Allmänt prat

Ilskehantering?

2012-05-26 20:23 #0 av: Chestnut

Oavsett om det är sjukdomen, vården, omgivningen eller andra saker i livet vi är arga/ilskna/frustrerade över så finns det olika sätt att hantera saken på.

Hur hanterar ni ilska och frustration? Slänger saker i väggen, lagar mat, sitter och gråter eller...?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-05-26 20:33 #1 av: kkarinn

gråter!!!! blir deppig och inåtvänd! gömmer mig under täcketTungan ute

har en känsla av att nån dag kommer alla känslor där inne ut i en explosion....

Anmäl
2012-05-27 11:52 #2 av: hus-musen

Blir mer inåtvänd än vad jag är vanligtvis. Ilska och frustration leder inte till något gott, bättre att lära sig att koppla ifrån och fokusera om, annars blir man galen.

Anmäl
2012-05-27 12:16 #3 av: [Aquelegia]

Drar mig undan och pratar inte med någon, blir så onödigt konfrontationsvillig annars, stänger av telefonen och gör bara det som asbolut måste göras. Sover mycket och när jag gråter ut då vet jag att ilskan gått över.

Anmäl
2012-05-27 13:30 #4 av: [Tassy]

Väldigt blandat, nog lite av varje. Tungan ute


Anmäl
2012-05-27 13:38 #5 av: Chestnut

Senaste tiden har det blivit att få utlopp direkt genom att kasta saker (skor, tomflaskor, mobilen etc) mot en vägg eller ner i marken och därefter gråta en stund. Det är för mig effektivt för då får jag utlopp för alla känslor på en gång och kan därefter göra något konstruktivt åt saken istället för att deppa helt 2-3 dagar.

Annars är jobba med hästarna eller göra något fysiskt (gräva rabatter, sticka ut och springa, putsa fönster, storstäda) ett bra sätt men det förutsätter ju att kroppen är i hyffsat skick.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-05-28 00:18 #6 av: [Aquelegia]

#5 Förstörde för mycket viktiga grejjer och en gång kan jag ju berätta. Det var en ganska sjuk situation jag och sambon befann oss i när jag en dag var helt ur spel, hade jobbat alldeles för mycket och det var kort efter ryggskottet då jag knappt kunde gå upprät. jag förstod då inte än vad det var som hände med mig utan jag var bara totalt förstörd fysisk.

Grät hysteriskt för ingenting och var ganska våldsam av mig (dock aldrig mot sambon) Jag höll på att laga mat och jag var helt frånvarande så allt misslyckades och när pastan kokade över var droppen nådd. Jag skulla skölja av pastan i kallt vatten i en sil och jag råkade tippa ner allt i diskho, tog en näve pasta och slängda över köksgolvet varpå sambon säger "nej nu ger du dig sådär beter du dig inte då kan jag ju likagärna göra såhär" han tar tag i en fantaflaska och börjar hälla ut den på golvet.

Jisses vilken tankeställare det blev för mig. Insåg att dom utbrotten inte kan fortsätta, jag förstörde bara för mig själv.

Där stod vi i köket bland pastan och fanta och garvade åt hur löjligt det såg ut ^^

Deppar hellre i några dagar än blir sådär hysterisk. Det tog för mycket energi och omgivningen mådde dåligt över att se mig så frustrerad.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.