Allmänt prat

Må bättre efter matintag

2012-05-20 00:32 #0 av: [Aquelegia]

Hur dåligt jag än mår så mår jag alltid lite bättre när jag äter.
Märkte det i fredags när det var så ofantligt mycket att göra på jobbet. Så fort en rush var över satte jag mig ner en liten stund och åt något litet lättsmält men ändå energirikt.

Mår ni också bättre precis efter ett matintag?
Insåg plötsligt att jag VERKLIGEN måste vara nogrann med maten nu när jag skall bli friskriven och börja jobba på riktigt.

Anmäl
2012-05-20 00:58 #1 av: [Tassy]

Ja, det känns bättre i musklerna (tror jag det är). Jag får en odefinerbar smärta i hela kroppen om jag slarvar med maten.


Anmäl
2012-05-20 02:38 #2 av: Razzora

Känner precis likadant. Slarvar jag med maten så kommer inte bara mer smärta i lederna utan även migrän som på posten.

Så jag måste vara extremt noggran med att jag måste äta så att jag inte får mer ont än vad jag redan har.

så jag vet inte om det är just att jag känner mig bättre efter maten eller om det är bara är att man ska ha mat som är grejen.

Anmäl
2012-05-20 09:22 #3 av: hus-musen

Spelar ingen roll alls hur jag äter eller inte äter, får inte mer ont i kroppen. Däremot får jag sämre motstånd för att hantera smärta.

Om blodsockret sjunker för lågt tex så kan man känna sig matt i kroppen, svag och klen, yr, illamående, få huvudvärk osv. Man blir sämre på att filtrera bort omgivningen vilket i det här fallet faktiskt är smärta för många av oss. 
Får samma sak när jag är trött, orkar ingenting och hanterar kroppens impulser sämre.

Anmäl
2012-05-20 19:05 #4 av: [Aquelegia]

#3 Toppen förklaring på hur det känns!

Anmäl
2012-05-22 02:04 #5 av: RuiXue

Har en mage som stundtals lägger av så inte alltid jag kan äta eller känner hunger. Märker ingen skillnad. Mitt blodsocker svänger rätt ordentligt (från 3.3-10.9 utan mediciner som kan påverka nivåerna) men när magen lägger av så känner jag inte ens av lågt blodsocker utan fungerar precis som vanligt, äter bara inte. Kan vid sådana tillfällen lätt gå 24 timmar mellan måltiderObestämd

Jennie


Anmäl
2012-05-22 07:46 #6 av: [Aquelegia]

#5 Lägger magen av för att du äter för dåligt? Jag hade det problemet nämligen, att jag inte åt och det bara förvärrades. Tillslut tog jag mig i kragen och hur jag än mådde skulle allt frukost, mellanmål, lunch, mellanmål och kvällsmat/middag ner! Tillslut anpassade sig kroppen likaså som den anpassar sig att inte äta på 24 timmar.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.