Allmänt prat

Subluxationer eller vad är det?

2011-07-14 12:21 #0 av: Förvirrad_tjej

Hej alla !
Undrar om det här med luxationer/subluxationer. Jag har aldrig luxurerat men ibland kan det kännas som att någonting går emot varandra. Det gör inte ont, utan det känns och låter som att någonting glider fel. Har svårt att förklara hur det känns, haha, men om någon förstår vad jag menar, är detta en subluxation eller vad kan det vara?

 

Anmäl
2011-07-14 13:07 #1 av: [Tassy]

Kan vara. Omöjligt att svara såhär, men det låter ju som om att det rä något som rör sig ur position. Men det kan även "haka upp sig" och knaka rätt ordentligt utan att det har glidit såpass att det räknas som en sublux. En subluxation innebär att leden är mer eller mindre helt ur länge och hoppar tillbaka till rätt position. En luxation måste man forcera tillbaka manuellt.

Men det finns så mycket ledkrångel ibland oss, så det kan vara lite vad som. Kan du beskriva mer? När det händer, ser du att leden ser fel ut?


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.