Allmänt prat

Fk och läkarutlåtanden

2012-03-03 07:38 #0 av: [Lillfjanten]

vad säger fk när ni som varit på andra kliniker än primärvården och fått diagnoser? då ni inte fått remisser från vården utan sökt er själva dit mm. har de någonson ifrågasatt att ni sökt privat eller att ni har diagnosen? många pratar om gottfries, spenshult mm, och vad gör de, undersöker och ger ett utlåtande, men hur går ni vidare med dem sen för att ev få sjukpenning/ersättning?

många frågor, är nyfiken och fundersam här  med mitt morronkaffe :)

Anmäl
2012-03-03 10:23 #1 av: Chestnut

Många privata är ju fortfarande landstingsanslutna och primärvården remitterar dit. Då får VC ett svar som de kan använda som underlag.

Oavsett vem som skriver intyget så är huvudsaken vad som står och att det är en läkare, privat eller inte spelar ingen roll.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-03-03 11:32 #2 av: [Lillfjanten]

nu tänkte jag på dem som inte blev remitterade. har gottfries mm, läkare som sjukskriver också, eller är det "enbart" utredning?

Anmäl
2012-03-03 12:38 #3 av: Chestnut

#2 Kan mycket väl tänka mig att de skriver intyg också (vet några privatläkare som gör det), med risk för att du själv får stå för kostnaden.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-03-03 12:56 #4 av: [Lillfjanten]

#3  jag är dålig på att förklara mig.. :) jo jag vet att privatläkare kan skriva intyg med och att det kan vara dyrare än landstingsfinansierad vård. men det jag tänkte på är att om man inte fått en diagnos från primärvården, inte fått remiss till specialist eller privatklinik, och får en diagnos där, godtar fk deras sjukintyg? det är ju knappt de godkänner vc:s intyg..

ibland låter det (i mina ögon iaf) så lätt att "sök till gottfries" så får du en diagnos. jo jag vet, så enkelt är det nog inte, men ibland så tycker jag att jag kan uppfatta det så. om man har symptom och man inte fått en diagnos, ring dit och dit så ordnar det sig.

nu snurrar jag ihop allt snart tror jag, för jag tänker på ett sätt och försöker plita ner mina tankar så andra ska förstå, men jag tror inte att jag gör något vidare jobb med det :)

Anmäl
2012-03-03 13:00 #5 av: Chestnut

#4 Det är väldigt många som får söka sig till privatläkare och får diagnos av dessa, Så deras diagnoser är absolut "lika mycket värda" som vilken annan läkare som helst. Frejvall (neurolog, privat) nere i Skåne t ex diagnostiserar otroligt många EDS patienter och skriver intyg som ger många sjukersättning.

Handlar om HUR intyget är skrivet, inte varifrån det kommer...

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-03-03 13:04 #6 av: [Lillfjanten]

#5  jo jag vet, jag har också varit hos privat läkare.. jag lägger ner det här nu, jag kan bara inte få fram hur jag tänker! *hjärnsläpp*

Anmäl
2012-03-04 22:12 #7 av: RuiXue

Frejvall KAN verkligen det där med att skriva intyg! Träffade ett gäng EDSare från Skåne i Malmö i Januari och de går hos Ulf Frejvall och hans intyg är vattentäta. En av mina vänner blev i höstas sjukpensionär tack vare att intyget var så väl skrivet. Hon hade då vart sjukskriven på fulltid i ungefär 2 år på grund utav sin EDS som även den är diagnostiserad utav Ulf Frejvall.

Jennie


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.