Kost, Läkemedel & Hjälpmedel

Tens

2012-03-16 12:31 #0 av: [Aquelegia]

Har du en egen tensapparat?
Vilket märke?
hur länge/ofta använder du tens?

Har en Dr. Morris tens men den har så stora plattor så den kan jag inte sätta på mina problemområden i axlarna. fick låna hem en från sjukgymnasten idag tills mina spänningar i axlarna släpper.
Suttit i snart 2 timmar och det börjar bli riktigt braSkrattande
SÅ SKÖNT!

Anmäl
2012-03-16 12:39 #1 av: rogart-63

2 timmarGlad .Har fått låna en av sjukgymnastenen Cefar .Hyfsat stora plattor .Tror det går att köpa andra  storlekar på plattor.

Anmäl
2012-03-16 13:58 #2 av: [Aquelegia]

#1 Visst är det skönt att sitta och bara känna musklerna bli genomarbetade! Slippa ont är alltid trevligt ^^

Det märket jag har säljer bara en storlek men fick med mig mindre plattor att testa, från sjukgymnasten som passade min apparat, ifall det är själva apparaten som inte är bra nog för mig.

Annars får jag en utskriven från sjukgymnasten. Hoppas dock att min funkar, gillar programmen som finns på den Tungan ute Finns blandning massage/smärtlindring. Bara smärtlindring eller bara massage i olika etapper och intensiteter.

Klarade inte av att sitta längre med den från sjukgymnasten för mina knutor blev för irriterade. Kommer få köra hardcore med tensen och bara för att skämma bort mig lite boka massage hos min massageterapeut GladAnmäl
2012-03-16 15:48 #3 av: Chestnut

Har en Cefar Easy.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-11-24 11:16 #4 av: qawqaw

Jag har köpt min själv och då har jag en HYS-2008 med den följde zonterapi tofflor. Jag använder min sporadiskt men mest motbäcken smärtor och då använder cupping programet eller akupunkturprogramet, jag använder den allt ifrån hela dagen och som igår 30 minuter på handleden.

Anmäl
2012-11-26 00:42 #5 av: [Aquelegia]

#4 Den verkar bra!

 

Mitt problem emd tensen nu är att jag inte kan sätta den på ryggen självRynkar på näsan Är ju vid kanten av skulderbladen jag har ont och där vill det inte sitta om jag inte ligger ner. Då är det mäkta svårt att sätta dit plattorna.

 

Fungerar tensen mot värkande ben månne tro? Någon som vet? Har superont i vader/knä

Anmäl
2012-11-26 00:46 #6 av: Anterrabae

Borde den göra, om du kan få plattorna att sitta bra..

//Ida

Sajtvärd för Kost , Hypermobilitet Och Synskadade

Anmäl
2012-11-26 00:48 #7 av: [Aquelegia]

Väntar till imorgon, glömde stödstrumporna hemma första 3dagarna på jobbet, idag hade jag och det gick bättre så undvek iaf benhinneinflammation. Men just den där stumma värken vore bra att kunna lätta på så jag kan gå lite mer utan att flåsa som en förslappad åsna.

Anmäl
2012-11-26 12:12 #8 av: qawqaw

Jag har använt det tidigare mot inflamation i knän, när jag gick på rehab så började vi alltid med tens och avslutade alltid med tens och kyla värme behandling.

Anmäl
2012-11-27 08:01 #9 av: lejerblom

Jag har Clas Ohlsons TENS-apparat sedan ett par månader tillbaka då min sjukgymnast rekommenderade den. Hon använder Cefar på sin mottagning annars och det är således bara dessa två jag har erfarenhet av.
Jag tycker att Clas Ohlsons är helt OK faktiskt. Den har förutom TENS även EMS- och massagefunktioner. Plattorna har lagom storlek (4x4cm) för mig eftersom jag ofta sätter dem mellan skulderbladen och upp i nacken. Där får de bra plats på mig! Jag har igång den flera timmar per dag!
Julas plattor funkar ihop med denna apparat också, de plattorna är något större om man vill ha det.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.