Ortopediska skador och behandlingar

Nackproblem - tips?

2011-01-07 23:23 #0 av: Chestnut

Jag har känt de senaste veckorna/månaderna att min nacke sakta blivit sämre. Idag blev det nog helt enkelt för mycket då jag sov dåligt, fick leta förrymda hästar sen direkt till VC och därefter handla.

Så sitter här med superont och en vänster arm som känns som sockerdricka. Obestämd 

Kyla funkar inte, då blri det bara värre. Värme kan lindra om jag tar det lite varligt men undrar om ni har något supertips när just nacken krånglar. Någon avslappnande övning? Annat?

Har Celebra hemma som jag kan ta mot nervsmärtorna men vågar inte utan att prata med läkare i och med att min kropp uppfört sig lite knepigt på sistone.

Att min nacke krånglar är nog en kombination av EDS:en och en hästspark -08.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-01-07 23:26 #1 av: mongu

Kan tyvärr inte hjälpa dig hur gärna jag än vill. Det enda är om du kan smörja med t.ex. Voltarengel eller nåt liknande?

TENS har du fått testa det?

Ha en bra dag! Mongu.

Värkdrabbad som kämpar att bli värkmästare över min kropp. För att kunna se ljust på livet!

Anmäl
2011-01-07 23:31 #2 av: Chestnut

#1 Tens apparaten ja! Jisses den hade jag helt glömt av. Ska testa den genast, har en hemma. Tack! Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-01-07 23:41 #3 av: [Tassy]

Mitt tips känner du förstås redan till, men nämner för övriga att jag rekommenderade ett besök hos en naprapat här i stan som är specialiserad på nacke/kranium. Han unförde smärre mirakel med min whiplash. Är oftast nästan värkfri trots att den mäter en 7%ig invaliditetsgrad.


Anmäl
2011-01-09 13:18 #4 av: Chestnut

Tensen gjorde ingen skillnad, kändes mest obehagligt. Obestämd

Nacken är fotfarande jobbig och frågan nu är hurvida vi ska kontakta vården och begära att få den utredd ordentligt (har inte ens en slätröntgen gjord trots besvär och några akutenbesök då jag fått domningar) eller om vi ska låta den vara och jag jobbar på med min sjukgymnastik.

För vad skulle en utredning kunna leda till egentligen? Även om jag har en riktigt dålig nacke är jag "för ung" för operation med största sannolikhet och dessutom finns det inga direkta medicinändringar man kan göra.

Känns liksom som om de bara skulle kunna konstatera hur illa det är och vet inte om jag vill veta det ärligt talat...Obestämd

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-01-09 13:38 #5 av: Ladydragon

en ortos kanske vore något? finns ju såna enkla mjuka o köpa på Apoteket så stabiliserar det lite och så får du värme på det köpet

 

Anmäl
2011-01-13 00:35 #6 av: RuiXue

Endorf spikmatta. Ser brutal ut, men fungerar otroligt mycket bättre en den mjäkiga yantramattanFlört

Jennie


Anmäl
2011-02-27 00:06 #7 av: Chestnut

Nacken är inte fullt så illa som den var i början av januari men den krånglar fortfarande. Daglig värk och problem med rörligheten, domningar ibland. Rynkar på näsan

Överväger att natingen be min EDS läkare eller min VC om remiss till ortoped för att utreda nogrannare vad som felar men frågan är återigen; om de hittar felet - finns det något att göra åt det då? Är det någon idé att dra igång en utredning?

Svårt sånt här eftersom jag har så mycket annat som krånglar med.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-02-27 00:21 #8 av: [Tassy]

Men hörru, du behöver gå till en naprapat med din nacke, du har ju sneda kotor. Jag har ju själv känt på dem Tungan ute


Anmäl
2012-10-16 10:26 #9 av: [TrollKvinnan_66]

Har ej läst allt men kände bara "wow" jag har problem nu med nacken också och fick rådet att skaffa en kragen att ha ibland för att låta muskelerna och lederna vila mellan varven - ej dagligen!

Har du nått sånt annars skaffa, kanske...plus alla andra braiga tips och råd ovan =)

Anmäl
2012-10-16 12:22 #10 av: Chestnut

Nackkrage drar jag mig för, här ska muskelfunktionen bibehållas så långt som möjligt!

Däremot har jag märkt att vissa lugna övningar och lite självmassage kan hjälpa.

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2012-10-16 12:58 #11 av: [Aquelegia]

Lägg dig på soffan med huvudet utanför kanten. Sen rör man huvudet uppåt fast med blicken nedåt, kan visa dig nästa gån, stärker nackmusklerna hur snabbt som helst och man får igång blodcirkulationen.

Sen är det också väldigt viktigt att sova med kudden under nacken dock EJ uppbullad just precis under huvudet! Framförallt får man bara sova med en kudde under nacken/huvudet annars ligger du snett och belastar nackkotorna.

Skickar med en 5årings ritning (host host min) på hur kudden skall bullas upp under nacken, fint va!

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.