det bea eller dåligt? ;)

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2013-02-04 23:06 #87 av: chilisalsa

#86

Dom största innovationerna görs av vanligt folk som löser ett problem dom har själva och sedan förstår att det är flera som har samma problem och slår mynt av det Glad

Barn är ofta finurligare på att tänka ut lösningar som ligger utanför boxen s.a.s  Men redan på gymnasienivå märks det tydligt att deras tankesätt har påverkats så dom snävar in sitt tankesätt.

Men visst är det så att ligger man rejält utanför normen, typ 52 i skostorlek så är det så ovanligt att man får specialbeställa. Inga stora kollektioner som dom större kedjorna har direkt.

Anmäl
2013-02-04 23:44 #88 av: [Aquelegia]

Slår ett slag för anpassningsbara bhar! Ena dagen är di så behändiga så medans andra dagen slår di knockout på folk! Inte lätt, jag har 3 olika kupstorlekar i min garderob för brudarna jojjobantar ^^ Till och med som undernärd betedde sig mina bröst så!

Anmäl
2013-02-05 09:13 #89 av: [Tassy]

#88 kolla om du ser ett samband med menscykeln ;) mina gör lika.


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.