Vardagsliv

Fristad

2010-12-08 14:17 #0 av: [Tassy]

När all ork tryter och du har lust att vända hela världen ryggen för en stund, vart tar du då vägen?

Alla behöver vi någon plats att hämta energi ifrån, en så kallad fristad.

En fristad kan vara en mycket viktig energikälla för oss som allt för ofta glöms bort i den stressade vardagen. En del föredrar att dra sig undan till en lugn del av hemmet, andra vill ut i naturen, kanske vandra långt långt bort till ingenmansland för att återhämta energi och ladda batterierna.

Att bara sitta och filosofera, rensa huvudet och andas frisk luft gör både kropp och själ gott. Hur gör du? Vart tar du vägen?

 


Anmäl
2010-12-11 15:27 #1 av: Chestnut

Jag har på sistone bilivit rätt duktig på att hitta små fristäder. I skolan är det biblioteket, jag flyr undan med en bra bok (Eclipse för tillfället) och hemma är det framför brasan eller ute i stallet.

Men på sommaren kan jag utnyttja min riktiga fristad, en stor sten mitt i hästhagen där solen ligger på många timmar per dygn. Älskar att sitta där och titta på när våra hästar betar och unghästarna i hagen bredvid busar... Åh, vill ha sommar nu! Glad

Med vänliga hälsningar
Chess

Anmäl
2010-12-11 23:10 #2 av: [Tassy]

Högskolebiblioteket är heligt område för mig, men även att dra sig undan till en lugn vrå i hemmet med en god bok är guld värt! Jag brukar kura ihop mig i en "fatboy", vilket är en förvuxen saccosäck helt enkelt Tungan ute

Om kroppen är i skick för det så tar jag gärna på mig MP3n och promenerar i skogen också.


Anmäl
2010-12-12 00:02 #3 av: Shawy

Jag har precis nyligt tagit upp att teckna=rita efter 10 års uppehåll. Att få sitta och fullständigt befinna mig i mitt motiv gör så att mina tankar bara finns där. Lite som en slags meditation för mig. Annars är det lätt att tankarna fastnar på den ständiga värken. Jag glömmer värken för stunden och jag blir lugn och får bort stresstankar och allt annat skräp man har annars. Största faran är man kan bli sittandes för långa stunder åt gången som då straffar mig med ännu mer värk. Men jag försöker verkligen tänka på det.

Kul med en ny sajt för oss med EDS och andra överrörlighetsproblem.

Anmäl
2010-12-12 00:06 #4 av: [Tassy]

Jag instämmer i att teckning/målning/konst är helt underbart och väldigt tacksamt när man har problem med smärtor.

Jag målar också i perioder, dock har det mest blivit bilder i datorn på senaste.

Jag fick ett stöd utav min arbetsterapeut för något år sedan som man kunde justera höjden på, egentligen ett bokstöd men det fungerade toppen att ha som underlag vid teckning för att skona nacken. Sedan kan man ju växla med staffli också så blir det inte fullt så jobbigt åt nacke/axlar.

Välkommen hit!


Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.