Myndigheter och sjukvårdsorganisation

FK utlöser depression

2011-02-07 17:24 #0 av: Chestnut

http://www.dagensmedicin.se/nyheter/2011/02/07/f-kassan-gor-sjuka-deprime/index.xml

Visserligen syftar läkarna som skrivit brevet främst på de med cancer men det gäller nog alla sjuka som tvingas gå utan pengar trots intyg på att man kan inte jobba.

När ska jakten på sjuka ta slut?

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2011-02-07 19:22 #1 av: Ladydragon

jag undrar samma sak....

för mig så just nu i alla fall så innebär allt krångel med Försäkringskassan att jag är rejält självmordbenägen och nåt jag tänker dagligen på.....

och det finns ju ett antal dokumenterade fall där man inte har orkat kämpa och valt självmord istället

jag tror alla som kämpar emot försäkringskassan känner som i artikeln tyvärr

det mest tragiska är att "normala" människor som arbetar inte orkar kan eller vill sätta sig in hur det är att vara sjuk och eller vara handikappad och samtidigt ha en j-vla blåslampa i r-ven utan dom går glatt på skiten om att alla kan arbeta Skrikandes

Anmäl
2011-02-07 23:00 #2 av: RuiXue

Jag räknar mig som i stort sett "normal människa" trots en hel del värk som troligtvis beror på HMS eller kanske EDS. Men finns det intyg på att någon inte kan eller får jobba så är det det intyget som ska gälla! Försäkringskassan kan, för att använda ett Danskt uttryck, ränna mig i r*ven!

Till och med min kusin med Beals syndrom har fått brev från FK, hon är för sjutton ryggopererad 8 gånger på 7 år och kronisk smärtpatient som dessutom har hon lösa stag i ryggen igen!

Jennie


Anmäl
2011-02-07 23:11 #3 av: [Tassy]

jag tog mig friheten att skriva en artikel om detta jädra elände...


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.