Kost, Läkemedel & Hjälpmedel

Äta kosttillskott för led/muskelvärk

2012-04-06 23:22 #0 av: [Aquelegia]

Har någon utav er testat att äta kosttilskott dylikt för att förbättra led/bindväv med mera och har det i så fall funkat?

Kollade runt lite på gymgrossistens grejjer och ramlade över denna:
Joint Fusion kapslar

Då jag märker att jag blir piggare i kroppen av att dricka mycket c-vitaminrik hemmapressad juice så kanske dessa kapslar kan vara något.

 

Anmäl
2012-04-07 14:50 #1 av: Chestnut

Till skillnad från mycket annat så låter det rätt vettigt faktiskt. MSM vet jag många som upplever att de mår bättre av, likaså C-vitamin. Vill dock varna för att det finns mycket "mirakelkurer" med olika aminosyror och proteiner som är ren skit men som många tyvärr går på... Spelar ingen roll hur många kapslar med "kollagen" man tar, det kan aldrig reparera ett fel i DNA:t. Säkert inget nytt för de flesta men vill nämna det i sammanhanget.

Jag har själv inte testat i syftet att stärka bindväven men dricker örtte med nypon och lite annat varje dag för magens skull.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-04-07 23:38 #2 av: [Aquelegia]

Blev faktiskt förvånad över hur vettiga tabletterna låter, därför jag undrade ^^
Ska kolla med sjukgymnasten och testköpa en förpackning för jag blir så fruktansvärt dåligt under mensen så skulle vara skönt att ha någotsom kanske lindrar den värsta "extra" lösheten i lederna.
Är ju tänkt att jag skall börja jobba efter maj så behöver verkligen något som stärker så jag minskar skaderisken.

Just att äta kollagentillskott är inget jag kan tänka mig funkar nej, men att få kroppen att själv kunna få bästa möjlighet att öka produktionen vore ju trevligt.

Anmäl
2012-04-08 12:17 #3 av: hus-musen

MSM funkar faktiskt, har skrivit om det förut här :) Men man kan bli väldigt bubblig i magen av dem.

Anmäl
2012-04-08 20:05 #4 av: [Aquelegia]

#3 Minns du i vilken tråd du skrev om det ? Vill gäna läsa mer om detta nämligen innan jag testar.

Har funderingar kring detta såsom långsiktiga effekter på andra organ med mera. Eftersom magen blir bubblig är det ju något som kanske inte är så bra för just magen och kanske därigenom bör undviks eller? Jag vet inte vill bara hitta nått som minskar smärtorna då jag inte har något smärtstillande och helst vill undvika det.

Anmäl
2012-04-08 22:11 #5 av: hus-musen

#4 Det är övergångsbesvär för de flesta, just i början kan magen bubbla lite exta.
Minns inte vilken tråd det var, men har för mig att det var någon som handlade om medeciner och hjälpmedel.

Anmäl
2012-04-08 22:35 #6 av: [Aquelegia]

#5 Tar du det fortfarande eller bara en period?
Funkar det om man till exempel börjar ta dagen innan mensen och tar sista dagen efter mensen slutar, eller måste man äta det dagligen/kontinuerligt för att det skall få effekt?

Anmäl
2012-04-09 00:41 #7 av: hus-musen

#6 Bara äta det under mensen ger nog ingenting skulle jag gissa på, finns inget som ger någon effekt under så pass kort tid.

Nope äter det inte längre, har inte haft någon inkomst på länge så har ingen lust att spendera pengar på annat än vad jag absolut måste.

Anmäl
2012-04-09 10:03 #8 av: rogart-63

Här har det diskuterats http://hypermobilitet.ifokus.se/discussions/4ee615f188f472665600b8fd-inflammationshammande-kost

Anmäl
2012-04-10 19:03 #9 av: [Aquelegia]

Artrox var visst samma sak och kostade bara hälften. Tyvärr såg jag detta först nu och hann inte gå till apoteket innan stängdags idag. Nåja får gå dit imorgon och kolla vad dom anser om detta.
Läste lite om artros och själva ledproblemen och det ser ut att kunna hjälpa hypermobila med. Läste någonstans att tabletterna ökar stabiliteten i lederna JA TACK, då jag knappt kunde gå rakt och i jämn takt idag.
Hoppas få med mig en ask imorgon så skall jag sätta igång och testa.

