Allmänt prat

10/1

2012-01-10 23:24 #0 av: [Aquelegia]

Idag var en sådan där mycket märklig dag.
Hade egentligen bara morgonen planerad med sjukgymnast/ arbetsterapeut, vilket visade sig på plats visst vara imorgon.
Gick och handlade, pysslade om djuren, åt frukost och sedan så vilade jag lite. Lagade ett långkok till lunch idag och fick sms om att Japp jag kunde vara hundvakt idag!

Så jag gick och hämtade hunden som bara bor 5 minuter bort och jag fick en härlig morgonpromenad. Upptäckte då att mina knäproblem (slog emot knäna så jag fick skavsår) berodde på extrem plattfot!
Vinklade fötterna "som man ska gå" och kände direkt lite lättnad i höfterna. INGEN subluxation på hela promenaden! Ingen kramp i sätemuskeln men ack så jobbigt att gå, faller hela tiden tillbaka till att vinkla fötterna platta!

Nåja måste sett förskräckligt ut såsom jag gick innan, med båda fötterna på vift utanför kroppen och benen i en skum x formation.

Inlägg blir det till att fixa alltså. Trodde plattfoten var fixad när jag som liten jämt gick i inlägg.

Blev våldgästad av sambons vän och på promenaden tillbaka,  för att lämna hunden hos sin matte hämtade vi upp ännu en vän och det blev ett mini Lan för killarna här hemma.
Medans katten och jag myste framför tvn.

Först nu på kvällen har jag hunnit reflektera över dagen och insåg att mina anamma är på väg tillbaka! Skrivit en lista på saker som skall fixas imorgon. Bland annat har jag bestämt mig för att gå handledarkursen i alla fall bara för att ha möjlighet att på mina bra dagar/ stunder kunna övningsköra och inte tappa allt från intensvikursen.

Dock får dagen vara över nu för nu kan jag inte sitta upp mera.

Hoppas ni alla fick ut något trevligt utav dagen!

 

Anmäl
2012-01-11 00:00 #1 av: [Tassy]

Skoinlägg är något som måste följa med dig resten utav ditt liv. Går man utan så tappar man snart allt som man har byggt upp och får börja om ifrån början igen. Det kan ge extrema problem med stora delar av kroppen. Utan inlägg skulle jag vara permanent rullstolsbunden sedan många år tillbaka.

Är du ren/född plattfot eller är du som många utav oss överrörliga att fötterna helt enkelt säckar ihop tills du blir plattfot? (jag tolkar ditt inlägg så). Jag går på åkerkulorna på insidorna av fötterna till slut om jag inte passar mig.


Anmäl
2012-01-11 11:38 #2 av: RuiXue

Jag har haft hög hålfot i hela mitt liv men på senaste tiden känns det som om mina fötter liksom kollapsar, som om jag är på väg att få plattare fötterRynkar på näsan

 

Tycker det låter som om du behöver inlägg i skorna igen. Själv funderar jag på att testa inlägg (igen- hade när jag gick i mellanstadiet) och se om det kan få mig att gå mer rakt på foten. När jag är trött hamnar gärna speciellt vänsterfoten i en konstig vinkel och jag går antingen på utsidan eller insidan av foten för att fotleden inte orkar med riktigt.

Jennie


Anmäl
2012-01-11 12:01 #3 av: [Aquelegia]

#1 Har alltid haft plattfot men den har blivit värre, fötterna bara säckar ihop och jag går jätteskumt. Sen är min höft överrörlig och knäna har börjat ta stryk av att jag går fel, dock är jag inte så värst överrörlig i knäna.

Armbågar, fingrar, höft och fötter är mina problemområden.
Skall leta reda på någon sportbutik som visst skulle ha sådant löpband man går på så tittar dom på ens fötter och specialfixar sedan inlägg. Du råkar inte veta vart i stan? Tror det var vid elins esplanad!

#2 Oja, Inlägg blir det för evigt då jag ska aldrig mer sluta nu närjag känt av vad dåligt allting blir felställningen. Hade jag gått med det något år till hade nog höften och knäna gett med sig.

Just när man blir trött ja är problemen som värst!

Anmäl
2012-01-12 00:12 #4 av: [Tassy]

#3 Jag skulle säga att du behöver träffa någon betydligt mer professionell än nån sprotbutiksnisse, i all välmening. Jag hyser inte ens många rävören för OTA, de får INTE röra mina sulor. De är för okunniga. Har erfarenhet av många tekniker ifrån flera olika håll, alltid samma skräpresultat. Det finns en riktigt kunnig här i stan, som jag kan ta privat med dig Glad


Anmäl
2012-01-12 00:56 #5 av: [Aquelegia]

#4 Visste bara om att man kunde fixa det på sportbutiker, sist jag gjorde var i tyskland och jag minns inte vad sådana fotspecialister heter.
Vi kan ta det på fredag jag tar med mig papper och penna, så kan då få se vad konstigt jag skriver nu när jag inte får översträcka så knogarna vitnar ^^

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.