Allmänt prat

Läkare...

2012-02-02 22:13 #0 av: hus-musen

Ni som är lite insatta och har egna problem, vad får ni för medecinering osv?

Jag undrar för att min läkare envisas med att jag ska äta Plaquenil, något som verkligen inte gör något för mig och jag vet ärligt talat inte riktigt varför jag ska äta den. Enda som händer är att min mage är helt knasig av den.

En annan sak är att hon vill operera bort mina lymfkörtlar, trots att dessa inte besvärar mig. De är svullna för jämnan, men inte ömma eller något. Typiskt för någon som har kasst immunförsvar och inflammationer i kroppen.
Jag är verkligen inte sugen på operation och funderar på att tvärvägra eller tvinga dem ta en biopsi istället om de prompt måste ha cellprov.
Vad skulle ni ha gjort?

Jag vet inte om det är värt att fortsätta hos läkaren, känner mig inte riktigt bekväm alls, tycker det är för mycket tvekan hit och dit och blodprover som aldrig någonsin kommer att visa något eftersom jag definitivt inte har SLE, Sklerodermi eller RA.

Anmäl
2012-02-02 22:30 #1 av: Chestnut

Byt läkare tycker jag rent spontant. Såvida läkaren inte kan motivera väldigt bra varför ni ska ta bort lymfkörtlar och du ska äta plaquenil skadar det knappast med någon annans åsikt också. En biopsi känns ju spontant lindrigare, vad tycker läkaren om det?

Jag har så många specialister som hattar runt, VC försöker väl strukturera upp men läkaren där saknar kunskaper om mycket och är allmänt biverkningsrädd.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-02-03 01:31 #2 av: hus-musen

Jo lutar åt det, orkar inte riktigt med detta känner jag. Tråkiga är att de andra läkare jag pratat med inte vill ifrågasätta utan säger att jo hon har nog en anledning men vi vet inte vilken, du får fråga. 
Ingen törs säga någonting, så jag står bara och kliar mig i huvudet mer eller mindre och känner mig allmänt tveksam.

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.