Allmänt prat

Hypermobilitet, hur känns det för DIG?

2011-03-12 16:09 #0 av: RuiXue

Jag sitter mycket på Twitter och chattar med vänner i utlandet som har HMS eller EDS och diskuterar även en del hypermobilitet med min vän som har Marfans syndrom.

Kom fram till igår att för mig så känns hypermobiliteten som om stabiliteten i lederna liksom bara smält bort, innan var jag jättestabil, men nu är det precis som gummiband som tappat spänsten helt. Lederna stannar mig veterligen på plats, möjligtvis subluxerar jag en del men inget värre än så, men jag kan verkligen översträcka vissa leder hur mycket som helst!

Min vän med Marfan har en helt annan typ av överrörlighet, han kan lägga fingrarna helt bak på baksidan av handen, hans fingrar luxerar helt enkelt när han gör det.

 

Hur känns hypermobiliteten för er? Vore kul att jämföra liteGlad

Jennie


Anmäl
2011-03-12 21:38 #1 av: [Tassy]

Jag känner mig som en trasig marionettdocka som någon klipper trådarna för ibland, eller en robot som behöver få skruvarna åtdragna (jag har många skruvar lösa haha Tungan ute).

En voodoodocka känns inte helt främmande heller.


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.