Allmänt prat

Handling

2011-10-11 15:14 #0 av: [Tassy]

Hur bär ni er åt för att så smidigt som möjligt handla?

Själv är jag tvungen att åka buss, och matkassar blir ofta tunga och ställer till det rejält. Turligt nog så får jag i dagsläget hjälp av en god vän med bärandet. Men om jag behöver handla själv så blir det knappt något inhandlat på grund av problemen att få hem maten.

Hur gör ni? Bil är inget alternativ för mig. Inte kan jag köra upp maten för trapporna med den heller. Tungan ute

 


Anmäl
2011-10-11 15:33 #1 av: Stephanie

Kan du inte använda sån väska på hjul?

Anmäl
2011-10-11 16:44 #2 av: [Tassy]

jag har funderat på det, men inte hittat någon lämplig. Antingen rymmer dom så lite, eller så får man stapla kassarna på hög.


Anmäl
2011-10-11 19:00 #3 av: RuiXue

Jag använder dramaten om jag vet att jag ska handla mer, eller planerar att köpa tunga saker. Annars blir det att handla lite åt gången, enda som går eftersom jag måste gå minst 5 minuter oavsett vilken affär jag går till och hur jag tar mig till affären. Finns ingen buss precis utanför och närmaste affär är några minuter bort.

Jennie


Anmäl
2011-10-11 22:38 #4 av: hus-musen

Rullväska är bra, men man känner sig som en tant! Annars ryggsäck, tycker det är lättare att bära på ryggen än i händerna. Problemet är att man inte kan köpa mycket utan får ta fler mindre resor.

Anmäl
2011-10-12 09:54 #5 av: RuiXue

Äsch, jag är stolt över att vara tantTungan ute Hellre tantvarning än aparmar och onödigt ontSkrikandes Ryggsäck använder jag också, om jag bara handlar litegrann.

Jennie


Anmäl
2011-10-12 11:31 #6 av: Chestnut

Kundvagn och bil om det är storhandling, är det bara pyttelite (typ en liten loka och något att tugga på) så tar jag det i min stora handväska. Vi har inte så mycket trappor (två stora för att komma till köket) så det går bra.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-10-12 18:45 #7 av: Subluxan

Jag brukar ta hjälp av makenFlört! Eftersom vi månadshandlar, blir det många tunga kassar. Ryggsäck funkar inte, klarar inte av tyngder på axlarna, får för ont. Eftersom vi månadshandlar åker vi till Willys= Stoooora lokaler! Ofta sitter jag i rullstolen då eftersom jag vet hur det blir annars; stopp mitt i butiken och kommer inte längre. Visst, vila en stund men man ser onstig ut om man "fönstershoppar" mitt i en butik utan att röra sig på 25 minuter.... Därför pekar jag, han hämtar. Packa gör jag genom att ställa ner de tomma kassarna i vagnen och fylla på varorna där, sedan är det maken som lyfter ur in i bilen.

Småhandla på närköpet, typ mjölk och bröd, går oftast inte utan bilen, trots att det är nära. Det blir ofta svårt att gå med bara lite vikt, men det brukar funka att ta cykeln och packa i cykelkorgen då.

Har du någon som kan följa med, bära, packa och bära hem?

Annars finns ju det här "matkassen hem till dörren". Jag har inte testa själv ään, mne jag har en kompis som använder det när det blir streeigt efter jobbet och ungarna har träning. Matkassen står på bron när hon kommer hem, vilket hon tycker funkar jättebra!

Du kan ju kolla iaf, min kompis tycker att det är värt pengarna. Om jag absolut måste handla mycket utan att ha hjälp, kommer jag nog prova dn varianten själv!

 

Anmäl
2011-10-12 20:41 #8 av: [Tassy]

ryggsäck går inte här heller, då jag har nyckelben som luxerar om jag inte passar mig.


Anmäl
2011-10-12 21:15 #9 av: Chestnut

Vid närmare eftertanke, innan vi skaffade bil och flyttade, så funkade cykeln finfint. Köpte en stabil Sjösala med lite bredare ram och däck. Utmärkt att cykla till affären (400 m) och sen lassa kassarna på cykeln och leda den hem.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-10-17 20:12 #10 av: Mona22

Tar alltid bilen och gubben med mig Tungan ute

Anmäl
2011-10-18 07:02 #11 av: mongu

Inte är det tantvarning på dramaten. Det finns många fina nu (inte bara dom rutiga som mormor hade)

Nu hör ju jag till "tanterna" det kan ju ha en viss betydelse när jag skriver att det inte är tantvarningSkrattande Men min sonhustru använde ofta dramaten innan hon träffade min son. Den hon hade fick hon efter sin farmor.

Sen är det inte alla som klarar att dra nåt heller om det blir tyngd i.

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-10-18 10:21 #12 av: hus-musen

Sant, att dra den där rullväskan ger ju snedbelastning om den är tung.

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.