Okänd diagnos & övriga hypermobila sjukdomar

Problem med höften

2011-05-25 21:31 #0 av: KaiPon

För ungefär ett år sedan så började jag få ont i höften. Ibland så ont att jag knappt kunde gå. Om jag ska försöka ge er en känsla över hur ont det gjorde som värst och som oftast, så kan jag säga att det kändes ungefär som att någon drog en rödglödgad kniv från höften ner genom benet. Nu har jag inte haft problem med det på ett bra tag, men ibland känner jag faktiskt av det, dock gör det då inte lika ont som det gjorde förut, men lite ont gör det i alla fall. Oftast märker jag av det då jag gått/stått mycket under dagen.

Nu undrar jag om ni vet vad det kan vara?

 

Tåls att nämnas att jag är överrörlig och att mina leder lätt hoppar ur led också. Kan det ha nånting med saken att göra?

 

xoxo KaiPon

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-05-25 22:04 #1 av: [Tassy]

Har redan svarat i din tråd på hälsa, men lämnar ett märke i tråden så jag kan följa denna med. Glad


Anmäl
2011-05-25 22:11 #2 av: hus-musen

Jag ar ingen aning om det finns något namn på det, men det låter som du har ungefär samma problem som jag har. Står och går jag för mycket så knasar höften ur och gör mer än lovligt ont. Jag har misstänker att någon nerv hamnar i kläm från höften och strålar ut i benet.

Anmäl
2011-05-25 22:13 #3 av: KaiPon

Tänkte att jag kanske kunde få mer hjälp här, då detta forum fokuserar på just hypermobilitet och sånt.
Däremot postade jag i 'Hälsa' för jag visste inte att denna iFokus fanns vid det tillfället.

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-05-25 22:43 #4 av: Chestnut

Välkommen hit Glad

Har du någon diagnos på dina problem med överrörlighet och leder som hoppar ur led problemet?

Har du haft kontakt med sjukgymnast/läkare angående höften? Vad säger dem? Gör det "bara" ont eller har du problem med att den hoppar ur led, knäpper eller låser sig ibland också?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-05-25 22:50 #5 av: KaiPon

#4 Eh, nej ingen diagnos angående det. Men har varit det sedan födseln och både min mamma och min yngre syster är det med.

Både läkare och sjukgymnast har jag varit i kontakt med angående höften. Dom kunde inte komma på vad det var, men läkaren kollade inte igenom mig sådär extremt mycket, han lyssnade mest på vad jag hade att säga sen skickade mig till sjukgymnasten.
Och min höft hoppar ur led på grund av överrörligheten, men sällan i samband med att jag känner smärtan jag beskrivit förut. Men att den låser sig eller knäpper har jag inte varit med om vad jag vet, utan det är mest "bara" att det gör ont.

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-05-26 00:41 #6 av: hindul

Är det inne i ljumsken det gör ont, i själva höftleden?
Eller är det mer ut åt sidan av kroppen? Där finns ju ett stort, stort muskelfäste som kan göra enormt ont.
Eller känns det mer på baksidan, med brännande blixtar genom skinkan och ner på baksidan benet och samtidigt en diffus värk i ljumsken? Då kan det vara bäckenlederna som hakar upp sig. Det kan verkligen göra ont och benet kan plötsligt vika sig när det bränner till ner mot knät.

Anmäl
2011-05-26 00:58 #7 av: KaiPon

#6 utsidan av höften/kroppen mest.

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-05-26 07:56 #8 av: [WX5]

Jag har samma problem som du förutom att mina leder inte hoppar ur led.

Det började för ca 1,5-2 år sedan. Hade så sjukt ont att jag inte kunde gå. Detta var bara början på min reumaresa som fortfarande inte är klar. Obestämd Jag vet alltså inte ännu vad som är fel på mig. Den enda diagnos jag fått är Hypermobilitet syndrom men ingen närmare förklaring om vad denna sjukdom är. Men reumaläkare bara skickar mig på en massa prover hit och dit men inga svar ännu.

Hoppas du får några svar från dina läkare.

MVH Emilia

Sajtvärd på Åland. Söker medarbetare, PM vid intresse.
Medarbetare på Kost, Öl och Social fobi.

Anmäl
2011-05-26 09:13 #9 av: KaiPon

Funderar på att kontakta läkare i Arboga, då jag bodde i örebro då det hela började, om det blir värre eller så. Men just nu har jag inga problem med det, så just nu är det lugnt. Och mun överrörlighet har jag egentligen inte heller kollat upp, men jag vet att jag är det eftersom att mamma och min syster är det och mamma vet det. Så det är nåt jag vet men egentligen inte kollat upp heller. Men det stör inte livet så mycket då jag lärt mig leva med det och jag vet vad som funkar och vad som inte funkar och kan jobba runt det.

Just a Block Party MonstAr with a Heart of Gold on this Blue Planet
http://vizualfreakkaipon.blogg.se/

Anmäl
2011-05-26 14:37 #10 av: [Ulle78]

Jag har haft ont i höfterna i hela mitt liv. Det tog hela 32 år att konstatera att mina höftsmärtor berodde på snapping hips och därmed inflammation i muskelfästena vid höftsidorna.

De har både låst sig och värkt till förbannelse. Svårt att ligga på sidan när jag sover (går i perioder). En ganska simpel diagnos (jag är inget extremfall) men väldigt smärtsam.

Om du sätter handflatan mot höften när du går. Känner du att det klickar, något som snäpper till då? Isf kan det vara snapping hips. Finns fler varianter på det men det är en variant och då är det senan som är stram och snäpper till över leden. Muskelfästet blir inflammerat.

 

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.