Allmänt prat

Hur sover ni?

2011-06-03 06:38 #0 av: [WX5]

Jag menar er säng. Jag måste ha det så mjuk som möjligt men inte för mjuk. Men nu i två dagar plus en till natt sov sover jag i en hård säng som ungarna har och min kropp pallar aldrig med dessa hårda sängar men jag gör det för mina barns skull. Dom vill ju sova bredvid pappa när han är hemma. 

Vill oftast inte ha dom bredvid mig i min säng på nätterna för det ger samma resultat som att sova i en hård säng. Det är för att jag inte kan röra mig ordentligt som jag vill och måste.

 

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-06-03 11:35 #1 av: [Tassy]

jag sover helst på en bräda haha {#emotions_dlg.tongue_out}


Anmäl
2011-06-03 14:33 #2 av: [WX5]

Haha.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-06-03 18:17 #3 av: Chestnut

För tillfället sover jag på soffan faktiskt. Fixar inte trapporna upp till sovrummet och soffan är helt okej mjuk. Glad Min säng är dock underbar, åt det mjukare hållet och avlastar väldigt bra när jag ligger på sidan (vilket jag oftast gör).

När jag var yngre ville jag gärna ha en hård säng, sov som en stock vid camping och liknande när det var bara ett tunt liggunderlag att sova på. Men numera vill jag ha det mjukt, främst för nackens skull.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-06-03 18:28 #4 av: [WX5]

INte ens som barn tyckte jag om dessa hårda underlag. Kommer ihåg hur ont jag hade det redan då på att ligga på dessa tunna underlag.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-06-04 00:09 #5 av: RuiXue

Sover på en latexmadrass från IKEA med en skummadrass ovanpå, effekten blir ett stabilt underlag att sova på men som samtidigt är mjukt och stöttar min kropp väl. Jag vaknar ändå ofta med värk i lederna om jag legat på samma sätt för länge, eller för att vända mig. Men jag sover helt klart bättre på den här kombinationen än i någon annan säng jag sovit i.

Jennie


Anmäl
2011-06-04 00:11 #6 av: [WX5]

Usch ja. Vända mig måste jag göra hela tiden för annars får jag ont. Kommer barnen in till mig så blir det problem för då kan jag inte röra på mig som jag skall och vill.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-06-04 17:48 #7 av: Mona22

Snurrar som en torped under natten för jag har ont oavsett hur man ligger. VIll gärna ha en hård säng för att avlasta min rygg.

Anmäl
2011-06-04 18:40 #8 av: hus-musen

Måste ha en "lagom" säng, är en för mjuk så får jag ont och likadant om den är för hård. Rätt hopplöst att hitta bra madrasser, och att sova hos andra människor kan vara plågsamt.

Anmäl
2011-06-04 18:46 #9 av: Shawy

Har fortfarande inte hittat en säng jag sover bra i. Denna jag har nu vill jag skicka ut och köpa en ny. Har även provat olika madrasser. Sist köpte jag en hos Jysk som ska vara som tempur...men nä den var inte bra.

Jag tror att sängen inte får vara för mjuk. Typ en hårdare säng och sen en tempurliknande madrass på.

Men det är väl så när man har ständig värk att det blir jobbigt och omöjligt att få till en bra liggställning.

Jag hatar nätter! Jag gruvar mej när det är dags att lägga sig för jag vet att jag får ligga vaken i flera timmar innan jag somnar av ren utmattning.

 

Anmäl
2011-06-04 18:50 #10 av: [Tassy]

#7 Haha, jag är likadan, helikopter runt runt runt Tungan ute


Anmäl
2011-06-04 21:00 #11 av: RuiXue

Jag sover som allra bäst när jag sitter i sängen lutad mot ett par hopvikta täckenFörvånad DÅ sover jag hur bra som helst, om än bara korta stunder åt gången, typ ett par timmar eller så. Men det är enda sättet jag kan sova på utan att vakna upp med en massa värk!

Jennie


Anmäl
2011-06-04 21:37 #12 av: Ladydragon

när jag va liten så släpade jag runt på luftmadrass och pump varenda gång man skulle sova i tält och liknande för nåt annat det fixade inte kroppen.....

själv så behöver jag en stoooor säng för att sova gott i min säng för närvarande är en stor dubbelsäng 160-180 nåt sånt och jag sover själv i den Skrattande
en annan sak är täcket jag får panik av små yttepyttiga täcken utan jag behöver ha dubbelsängstäcke så jag kan röra mig ordentligt och ändå ha täcke över

när jag köpte sängen så utgick säljaren utifrån min vikt hur hård sängen skulle va och tja det blev rätt oki men sen gick jag upp runt 15 kg och nu är sängen riktigt bra tycker jag Skrattande

sen sover jag riktigt gott fortfarande på luftmadrass eller ännu hellre lyxvarianten en typ dubbel luftmadrass som är rätt hög och ofta med inbyggd pump dom är riktigt sköna att sova i

Anmäl
2011-06-04 21:54 #13 av: RuiXue

Jag brukar också använda luftmadrass när jag tältar. När jag var mindre och var scout så hade jag med mig en strandmadrass med uppblåsbar kudde som jag hade ovanpå ett vanligt liggunderlag när det var lägerdags. Kunde inte sova på bara ett liggunderlag. Nu kan jag om jag måste, sova en natt eller två på bara ett par filtar på ett golv, men det är något jag helst slipper för jag får lätt ledvärk av att ligga på samma sätt för länge, speciellt på hårt underlag!

