Utanför ämnet (OT)

God morgon 15/3 2011

2011-03-15 07:48 #0 av: Chestnut

Hur mår ni idag?

Jag har haft en jobbig natt, höger knäskål luxerade helt vid 21 tiden och jag orkade helt enkelt inte dra tillbaka den, först vid 3 inatt hamnade den i patellafåran igen. Gråter Har dessutom instabilitet i själva leden så står på näsan titt som tätt.

Så idag ska jag ringa ortopederna och böna och be om att de ska göra något tidigare än planerat, ska dit först om två veckor - antingen får jag vara sjukskriven till dess eller så får de tidigarelägga återbesöket.

Har lite andra samtal att ringa med och ska testa en ny medicin idag så det blir en väääldigt lugn dag. Kan inte ta mig fram på kryckor eftersom vänster armbåge också är relativt instabil så som sagt, en lugn dag idag.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-03-15 14:30 #1 av: RuiXue

Har en hektisk dag idag! Träff med sjukgymast imorse och han konstaterade att jag är extremt hypermobilFlört 8 utav 9 på Beighton skalan fick vi ihop det tillFörvånad Varav att mina knän går bakåt 15 grader! Så, ikväll när jag träffar min läkare igen så är jag beväpnad med detta möte med sjukgymnasten, och lyssnar inte läkaren denna gången utan fortsätter att vägra remittera mig till Reumatologen så får han nog en arg sjukgymnast efter sigTungan ute Sjukgymnasten tycker helt klart att jag ska ha en diagnos, och helst även en röntgen undersökning av mina leder!

Och fick även konstaterat att jag subluxerar min ena tumme när jag vill, plus att flera andra leder subluxerar när jag inte vill.

Nu om en timma ska jag till optikern och kolla ögonen för första gången på 2 år. 18:45 är det läkartid.

 

Som sagt, hektisk dag.Tungan ute

Jennie


Anmäl
2011-03-15 15:15 #2 av: Mona22

håller mig horisontellt idag pga extrem smärta. kan knappt röra mig.dessutom har min läkare glömt skriva ut medicin åt mig så jag kan inte göra något åt den. Ska se om man kan komma upp lite senare under dagen och kanske kan röra lite på sig.
Tur att man har en snäll gubbe som fixat allt åt en när man har såna här dagar.

Har allt man behöver allafall. telefon och dator i närheten så man behöver inte bli uttråkad av att ligga nerTungan ute

Anmäl
2011-03-15 17:06 #3 av: [Tassy]

Här har ni en hjärndöing, hostar så jag spyr, har sovit minimalt och spenderat många många timmar med att vara social. Jag har fått en ny bättre rullstol och påtar en hel del med akvarierna. Har installerat nya pumpar och röjt runt, samt konstaterat att jag hr ciklider som leker för fullt, men botiorna kalasar på deras rom så hanen slår nästan ihjäl honan som följd. Bits som f*n gör dom också haha Tungan ute

#0 Ta hand om dig ordentligt nu! Hoppas att de tidigarelägger besöket, det låter inte alls något vidare.

#1 Yeah! Så ska det låta Skrattande Och jag är inte förvånad över luxationerna och subluxarna.. Flört På läkarskrället igen bara!

#2 Åh fy, sånt där är urhemskt! Var i liknande skick förra veckan, med skillnaden att jag inte kunda ta smärtstillande pga urflippad mage, så lite samma ändå. Rynkar på näsan


Anmäl
2011-03-16 20:17 #4 av: Chestnut

#1 Hur gick det hos läkaren?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-03-16 22:52 #5 av: RuiXue

#4 Det gick helt okej. Fick remiss till Reumatolog i alla fall, även fast det var till allmänprakiserande specialistläkare inom området och inte till Reumatotlogen på sjukhuset dit jag helst velat komma direkt. Men det var ett framsteg i alla fall.

Håller med sjukgymnasten att jag MÅSTE ha en diagnos på allt det här. Minsta lilla så subluxerar fingrarna eller handlederna. Det är verkligen hur glappt som helst!

Sjukgymnasten sa dessutom att det inte är en fråga OM mina knän kommer börja luxera, utan det är en fråga om NÄR det kommer hända! Har under hela mitt liv kunnat flytta runt på knäskålarna när jag sitter avslappnat med raka benTungan ute

Jennie


Anmäl
2011-03-16 23:00 #6 av: [Tassy]

Ska man inte kunna flytta runt på knäskålarna menar du? Förvånad jag är ganska säker på att det är normalt att kunna det, då mina knän är (var) prima.


Anmäl
2011-03-16 23:22 #7 av: RuiXue

Lite är nog normalt, men jag kan flytta mina en hel delTungan ute

Jennie


Anmäl
2011-03-17 00:26 #8 av: [Tassy]

jag kan lyfta mina helt "utanför" benet Tungan ute de är fortfarande normala.


Anmäl
2011-03-17 07:19 #9 av: Mona22

#8 samma här Tungan ute

Anmäl
2011-03-17 08:42 #10 av: Chestnut

Bra att du får träffa en reumatolog i alla fall!

Angående knäna (antar att det var knäskålarna som sjukgymnasten menade) så är det normalt att kunna flytta runt dem men man ska ha en ordentlig "end feeling" det vill säga att strukturerna runt om inte är helt eftergivliga.

Det är snarare det som avgör hurvida man löper risk att drabbas av patellaluxationer eller inte men det finns massor av andra faktorer som spelar in.

Jämför man mina och Tassys knän (tar mig friheten att göra det eftersom jag har undersökt båda Tungan ute) så har jag mer av andra faktorer som bidrar till luxationer; patella alta, något mer lateralförskjutet patellafäste och en mindre Q-vinkel. Dock är Tassys patella, i alla fall på ena knäet, något mera rörlig.

Provocerar man min högra knäskål så tar det liksom aldrig ordentligt stopp, den går givetvis inte att flytta hur långt som helst, men det är inget tydligt att HÄR är det stopp.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.