Anmäl
2012-04-10 20:34 #10 av: rogart-63

Finns billigare alternativ än atrox .tror att atrox är den dyraste dom har på apoteket.Fråga och kolla priserna .

Anmäl
2012-04-11 16:23 #11 av: [Aquelegia]

Köpte artrox idag för den nästbilligaste skillde bara 9 kronor dosen man skulle ta var samma och även tabletterna var lika stora.
Billigaste var något för knappar 80:- men dessa skulle man ta 3 iställer för 1-2 om dagen så gik jämt ut till slut ändå.

Kollade med sjukgymnasten och han gav klartecken till att ta det. Han kunde inte hitta något som talade emot i alla fall. Både han och jag önskar jag skulle få ett skov framåt istället för bakåt så vi inväntar resultat ivrigt. Kommer dock inte bli besviken om inget händer.

Fick ont i mgen cirka en timma men nu har det lugnat sig lite. Känner mig febrig men är nog för jag gymmat precis. Kroppen vill sova efteråt och gör jag inte det så blir jag febrigTungan ute

Anmäl
2012-04-11 16:26 #12 av: [Aquelegia]

Såg precis att artrox verksamma ämne är glukosamin medans joint fusion kapslar har Metylsulfonylmetan.
Artrox utan läkarens samrådan skulle man även bara ta 1månad.

Anmäl
2012-04-11 23:57 #13 av: rogart-63

Jag köpte nåt som hette clucovett .den skall innehålla glukosamin kollagen och msm .Bara teteas en halv månad ,Innan dess åt jag glukosamin i tre månander.Vi väntar fortfarande på det stora pillrett som fixar allt .

Anmäl
2012-04-17 23:22 #14 av: [Aquelegia]

Minns inte hur många dagar jag tagit Artrox nu, n hel burk är dock precis en månad och har nog tuggat på snart halva burken.
Har kännt på vissa kvällar att framförallt knä och armbågar känns extra stela när jag rör mig. Som vore dom stabilare.
Kanske placebo men vi får se.
Just nu känner jag mig lite piggare igen i kroppen. Hoppas tabletterna ger mig den där skjutsen ett steg framåt som jag vill.

Tror det kommer visa sig tydligast under skoven om det gett någon förbättring.

Anmäl
2012-05-13 17:26 #15 av: [Aquelegia]

Har testat artorx en månad nu och detta gav mig ett välbehövt steg framåt. Dock är kuren över nu och har mer ont igen, synd men det var skönt så länge det varade!
Blev inte alls lika lös i lederna under senaste mensen och kännt mig smidigare i kroppen. Nu är kylskåpskänslan tillbaka.
Trodde effekten skulle hålla i sig men icke.

Skaderisken har ökat igen med, bara att gräva i tradgärden förstörde ryggen igen, vilket jag klarade under artroxkuren.

Anmäl
2012-05-14 12:55 #16 av: rogart-63

Bara att fortsätta äta .Det där med rekommendationen att man inte ska äta mer än en månad utan att samråda med läkare är nog mest för att dom skall ha ryggen fri .

 

Anmäl
2012-05-14 13:07 #17 av: hus-musen

Ja funkar det så fortsätt!
Artrox är glukosamin, utvunnet från skaldjur, som är inflammationshämmande bland annat. Mer eller mindre ofarligt, men finns biverkningar i form av huvudvärk, hudutslag, trötthet och lättare magbesvär. Skaldjursallergiker ska naturligtvis inte äta Atrox.

Det rekommenderas en provkur på 4 veckor, därefter vid symtomförbättring kan man sänka hur många tabletter man tar och fortsätta äta dem. Det man får hålla koll på är blodsockret, synnerligen för diabetiker så kan det knasa till ibland.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.