Jennie


Anmäl
2011-06-05 07:35 #14 av: [WX5]

"Nu kan jag om jag måste, sova en natt eller två på bara ett par filtar på ett golv, men det är något jag helst slipper för jag får lätt ledvärk av att ligga på samma sätt för länge, speciellt på hårt underlag!"

Precis så är det för mig med.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-06-05 11:34 #15 av: RuiXue

#14 Jag får speciellt ont i höfter, knän och axlar om jag sover fel. Det gör fruktansvärt ont!

Jennie


Anmäl
2011-06-05 18:52 #16 av: [WX5]

#15 Jag får höfter, rygg och axlar. Vad vi är ganska så lika. Flört

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-06-05 22:20 #17 av: Vestal

Jag kastar mig från sida till sida. På höger sida har jag knä- och armbågsled raka och har vänstra böjda. Sen vice versa. Kan inte ha lederna stilla nån längre stund. Det får inte vara för hårt underlag, då får jag ont i fötterna.

Anmäl
2011-06-06 13:35 #18 av: hindul

Jag köpte en säng för "bara" 11000 kr, men den är bra. Medelmjuk och den har speciella avlastande zoner under höfter och axlar. Den är, så nära man kan komma, bra. (Men efter det inköpet är ekonomin långt ifrån bra...)

En bra kudde! Just nu har jag en billig tempurliknande variant av kudde. Den funkar hyfsat. Annars kan jag rekommendera Complete Sleeprrr - en justerbar avlastande kudde. Det finurliga med den, är att om man reser bort, kan man justera kudden efter den säng man sover i där också, för om den är hårdare eller mjukare än sin egen, blir ju nackens läge annorlunda också.
Kudden är från Australien men hade i alla fall ett ombud i Sverige för några år sedan. Den hemsidan verkar inte vara helt uppdaterad, men jag hoppas de fortfarande säljer kudden.

Jag sover alltid på sidan, med en kudde mellan knäna och en kudde framför mig, som jag lägger upp den översta armen på.

Tidigare har jag haft det precis som ni - omöjligt att hitta en bra sovställning. Kunde våndas länge innan jag gick och la mig, för att sedan ligga där och snurra och ändra ställning länge och väl innan jag hittade en någorlunda bra. Då kunde jag bara sova på höger sida.

Men i så har jag fått den fantastiska möjligheten att få träffa en psykiater, för min långdragna depression. Och han kände till att Cymbalta, som jag äter som antidepr, kan fungera väldigt bra smärtlindrande om man höjer till högsta dosen (hade näst högsta innan). Vi höjde och det blev en fantastisk förändring!!! Nu kan jag vända mig i sömnen utan att vakna! Det är många år sedan det hände senast... Visst har jag ont fortfarande, men inte alls som innan, så jag är mindre spänd i hela kroppen och det gör att kroppen känns lugnare.

Men jag vägrar att resa bort. Det är inte värt allt bök med störd sömn pga annan säng!

Anmäl
2011-06-06 13:50 #19 av: [WX5]

Tja min säng kostade inte alls så mycket som din. ;)

Våran är köpt på IKEA för några tusen och för det mesta duger den alldeles utmärkt men har jag ont så blir min säng för mjuk och då gör det bara mer ont.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-06-06 23:03 #20 av: Shawy

#18

Jag skulle vilja veta vad du har köpt för säng? Jag är själv ute efter en bra säng. Sover också med en kudde mellan knäna och vill gärna ha en kudde att lägga översta armen på.

Anmäl
2011-06-07 00:12 #21 av: Pocciz

Håller med #8 och #11, gärna stabilt och hårt så att min ländrygg inte viker sig, men samtidigt mjukt precis närmast kroppen så att det inte blir trycksårsaktigt.

Men,.. av någon anledning så har jag de senate dagarna funderat på alla mina konstiga sovställningar, särskilt som barn.

Mn favorit (kanske 80% av tiden jag sov, resten gillade jag ofta att ligga med benen raka upp längs väggen) var att jag låg längsmed kanten av sängen, med underkroppen i sängen och överkroppen hägandes ut över kanten. Jag gled/hängde sakta sakta, till jag landade med huvudet på golvet - och fortsatte sova.

