Allmänt prat

Akupunktur

2012-02-27 20:29 #0 av: [Aquelegia]

Min sjukgymnast utför akupunktur men har inte frågat honom om jag skulle vara en kandidat för detta.
Skulle vara så skönt att få underlätta smärtorna i alla fall någon dag.

Har du testat akupunktur?
Eller någon liknande "alternativ" form av smärtlindring?
Hörde om att bada i ett högkoncentrerat saltbad i mörker skall vara toppen för smärtlindring.
Testade taktil massage för några år sedan och det var inte dåligt! Däremot kanske lite för dyrt för att jag skall betala för sådan behandling.

Anmäl
2012-02-27 21:55 #1 av: rogart-63

Har testat akupunktur vid ett par tillfällen .Första gången trodde jag inte på det eller kände nåt särskilt  . En annan gång kände jag verkligen av en effekt .Kanske kan det ha berott på den som satte nålarna.Sjukgymnasten som satte dom sista gången visste verkligen vad hon gjorde Tex satte hon en nål i tumgreppet och man kunde känna genast att det blev lite bedövat och  en viss smärtlindring om än ganska kortvarig . Kanske måste man gå mer  regelbundet . Att flytta i ett högkoncenterat saltbad kallas väl för floating och anses väldigt avslappnande .

Anmäl
2012-02-27 22:03 #2 av: [Aquelegia]

#1 Misstänkte att det var kortvarigt men underlättade det för dig om inte fysiskt så psykiskt för dig något ? Tänkte om det kunde hjälpa att slappna av och sedan underlätta för att klara av när smärtan sedan är där igen. Man kanske kan det det lite mer "med ro"
Ja, precis floating! Jag gillar verkligen inte tanken på att vara instängd i så liten grej men jag gör verkligen vad som krävs för att slippa ont en stund^^

Anmäl
2012-02-28 10:34 #3 av: rogart-63

Viss psykiskt effekt finns nog .Eftersom jag inte kände nåt första gången var jag väldigt skeptisk nu sist .Men ändå kände jag av det . Jag fick ett antal nålar b.l.a i flintenFoten i munnen. i öronen och i tumgreppet .om man går regelbundet kanske det kan ha en bättre  effekt .

Anmäl
2012-02-28 10:38 #4 av: [Lillfjanten]

har provat akupunktur, men fick mer ont. hade nålar bl.a.. i tumgrepp, armbåge och axel, tårarna rann på mig när hon snurrade på dem.. jag provade några gånger, men sen gav vi upp. man ska väl gå några gånger tror jag för att få effekt, inte bara en gång.

Anmäl
2012-02-28 10:54 #5 av: [Aquelegia]

Tror jag får diskutera detta med sjukgymnasten för jag är ju olika med sikmattan olika dagar, igår fick jag jätteont av den igår och förrgår var den helt underbar.

Anmäl
2012-02-28 11:55 #6 av: Razzora

Testade akupunktur för några år sedan för mina knän skull, kan ju säga att första gången kände jag inget speciellt. Men efter sessionen så vart jag helt slut, tror att jag sov resten av dagen.

Gick till sjukgymnasten för akupunktur mellan 1-2 gånger i veckan. I början verkade det fungera och jag kände mig lycklig för att jag hade några dagar som jag nästan var helt smärtfri. Efter några veckor börjar dock effekten att avta rejält. Tror att efter 3 veckor så hade det ingen verkan alls.

Men sen behöver det ju inte vara så för alla. Man kan ju alltid hoppas att det hjälper för någon. För som sagt det fungerade för mig i början och det var verkligen helt underbart. Så om du har chancen så testa det. Det är helt klart värt det.

Anmäl
2012-03-02 10:58 #7 av: [Tassy]

Jag har ingen erfarenhet av akupunktur, men om jag får chansen att testa så provar jag nog.


Anmäl
2012-03-02 14:17 #8 av: [Aquelegia]

Glömde fråga om akupunktur idag igenObestämd Tror att varför man blir så trött efter akupunktur kan ha att göra med den ökade blodtillförseln till musklerna som ju ändå jobbar sjutton av sig. Då får dom ju jobba ännu hårdare.

Anmäl
2012-03-04 22:15 #9 av: RuiXue

Testade akupunktur när min rygg hade jäklats med mig av och till i 2.5 år ungefär. 2006 small det till när jag skulle dra upp byxorna lite innan jag reste mig från toaletten, då fick jag akupunktur ett par dagar senare och blev bättre och har heller inte haft så hemskt mycket problem med ryggskott sedan dess. Mellan Augusti 2003 och Februari 2006 så kunde det smälla till i ryggen och jag fick ryggskott bara av att ta upp en tom påse från golvet.

 

Så, på mig hjälpte det helt klart!

Jennie


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.