Mamma tittade ofta till mig (det här var från att haf fick en vanlig stor säng, vid 3 års ålder) och lyfte ju alltid upp mig igen för hon tyckte att det såg helt galet ut. Men det tog ju inte många minuter innan jag låg så igen. ;-) Jag kunde även ligga och läsa så och flera gånger kom hon in och frågade om det där verkligen var bekvämt!? Antar att hon tillslut på något sätt accepterade det även om hin tyckte att det var helt galet, för hon övergick från att lyfta upp migi sängen igen till att istället placera en kudde under huvudet på mig på golvet :-)

Numera sover jag inte, men det är förmodligen enbart för att jag nu har loftsäng... Jag tror när jag tänkt på det i efterhand att det kanske var något sätt för mig att avlasta/hänga ut min rygg. Är det någon av er andra som också har/har haft sådnan "konstiga" sovpositioner?

 

 

Anmäl
2011-06-08 02:28 #22 av: hindul

#20 Jag inhandlade min säng på Sängjätten i Uddevalla. Märket heter Wonderland och just den modell jag har heter Harmony. Det är ett norskt företag som utvecklat och tillverkar den. På deras hemsida kan du hitta alla modeller samt återförsäljare i Sverige.
Många av deras sängar finns även med höj- och sänkbart under huvudet.

Jag har den kroppstypen med breda höfter, stor rumpa och tydlig midja. När jag förr sov i tält eller i en hård säng och fick vansinnigt ont i ryggen, kom jag på att knyta en tjock stickad tröja runt midjan på natten. Det gav stöd åt ryggen både när jag låg på sidan och på rygg och ryggen var nästan sig själv dagen efter.

Anmäl
2011-06-08 12:19 #23 av: [Ulle78]

Jag sover hellre för hårt än för mjukt. Värsta jag vet att ligga som i en hängmatta, det går inte med min rygg men hårt gör att jag får inflammation i höfterna.

Har en tryckavlastande bäddmadrass från sängjätten. Lite mjukare än tempur som jag annars får svårt att vända mig i. Den formar sig snabbt efter kroppen och tar bort alla tryckpunkter samtidigt som den återtar vanlig form nästan direkt när man flyttat sig. Tempur är ju lite segare på det.

Sängbotten är en välsliten resårbottenmadrass från Jysk men den känner jag inte av alls. Sover ungefär en milj gånger bättre med den tryckavlastande bäddmadrassen. Dyr men det bästa köpet jag någonsin gjort!

Anmäl
2013-04-29 00:28 #24 av: RuiXue

Gammal tråd, men tänkte jag kunde uppdatera lite.

Sedan jag flyttade tillbaka till Sverige igen förra året så sover jag på en extrafast säng från Viking, med antingen samma tjocka skum madrass på, eller en tryckavlastande från Jysk. Skulle behöva bättre madrass så ska försöka få låna en som hjälpmedel genom vården. Hur jag än gör så vaknas det stup i kvarten och sover dåligt osv. Sängen är toppen, det är madrassen som inte är bra, behöver bättre tryckavlastning. 

Sover fortfarande ofta sittande i sängen, vaknar aldrig utvilad och vaknar ofta med extra värk...

Jennie


Anmäl
2013-04-29 11:20 #25 av: [Aquelegia]

Blir ny säng till julen. Vi väntar på reorna SkrattarÄr tänkt att skippa julklappar till varann och köpa någon sådan där svindyr himmelsk sak. Just nu lutar det åt hästens sängar då de är helt ljuvliga. Sedan 4 år tillbaka sovs det på IKEA säng...behöver jag säga mer?

Anmäl
2013-04-29 17:36 #26 av: qawqaw

Ang madrassval så får jag totalt ryggskott av mjuka madrasser, ju hårdare desto bättre. Sen är jag otroligt het när jag ska sova :D, jag har 2 viloskenor frö händerna i hudfärgad plast sen har jag nackstödkrage och slutligen en special designad axelfixerare som gör att jag inte kan lyfta armarna över huvudet för att slippa subluxera dom varje natt snart får jag säker stÖrre natt ortoser för fingrarna också.

Anmäl
2013-04-29 21:24 #27 av: [Aquelegia]

#26 Haha en till nattheting här ^^ Jag klarar inte hrda madrasser längre. Kanske då hårda min hårda madrass inte är tryckavlastande och jag ofta vrider på mig då jag blir helt mosad om jag ligger på samma sida. När jag var liten sov jag på golv för det var så skönt. Hatade mjuka sängar och fick ont i ryggen av det. Tvärtom nu med andra ord.

Anmäl
2013-04-30 00:01 #28 av: RuiXue

Jag har kommit fram till att jag måste ha en fast säng, men med bra tryckavlastning för att inte bli mosad eller vakna med blåmärken från tryck. Sover jag för mjukt så får kroppen inte tillräckligt med stöd istället. Vad gäller värme å sånt så sover jag i Thermo Tours ull säng set så är omringad av Merino UllSkrattar DYRT! Men ack så värt det för håller temperaturen mycket bättre sedan jag bytte från vanliga lakan, och den här ullen ska tydligen fungera lika bra sommar som vinter, nu i vinter har det vart underbart, hur det blir i sommar återstår att se haha

Jennie


Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.